سه نفر از فعالان دانشجويی دانشگاه اصفهان توسط حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده‌اند.

به گزارش کميته گزارشگران حقوق بشر سه نفر از فعالان دانشجويی اصفهان به نام‌های محمد مرادی، عرفان محمدی و مجتبی‌ شريفی روز دوشنبه يکم خردادماه با همکاری مأموران حراست اين دانشگاه توسط حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده‌اند.

بنا به اين گزارش محمد مرادی و مجتبی شريفی پس از توزيع نشريه در توقيف “کبريت” با همکاری مأموران حراست دانشگاه اصفهان در مقابل اين دانشگاه بازداشت شدند و عرفان محمدی نيز حدود ساعت يک ظهر در محل خوابگاه دانشگاه اصفهان توسط مأموران حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد.

محمد مرادی دانشجوی جامعه‌شناسی و سردبير نشريه دانشجويی توسکا و عرفان محمدی دانشجوی ورودی ۸۸ رشته مديريت و از همکاران نشريات دانشجويی توسکا، تکاپو و کبريت بوده که در روز ۱۳ آبان ۱۳۸۸ نيز مدتی‌ در بازداشت اطلاعات اصفهان بوده است.

مجتبی‌ شريفی نيز دانشجوی فلسفه دانشگاه اصفهان بوده که به دليل بازداشت در روز کارگر سال ۱۳۸۹ به همراه ۱۱ نفر ديگر به چهار سال و پنج ماه حبس تعزيری محکوم شده بود که اين حکم هنوز به اجرا نرسيده است.

پنج نفر ديگر از فعالان دانشجويی اصفهان به حفاظت اطلاعات احضار شده و در مورد اين پرونده مورد بازجويی قرار گرفته‌اند

اين فعالان اقدام به فروش نشريه دانشجويی در توقيف کبريت بر روی ميز نشريه توسکا کرده بودند که به همين دليل محمد مرادی سردبير توسکا نيز بازداشت و هر دو نشريه توقيف و ضبط شده‌اند.

تاکنون هيچ يک از اين زندانيان با خانواده‌های خود تماسی نداشته‌اند و تنها يک بار از طرف حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران با خانواده يکی‌ از دانشجويان تماس تلفنی گرفته شده است.

اين گزارش می‌افزايد پنج نفر ديگر از فعالان دانشجويی اصفهان به حفاظت اطلاعات احضار شده و در مورد اين پرونده مورد بازجويی قرار گرفته‌اند.

روز گذشته ۱۷ سازمان حقوق بشری و دانشجويی، از جمله عفو بين‌الملل، ديده‌بان حقوق بشر و فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، با انتشار بيانيه مشترکی نگرانی عميق خود را از “وضعيت نگران‌کننده آزادی علمی” در جمهوری اسلامی ايران ابراز داشتند.

در اين بيانيه از “رويه‌های نهادينه شده‌ای که برای مقامات دولتی اين امکان را فراهم آورده است تا به صورت خودسرانه دانشجويان را اخراج و يا از تحصيل محروم و مدرسان و استادان آموزش عالی را به خاطرعقايد و يا فعاليت‌های سياسی‌شان از کار برکنار کنند” به‌شدت انتقاد شده است.

بر اساس اين بيانيه از سال ۲۰۰۹ ميلادی (۱۳۸۸ خورشيدی) تاکنون بيش از ۶۰۰ دانشجو، و همچنين چندين استاد دانشگاه، بازداشت شده و بسياری از آنان سپس به زندان افتاده‌اند. افزون بر اين، صدها تن نيز به‌خاطر فعاليت‌های سياسی خود از تحصيل محروم شده‌اند.