چهار قدرت غربی که تلاش می‌کنند مانع برنامه هسته‌ای ايران شوند، تهران را به ارسال سلاح به سوريه و بی‌توجهی به خواسته‌های سازمان ملل متحد مبنی بر بازديد بازرسان بين‌المللی از تأسيسات هسته‌ای ايران متهم کردند.

به گزارش آسوشيتدپرس، کشورهای ايالات متحده، بريتانيا، فرانسه و آلمان که عضو شورای امنيت سازمان ملل متحد هستند روز پنج‌شنبه، ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهريور) بار ديگر نگرانی روزافزون خود را نسبت به برنامه هسته‌ای ايران اعلام کردند.

سوزان رايس، سفير ايالات متحده در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنيت اين سازمان گفت، اعضای سازمان ملل متحد از پيشرفت ايران در فعاليت‌های ممنوع هسته‌ای آن خشنود نيستند.

او افزود: “بايد در نظر داشته باشيم که ما با موقعيتی مواجهيم که مدام بدتر می‌شود.”

رايس و سفرای ديگر کشورهای غربی نگرانی جدی خود را نسبت به ارسال سلاح از ايران برای حکومت سوريه و نقض مصوبه سازمان ملل که صادرات سلاح به سوريه را ممنوع می‌سازد، اعلام کردند.

سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل از کشورهای منطقه خواست که با يکديگر همکاری داشته باشند و تلاش بيشتری برای بازرسی و کشف محموله‌های غيرقانونی ايران بکنند

در همين راستا مارک ايال گرانت، سفير بريتانيا در سازمان ملل متحد گفت، ارسال تجهيزات نظامی از سوی ايران به سوريه پذيرفتنی نيست و بايد متوقف شود.

او گفت: “اين کار در تضاد با خواسته مردم سوريه است و نشان‌دهنده رياکاری ايران در ادعاهای خود مبنی بر حمايت از آزادی در جهان عرب است.”

سفير بريتانيا همچنين با اشاره به برنامه اتمی ايران گفت: “حکومت ايران بر سر دوراهی قرار دارد. آنها می‌توانند همچنان نگرانی‌های جامعه بين‌الملل درباره برنامه هسته‌ای آن را ناديده بگيرند يا اين که پای ميز مذاکره بنشينند.”

ژرارد آرو، سفير فرانسه در سازمان ملل متحد نيز بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه را به کشتار مردم خود متهم کرد و خواستار اجرای سفت و سخت تحريم‌ها با هدف بازداشتن ايران از ارسال نيرو و سلاح به سوريه شد.

در ادامه اين نشست، سوزان رايس از کشورهای منطقه خواست که با يکديگر همکاری داشته باشند و تلاش بيشتری برای بازرسی و کشف محموله‌های غيرقانونی ايران بکنند.

همچنين پتر ويتينگ، سفير آلمان در سازمان ملل متحد گفت، گزارش‌ها نشان می‌دهد ايران “به بهانه کمک‌های انسان‌دوستانه” به سوريه سلاح ارسال می‌کند و همين نيز ضرورت تشديد تحريم‌ها و ادامه فشارها بر ايران را نشان می‌دهد.

قيام مردم سوريه عليه حکومت بشار اسد که ۱۸ ماه پيش آغاز شد اکنون به يک جنگ داخلی تبديل شده که در جريان آن نزديک به ۲۷ هزار تن جان باخته‌اند.

سفرای کشورهای روسيه و چين که تاکنون سه قطعنامه سازمان ملل متحد عليه حکومت بشار اسد را وتو کرده‌اند در سخنرانی خود هيچ اشاره‌ای به ارسال سلاح از سوی ايران به سوريه نکردند.