اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهور ایران اعلام کرد در این ایران، هر پنج روز یک‌بار بر اثر تصادفات جاده‌ای به اندازه قربانیان زلزله آذربایجان، “کشته می‌دهیم”.

 
شمار قربانیان زلزله اخیر در آذربایجان شرقی بیش از ۳۰۰ نفر اعلام شده است. این زلزله شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ و با بزرگی ۶.۲ درجه در مقیاس ریشتر در شهرستان‌های ورزقان، اهر و هریس رخ داد.
 
به گزارش خبرگزاری کار ایران، اسکندر مومنی گفت: “حادثه‌ای که درشمال غرب رخ داد، حادثه تلخی بود، اما متاًسفانه ما هر پنج روز این تعداد کشته در جاده‌های کشور داریم و در هر پنج روز به اندازه همین زلزله‌ای که رخ داد در راه‌ها و جاده‌ها کشته می‌دهیم.”
 
رئیس پلیس راهور ایران افزود: “لازم است همه دست به دست هم دهیم تا بتوانیم آمار تلفات جاده‌ای را کاهش دهیم، حتی اگر یک نفر نیز کاهش یابد کار مهمی است.”
 
ایران از جمله کشورهای است که آمار مرگ ناشی از تصادفات در آن بالاست. بر اساس آمار، سالانه نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر در جاده‌های ایران کشته می‌شوند.
 
چند ماه پیش مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی ایران گفت آمار سالانه کشته‌شدگان تصادفات جاده‌ای این کشور مانند آمار کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق است.
 
رئیس پلیس راهور ایران: “حادثه‌ای که درشمال غرب رخ داد، حادثه تلخی بود، اما متاًسفانه ما هر پنج روز این تعداد کشته در جاده‌های کشور داریم و در هر پنج روز به اندازه همین زلزله‌ای که رخ داد در راه‌ها و جاده‌ها کشته می‌دهیم. لازم است همه دست به دست هم دهیم تا بتوانیم آمار تلفات جاده‌ای را کاهش دهیم، حتی اگر یک نفر نیز کاهش یابد کار مهمی است.”

 به گفته پورمحمدی، “یکی از مشکلات ما در کشور این است که سالی بیست و چند هزار کشته جاده‌ای داریم. البته این آمار در سال‌های اخیر کاهش پیدا کرده ولی باز هم زیاد است.”

 
وی تاکید کرده بود که در جنگ به طور میانگین هر سال ۳۰ هزار شهید داشتیم: “به عبارت دیگر آمار کشته های جاده‌ای ما الآن مانند کشته‌های جنگ است.”
 
همچنین احمد شجاعی، رئیس سازمان پزشکی قانونی ایران اردیبهشت سال جاری خورشیدی گفت: “ایران از نظر وقوع حوادث ترافیکی به عنوان یکی از کشورها با بیشترین موارد مرگ و میر و جراحت ناشی از تصادفات به حساب می‌آید.”
 
به گفته شجاعی “تصادفات رانندگی در حال حاضر دومین علت مرگ و میر در کشور است و روزانه حدود ۶۶ نفر جان خود را در حوادث رانندگی از دست می‌دهند”.
 
نخستین علت مرگ و میر در ایران بیمارهای قلبی و عروقی است. تصادف‌های جاده‌ای در جهان، ششمین عامل مرگ و میر محسوب می‌‌شود.
 
رئیس سازمان پزشکی قانونی گفته است: “در دهه ۸۰ خورشیدی در حدود ۲۴۱ هزار و ۲۳۶ نفر در کشور بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که ۸۰ درصد متوفیان مرد و ۲۰ درصد آن‌ها زن بودند.”
 
وی “اجرای قوانین سخت‌گیرانه کنترل سرعت، استانداردسازی جاده‌ها و توجه به دلایل افزایش خطاهای انسانی در تصادفات مرگبار” را برای کاهش تلفات ناشی از حوادث رانندگی در ایران “ضروری” دانسته است.
 
به گفته کارشناسان “تراکم بالای خودرو در جاده‌ها، کمبود ظرفیت بزرگراهی، وجود بیش از دو هزار نقطه حادثه‌خیز در جاده‌ها، کمبود خدمات ایمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی” از مهم‌ترین عوامل تصادف جاده‌ای در ایران به شمار می‌آید.