اينترنت وايمکس مبين نت وابسته به شرکت همراه اول مخابرات از شامگاه شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۱ در استان فارس قطع شده و تا امروز، يکشنبه نيز وصل نشده است.
به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، بيش از ۱۲ ساعت است که اينترنت وايمکس مبين نت در کل استان فارس قطع شده است.
ايلنا و ساير منابع خبری ايران هنوز درباره وضعيت فعلی اينترنت در فارس گزارش تازهای منتشر نکردهاند.
ايلنا همچنين نوشته است: “مسؤولان شرکت زير ساخت استان فارس دليل اصلی اين موضوع را اختلال در شبکه اينترنت اعلام کردهاند. اين در حالی است که اين مقامات به پرسش خبرنگار مربوطه، توضيح بيشتری را ارائه ندادهاند.”
مسؤولان شرکت زير ساخت استان فارس دليل اصلی اين موضوع را اختلال در شبکه اينترنت اعلام کردهاند. اين در حالی است که اين مقامات به پرسش خبرنگار مربوطه، توضيح بيشتری را ارائه ندادهاند
بر پايه اين گزارش “استان فارس به دليل موقعيت استراتژيک به خصوص در صنايع الکترونيک، در حال حاضر از پوشش اينترنت محروم شده و مسئولان نيز با گذشت ۱۲ ساعت هنوز اقدام به رفع آن نکردهاند.”
پيش از اين نيز اينترنت ايران بارها دچار اختلال و قطعی شده است.از جمله اواخر سال گذشته، اينترنت در ايران دچار “اختلال شديد و کندی سرعت” شد. برخی از شرکتهای ارائه دهنده اينترنت در ايران، قطعیهای پی در پی و کندی سرعت را به دليل “تست نرمافزارهای جديد فيلترينگ” میدانند.
در ايران هزاران سايت از جمله سايتهای خبری فيلتر است. مقامات ايران از سايتهای خبری فيلتر شده به عنوان مصاديق “جنگ نرم” نام میبرند.
“
جنگ نرم” نيز از نظر مسئولان جمهوری اسلامی ايران “تهديدات نرم و قدرت نرم فرهنگی و اجتماعی دشمنان” عليه حکومت ايران است که شامل “انقلاب مخملی و عمليات روانی ـ رسانهای” میشود.
در ايران “کميته تعيين مصاديق فيلترينگ” که رياست آن برعهده غلامحسين محسنیاژهای، دادستان کل کشور است، درباره فيلتر کردن وبسايتها تصميمگيری میکند.
علاوه بر دادستان کل کشور، “وزير يا نماينده وزارتخانههای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری، اطلاعات، علوم، تحقيقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئيس سازمان تبليغات اسلامی، رئيس سازمان صدا و سيما و فرمانده نيروی انتظامی، يک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کميسيون صنايع و معادن مجلس و يک نفر نماينده مجلس به انتخاب کميسيون حقوقی و قضايی” اعضای ديگر اين کميته ١٢ نفره هستند.