عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کمیته کشوری مقابله با کرونا اعلام کرد تا هفته آینده در کل کشور روزانه میزان بستری ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر می‌شود. وضع گیلان بحرانی است. به دلیل نبود امکانات حفاظتی برخی از پزشکان و پرستاران استان گیلان ترک کار کرده‌اند.

در ایران کرونا غالب جمعیت را ماسک‌پوش کرده است. نزدیک به یک چهارم جمعیت تهران اما به دلیل ناتوانی مالی امکان خرید امکانات بهداشتی را ندارد.

همایون یوسفی، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کمیته کشوری مقابله با کرونا گفت: طبق بررسی‌های کشوری اوج بیماری کووید ۱۹ دو هفته آینده است و استان‌های با تردد بیشتر از جمله خراسان، اصفهان، فارس، تهران و خوزستان در مقایسه با سایر استان‌ها در خطر بیشتری قرار دارند.

 عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کمیته کشوری مقابله با کرونا در گفت وگوی ویژه خبری در سیمای خوزستان اعلام کرد بر اساس پیش‌بینی‌های کمیته کشوری مقابله با کرونا، تا هفته آینده در کل کشور روزانه میزان بستری ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر می‌شود.

یوسفی در بخشی از سخنانش با صراحت گفت مسئولان در ابندا شیوع کرونا در کشور را جدی نگرفتند:

«در روزهای ابتدایی، این بیماری توسط مسئولان جدی نگرفته نشد و زمانی که ویروس پیشرفت کرد توجه به سمت آن جلب شد.»

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کمیته کشوری مقابله با کرونا گفت:

«در حال حاضر گلایه مردم از پزشک و پرستار نیست بلکه از تهیه اقلام بهداشتی است و لازم است وزارتخانه‌های دیگر پای کار بیایند و همچنین برگزاری نشست‌های متعدد و بدون نتیجه وقت مفید مدیران را برای ادامه کارمی‌گیرد.»

وضع اضطراری گیلان

اعضای مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس و سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان اعلام کردند که وضعیت گیلان اضطراری است و خواهان افزایش کمک‌های ستاد ملی مقابله با کرونا به استان شدند. مجمع نمایندگان گیلان در این نامه می‌گوید بسیاری از پرستاران و پزشکان ترک کار کرده‌اند و در برخی از شهرستان‌ها حتی یک پزشک هم وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مجمع نمایندگان گیلان در این نامه اعلام کرد که یکی از عوامل گسترش کروناویروس جدید در استان گیلان «حضور مردم در بیرون از منزل» و تجمع در اماکن عمومی است. نمایندگان خواهان تعطیلی ادارات و موسسات دولتی به مدت دو هفته و قرنطینه استان شدند.

 نمایندگان نوشته‌اند برخی از پزشکان و پرستاران ترک کار کرده‌اند و در برخی از شهرستان‌ها حتی یک پزشک وجود ندارد. مجمع نمایندگان یادآوری کرده است که کادر درمان به لوازم حفاظت شخصی نیاز دارد. آن‌ها همچنین اعلام کردند که استان گیلان نیاز فوری به بیمارستان سیار دارد.

نیاز مستمری‌بگیران و مستمندان به کمک‌های مالی دولت (یارانه کرونا) و همچنین توجه به تأمین آذوقه مردم در ماه‌های پیش روی و استفاده از امکانات بیمارستان‌های خصوصی برای مهار بحران از دیگر مواردی است که  مجمع نمایندگان به اطلاع وزیر بهداشت رسانده است.

روز گذشته محمد حسین قربانی، نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان، از مرگ بیش از ۲۰۰ نفر در این استان در اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داده بود. بر این اساس در استان گیلان دست‌کم ۸۰۰ تا ۹۰۰ مورد ابتلا ثبت شده. وزارت بهداشت اما تعداد مبتلایان را ۴۹۶ نفر اعلام کرده. یکی از دلایل تفاوت رقم‌ها در آمارها این است که وزارت بهداشت مبنا را برای تست کرونا می‌گذارد که معمولا در همه مبتلایان انجام نمی‌شود و اعلام نتیجه آن هم به درازا می‌کشد. در حالی‌که مراکز درمانی بر اساس معاینه بالینی و عکس‌برداری از ریه بیمار به ابتلای فرد به کروناویروس جدید پی می‌برند.

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت، این شهر را بحرانی‌ترین شهر جهان از نظر شیوع کرونا نامیده بود.

این گزارش در طول روز تکمیل می شود

بیشتر بخوانید: