دان مريدور، وزير اطلاعات اسرائيل تعيين “خط قرمز” برای ايران را مورد انتقاد قرار داد و از ادامه و تشديد تحريمها عليه جمهوری اسلامی دفاع کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزنههای اصلی کابينه دولت اسرائيل روز گذشته، پنجشنبه ۲۳ شهريورماه (۱۳ اوت) از مواضع بنيامين نتانياهو، نخستوزير اين کشور در اختلاف با آمريکا بر سر چگونگی برخورد با ايران و برنامه هستهای آن، فاصله گرفتند.
بنا به اين گزارش، دان مريدور، رئيس سازمان اطلاعات و امنيت اسرائيل (موساد) که همچنين رئيس انرژی اتمی و معاون نخستوزير اين کشور نيز هست، در مصاحبه با راديو ارتش اسرائيل گفت: “من نمیخواهم بر روی خطوط قرمز و تعيين مهلت برای ايران متمرکز شوم.”
مريدور به سخنان روزهای اخير بنيامين نتانياهو اشاره میکند که چند بار از تعيين “خط قرمز” و “مهلت معين” برای ايران سخن گفته بود. موضوعی که با مخالفت آمريکا روبهرو شد.
آمريکا معتقد است تحريمهای گسترده و بیسابقه ماههای اخير عليه ايران فشارها بر اين کشور را افزايش داده است و راه حل مسئله هستهای ايران نه حمله نظامی که افزايش تحريمهاست.
ايهود باراک، وزير دفاع اسرائيل گفته بود “تفاوت در مواضع اسرائيل و آمريکا” بايد “پشت درهای بسته” حلوفصل شود
کشورهای غربی و اسرائيل معتقدند ايران تحت پوشش پيشبرد “برنامه هستهای صلحآميز” در راه دستيابی به سلاح اتمی است اما ايران اين موضوع را رد میکند.
دان مريدور در سخنان خود مواضعی مشابه با سياست آمريکا در قبال ايران گرفت و تأکيد کرد که افزايش فشارها از طريق تحريمها عليه ايران بهترين گزينه در حال حاضر است، در حالی که بنيامين نتانياهو بارها ترديد خود را نسبت به کارسازی اين گزينه اعلام کرده است.
رئيس سازمان موساد گفت: “من فکر میکنم در شرايط کنونی ما بايد به تحريمها عليه ايران ادامه دهيم و آنها را تشديد کنيم تا تهران بفهمد بهايی که میپردازد بيشتر میشود و تنها راه خروج از چنين وضعيتی توقف برنامه هستهای و رسيدن به يک توافق بينالمللی است.”
دان مريدور که بهعنوان شخصيتی ميانهرو در کابينه نتانياهو شناخته میشود اظهارات پی در پی در مورد ايران را مورد انتقاد قرار داد و افزود همواره از “شرکت در جشنواره بحث و جدل” بر سر اين موضوع پرهيز کرده است.
از سوی ديگر روز گذشته انتقاد ضمنی ديگری به مواضع بنيامين نتانياهو توسط آويگدور ليبرمن، وزير امور خارجه اسرائيل، مطرح شد.
ليبرمن بر روابط تنگاتنگ اسرائيل و آمريکا تأکيد کرد و گفت: “تمامی بحثها و گفتوگوها در مورد تحريمها [عليه ايران] و غيره بايد در رسانهها دنبال شود. نيازی به اظهارنظر و بحثهای سياسی نيست.”
وی افزود: “همه تفسيرها در مورد روابط آمريکا و اسرائيل از اساس اشتباه هستند.”
وزير امور خارجه اسرائيل تأکيد کرد: “ايالات متحده همواره در تمامی مجامع بينالمللی از نخستين کشورهايی است که پشتيبان ماست. اين روابط همواره اساس روابط خارجی ما خواهد بود و ما میدانيم چگونه بهترين دوست خود را حفظ کنيم.”
روز سهشنبه گذشته نيز ايهود باراک، وزير دفاع اسرائيل گفته بود “تفاوت در مواضع اسرائيل و آمريکا” بايد “پشت درهای بسته” حلوفصل شود.
وزير دفاع اسرائيل گفت: “نبايد فراموش کرد که آمريکا متحد اصلی اسرائيل است… بايد اهميت همکاری با آمريکا را در نظر داشته باشيم و برای جلوگيری از آسيب به اين رابطه هر کاری کرد.”
اين سخنان وزيران کابينه اسرائيل در حالی بيان میشود که روز سهشنبه گذشته بنيامين نتانياهو گفته بود، اگر جامعه جهانی خط قرمزی برای ايران تعيين نکند از نظر اخلاقی حق آن را هم ندارد که مانع حمله اسرائيل به ايران شود.
او اگرچه نامی از ايالات متحده نياورد، اما تحليلگران هشدارهای وی را واکنشی به سخنان هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه ايالات متحده دانستند که گفته بود، آمريکا “ضربالاجلی برای ايران تعيين نمیکند” و مذاکرات و تحريمها همچنان “بهترين شيوه” برای بازداشتن ايران از توليد سلاح هستهای است.
با شرایطی که در کشورهای عربی پیش آمده است،آمریکا نه می تواند خط کش بدست بگیرد ،چه رسد به آنکه بخواهد خط قرمز یا زرد برای ایران بکشد.صهیونیستها در خاور میانه دیگر جائی ندارند و تضمین بقای خود در فلسطین اشغالی را فقط در ایجاد جنگ جهانی سوم می بینند.
کاربر مهمان / 15 September 2012