ساینس دیلی – اینکه دوستان زیادی در فیسبوک داشته باشی، چیز جذابیست؛ اما طبق یک تحقیق جدید، هرچه حلقه معاشرت یک فرد در جهان مجازی بیشتر شود؛ احتمال اینکه همین رسانههای مجازی، برایش استرسزا شوند هم افزایش مییابد.
طبق پژوهشی که توسط متخصصین مدرسه بازرگانی دانشگاه ادینبورگ انجام پذیرفته، هرچه که جمع دوستان کسی در محیط فیسبوک شلوغتر باشد، احتمال بروز دلخوریهای گاهبهگاه هم افزایش مییابد. خصوصاً افزودن کارفرمایان و والدینمان هم به این جمع، اضطراب را به بیشترین حد خودش خواهد رساند. وقتی کاربر فیسبوک، چهرهای ناخوشایند از خودش را با نمایش رفتارهایی نظیر فحاشی و گستاخی، مصرف مشروب و یا دخانیات، به جمعی از دوستان مجازیاش عرضه میدارد، اضطراب هم ناخواسته بروز میکند. با پیوستن کاربران مسنتر به همین جمع، که توقعاتی متفاوت از سایر کاربران جوانتر این محیط دارند، همین رفتارها رفتهرفته به معضلی فزاینده بدل میشوند.
حدود ۵۵درصد والدین، بچههایشان را در محیط فیسبوک زیر نظر دارند. به همین نحو، افزون بر نیمی از کارفرمایان هم به استناد صفحه فیسبوک متقاضیانشان، با استخدام آنها مخالفت میکنند. پژوهشگران متوجه شدند که کاربران فیسبوک، بهطور متوسط، رفقایشان را از هفت حلقه اجتماعی انتخاب میکنند. معمولترین حلقه، جمع دوستان حقیقی افراد است (که ۹۷درصد کاربران، آنها را به جمع دوستان مجازی خود راه میدهند)؛ بعدش اعضای فامیل (۸۱درصد)، برادر و خواهر (۸۰درصد)، دوستانِ دوستانمان (۶۹درصد) و همکارانمان (۶۵درصد).
این گزارش همچنین نشان داده که کاربران فیسبوک، بیشتر با نامزد قبلیشان دوست هستند، تا نامزد فعلی. فقط ۵۶درصد کاربران، با دوستپسر و دوستدختر و یا همسرشان دوست مجازی بودند؛ حالآنکه همین آمار در خصوص نامزدهای قدیمیشان، حدود ۶۴درصد بود. افراد تحت بررسی هم حدود ۳۰۰ کاربر فیسبوک با سن متوسط ۲۱ سال را شامل میشدند.
ضمناً این تحقیقات حکایت از این داشته که تنها یکسوم کاربران، به خصوصیسازی مطالبشان، برای حلقههای مختلف دوستانْ اقدام میکنند. بن ماردر (Ben Marder)، نویسنده این گزارش اظهار میکند: “فیسبوک، شبیه مهمانی بزرگیست که کل دوستانتان هستند و میتوانید برقصید و بنوشید و به هم بزنید. اما با حضور مامانْ بابا و رئیس، این جشن احتمالاً پیشامد نگرانکنندهای، پر از موانع دست و پاگیر ِ اجتماعی میشود”.
منبع: Science Daily
در همین زمینه:
عکس: منبع
اصلن فیس بوک ، اضطراب آور است !!!
زبان مادری / 28 November 2012