بخشی از چهارمين آتشکده بزرگ ايران که در استان سيستان و بلوچستان در شرق اين کشور قرار دارد، در معرض تخريب قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری ميراث فرهنگی، اين آتشکده روی تپهای باستانی واقع شده و مردم بیخانمان منطقه با ساخت خانههايی روی تپه و استفاده از خشتهای آتشکده کرکو، این آتشکده و تپه باستانی را مورد تهديد قرار دادهاند.
“کرکو” که يکی از آتشکدههای دوره ساسانی است در بخش ميانکنگی و در کيلومتر ۳۰ جاده زابل به دوستمحمد قرار گرفته است.
اهالی روستای کرکو میگویند که شماری از افراد بیخانمان منطقه که مصالحی برای ساخت خانه ندارند، از خشتهای آتشکده کرکو برای ساخت سرپناه استفاده میکنند
بر اساس این گزارش تپه باستانی کرکو که تا چند سال گذشته از سوی سازمان میراث فرهنگی محافظت میشد، درحالحاضر مکانی برای نگهداری دامهای ساکنان محل شده و سازههای باستای آن تخریب شدهاند.
اهالی روستای کرکو میگویند که شماری از افراد بیخانمان منطقه که مصالحی برای ساخت خانه ندارند، از خشتهای آتشکده کرکو برای ساخت سرپناه استفاده میکنند.
صادق روستايی، يکی از فعالان ميراثفرهنگی سيستان و بلوچستان میگوید: “آثار قديمی کرکوشاه در زير روستای جديد مدفون است و آنچه که از اين شهر باستانی باقیمانده آثار سراشيبیهای شمالغربی تپه است که از بقايای يک ديواره خشتی، يک برج دفاعی و چينه بسيار فرسودهای تشکيل شده است.”
در اثر تخریبهای انجام شده در این منطقه، بناهای دوره تاريخی و اسلامی که روی تپه ساخته شدهاند، از بين رفتهاند اما هنوز پی و ديوارها در برخی نقاط همچنان سالم است. در قسمت جنوبی این تپه نیز همچنان بنايی از اواخر دوره قاجار به چشم میخورد که درون اتاقهای آن با گچبری تزيين شده است.