اسرائيل به بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد و رهبران کشورهای جهان که قصد دارند در اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران شرکت کنند، هشدار داد که در “دام تبليغات” ايران نيفتند.

ايگال پالمور، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائيل روز پنج‌شنبه، ۲۳ اوت (دو شهريور) به خبرگزاری فرانسه گفت: “بی‌ترديد حکومت ايران از اين کنفرانس استفاده تبليغاتی خواهد کرد و تلاش می‌کند که از اين طريق به سياست‌هايش مشروعيت ببخشد.”

او افزود: “ما انتظار داريم همه کسانی که تصميم گرفته‌اند به آن‌جا بروند نسبت به اين مسئله آگاهی داشته باشند و مراقب باشند که به چنين دامی نيفتند.”

روز گذشته (چهارشنبه) مارتين نسيرکی، سخنگوی سازمان ملل تأييد کرد که بان کی مون به‌رغم مخالفت‌های ايالات متحده و اسرائيل در اين اجلاس در روزهای ۳۰ و ۳۱ اوت حضور خواهد داشت.”

بنيامين نتانياهو پيش از اين به دبيرکل سازمان ملل متحد گفته بود که اگر در اين اجلاس شرکت کند، مرتکب “اشتباهی بزرگ” خواهد شد

به گفته ديپلمات‌ها، او همچنين ديداری خصوصی با محمود احمدی‌نژاد، رئيس دولت ايران خواهد داشت.

ايران چالش‌های بسياری با جامعه جهانی در رابطه با سياست‌های هسته‌ای خود و ضديت با اسرائيل دارد. مقامات ايران اسرائيل را بارها “غده سرطانی” ناميده‌اند. ايران همچنين متهم به فراهم آوردن تسليحات نظامی برای حکومت بشار اسد است.

بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل، پيش از اين به دبيرکل سازمان ملل متحد گفته بود که اگر در اين اجلاس شرکت کند، مرتکب “اشتباهی بزرگ” خواهد شد.

به گفته ديپلمات‌ها، سوزان رايس، سفير ايالات متحده در سازمان ملل نيز به بان کی مون توصيه کرده بود که به تهران نرود.

جنبش عدم تعهد شامل ۱۱۹ کشور و همچنين دولت فلسطين می‌شود. در ميان مهم‌ترين شرکت‌کنندگان در اين اجلاس که هفته آينده در تهران برگزار می‌شود می‌توان به محمد مرسی رئيس جمهوری مصر، رائول کاسترو رهبر کوبا و ماموهان سينگ نخست‌وزير هند اشاره کرد.

هفته گذشته محمود احمدی‌نژاد و آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، اسرائيل را “غده سرطانی ناميدند که اين مسئله خشم مقامات اسرائيل را برانگيخت.

بان کی مون نيز اين سخنان را محکوم کرد و اظهار داشت ايران که اکنون به خاطر برنامه هسته‌ای خود تحت تحريم‌های بين‌المللی قرار دارد، بايد انگيزه‌های صلح‌طلبانه خود را اثبات کند.

اسرائيل، آمريکا و متحدان اروپايی آن‌ها ايران را متهم به تلاش برای دستيابی به سلاح هسته‌ای می‌کنند، اما ايران اين اتهام را نمی‌پذيرد. در اين ميان اسرائيل خود تنها زرادخانه هسته‌ای در منطقه را در اختيار دارد.