روسيه ابراز اميدواری کرده است که آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، قطعنامه پيشنهادی مشترک مسکو و پکن را تصويب کند.

به گزارش ريا نووستی، سرگئی لاوروف، وزير خارجه روسيه در آستانه، پايتخت قزاقستان گفت: “شرکای غربی طرح تحريمی بسيار سخت‌گيرانه‌ای در مورد ايران در اين اجلاس (نشست آژانس) پيشنهاد کرده‌‌اند اما ما و هيئت چين با اين قاطعانه مخالفت کرده‌ايم.”

به گفته وی قطعنامه پيشنهادی قدرت‌های غربی، گشايشی در مذاکرات هسته‌ای ايجاد نمی‌کند.

لاوروف افزود قطعنامه پيشنهادی روسيه و چين به ايران و آژانس فرصت می‌دهد تا از طريق مذاکره به حل مسائل برنامه هسته‌ای تهران بپردازند.

وی گفت اين قطعنامه برای تأييد به شورای مديران آژانس بين المللی انرژی اتمی تقديم شده است. وزير خارجه روسيه ابراز اميدواری کرد اين قطعنامه با اکثريت آرا به تصويب برسد.

لاوروف: قطعنامه پيشنهادی قدرت‌های غربی، گشايشی در مذاکرات هسته‌ای ايجاد نمی‌کند

به گفته لاوروف، اقدامات سخت‌گيرانه قدرت‌های غربی عليه ايران در حال حاضر “غيرقابل قبول و غيرسازنده” است.

در همين حال قدرت‌های بزرگ عضو آژانس بين‌المللی انرژی اتمی نيز در صددند قطعنامه تازه‌ای را در شورای حکام عليه ايران که همچنان به غنی‌سازی اورانيوم ادامه می‌دهد تصويب کنند.

کشورهای غربی می‌گويند نگران انحراف برنامه هسته‌ای ايران به سمت مقاصد نظامی هستند اما تهران همواره اين اتهام را رد می‌کند و می‌گويد در برنامه هسته‌ای تنها اهداف صلح‌آميز را دنبال می‌کند.

شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ايران را تحريم کرده است. اين شورا در دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ۱۷۳۷، مارس ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۷۴۷، مارس ۲۰۰۸ قطعنامه ۱۸۰۳ و ژوئن ۲۰۱۰ قطعنامه ۱۹۲۹ را عليه ايران تصويب کرد.

در اين قطعنامه‌ها “جلوگيری از انتقال فن‌آوری موشکی به ايران، ممنوعيت فروش تکنولوژی اتمی به ايران، ممنوعيت خريد تسليحات از ايران، قطع همکاری با چند بانک ايرانی و تحريم سپاه پاسداران و کشتيرانی” از موارد عمده‌ای است که به تصويب رسيده است.

آمريکا و اتحاديه اروپا نيز در اين سال‌ها تحريم‌های يک‌جانبه‌ای عليه ايران اعمال کرده‌اند.

در دو سال اخير تحريم‌ها عليه ايران شدت بيشتری يافته است. با گسترش تحريم‌ها و تأثير آن روی اقتصاد ايران، آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی خواهان به کارگيری “اقتصاد مقاومتی” شده است.