در حالی‌که بیشتر مردم خواهان قرنطینه شهرها هستند و مسئولان حکومتی اقدامی نمی‌کنند، شیوع کرونا در ایران بیشتر می‌شود. آما رسمی نشان می‌دهد که در ۲۴ ساعت اخیر ۱۲۹ نفر دیگر جان خود را در اثر کرونا از دست داده‌اند و ۱۰۵۳ نفر دیگر به این ویروس آلوده شده‌‌اند. شمار فوتی‌ها بر اثر مسمومیت با الکل نیز رو به افزایش است.

کرونا در ایران ـ عکس از آرشیو
کرونا در ایران ـ عکس از آرشیو

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ظهر دوشنبه ۲۶ اسفند آخرین آمار رسمی این وزارتخانه از میزان شیوع کرونا در ایران را ارائه داد. بر این اساس، از ظهر یکشنبه تا امروز (دوشنبه)، ۱۲۹ نفر جان خود را در اثر ابتلا به کووید۱۹ (کروناویروس جدید) از دست دادند و مجموع درگذشتگان این بیماری به ۸۵۳ نفر رسید. همچنین ۱۰۵۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و مجموع مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۴ هزار و ۹۹۱ نفر رسید.

استان تهران با ۲۰۰ مورد جدید شناسایی ابتلا به کرونا بالاترین آمار را دارد. اصفهان، مازندران و خوزستان در رده‌های بعدی قرار دارند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی دوشنبه ۲۶ اسفند در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا آمار و ارقام در این‌باره را «امیدوارکننده» خواند و گفت: «طبق آمار ارائه شده، ما از مرحله پیک بیماری کرونا عبور کرده‌ایم.» روحانی با این حال به مردم توصیه کرد که همچنان در خانه بمانند.

هم‌زمان، مهرداد بابایی، رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی و اورژانس استان البرز اعلام کرد که از آغاز شیوع کرونا در این استان، ۷۰ نفر دچار مسمومیت با متانول (الکل متیلیک) شده‌اند که از این تعداد ۵۵ نفر در بیمارستان‌های استان بستری و تحت درمان‌های ویژه و حفظ حیات هستند و ۱۵ نفر نیز جان خود را ازدست داده‌اند.

مرگ بر اثر مسمومیت با الکل در ایران، در پی پخش شایعاتی مبنی بر تأثیر الکل علیه ویروس کرونا افزایش یافت. در این مدت در خوزستان ۵۱ مورد و در استان فارس ۳۱ مورد مرگ بر اثر مصرف الکل گزارش شده است.  این در حالی است که مصرف مشروبات الکلی در از بین بردن ویروس کرونا هیچ تأثیری ندارد.

روز دوشنبه، رضا طهرانی‌زاده، مدیر روابط عمومی بیمارستان روان‌پزشکی رازی واقع در امین‌آباد تهران نیز از ابتلا به ویروس کرونا در این بیمارستان خبر داد و گفت: «طبیعتاً یک بیمارستان با ۱۰۰۰ بیمار و ۱۱۵۰ پرسنل حتما از شیوع چنین ویروسی متأثر می‌شود.»

ملاقات بیماران در بیمارستان روان‌پزشکی رازی تا اطلاع‌ ثانوی ممنوع اعلام شده و مرخصی بیماران از بیمارستان به حداقل رسیده است.

همچنین محمدرضا صوفی نژاد، مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک نیز اعلام کرد که تا کنون ۱۷ نفر مددجو و چند نفر از پرستاران این آسایشگاه به کروناویروس مبتلا شده‌اند و دو نفر از آن‌ها جان باخته‌اند.

آسایشگاه خیریه کهریزک حدود ۱۳۰۰ مددکار و حدود ۹۰۰ کارمند دارد که از ۱۷۵۰ سالمند، معلول جسمی حرکتی و بیماران‌ام‌اس به‌صورت شبانه‌روزی نگهداری می‌کنند. پذیرش، ترخیص، جابه‌جایی و ملاقات‌ها در این مجموعه ممنوع شده است و پرسنل نیز به شکل ۱۵ روزه قرنطینه شده‌اند.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت روز دوشنبه روند بیماری کرونا در استان خراسان رضوی مشهد را رو به افزایش توصیف کرد و گفت: «تعداد قابل توجه افراد مبتلا منشاء خارج از استان دارند.» او با اشاره به امکانات محدود شهر مشهد از مردم سایر استان‌ها خواست تا از هر گونه سفر نوروزی به این استان پرهیز کنند.

شیوع کرونا در ایران نظام بهداشتی کشور را با مشکلات فراوانی روبه‌رو کرده است. امیرعلی سوادکوهی، رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران اعلام کرد که «ظرفیت آی‌سی‌یوها تقریباً کامل شده و از بیمارهای کووید – ۱۹ پُر شده‌اند.» او افزود «آی‌سی‌یوها آن‌قدر پُر شده‌اند که مجبور شده‌ایم بخش‌های پشتیبان درست کنیم تا مریض‌های دیگر را به آن‌جا بفرستیم.»

تخت آی‌سی‌یو تنها کمبودی نیست که به دلیل شیوع کروناویروس ایران با آن روبه‌رو است، برخی از استان‌ها همچون قم، گیلان، مازندران، اراک با کمبود تجهیزات پزشکی مواجه شده‌اند.

بر اساس نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) ۸۹ درصد مردم ایران خواهان قرنطینه شهرهایی‌اند که به عنوان کانون‌های شیوع کرونا شناخته می‌شوند.  زنان بیش از مردان با قرنطینه شهرها موافق‌اند. راهی که مردم پیشنهاد می‌کنند در برابر سیاست‌های دولت روحانی قرار دارد که می‌خواهد فعالیت اقتصادی ادامه پیدا کند.

تعداد مبتلایان در جهان:

۱۷۴هزار ۵۶۴ نفر

فوتی‌ها در جهان

۶ هزار و ۶۸۵نفر

بهبودیافتگان:

۷۷ هزار ۸۶۷ نفر

بیشتر بخوانید: