دلاور بزرگ‌ نیا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران خبر از بازداشت یکی از مدیران حوزه گردشگری تهران داد. هویت فرد دستگیر شده تا به حال افشاء نشده است.

دستگیری مدیران سازمان میراث فرهنگی، این‌بار در تهران

به‌رغم اعلام غیررسمی بازداشت چندین تن از مدیران در تهران، دلاور بزرگ‌نیا یکشنبه اول اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی (ایرنا) بازداشت یک نفر از مدیران استان تهران را تایید کرد. او گفت که این مدیر هفته گذشته بازداشت شده است.

بر پایه این گزارش، حتمال دارد این بازداشت با فعالیت برخی آژانس های مسافرتی مرتبط باشد. با این حال  اما دلیل بازداشت این مدیر و هویت او به صورت رسمی اعلام نشده است.

همزمان با اعلام رسمی بازداشت یکی از مدیران میراث فرهنگی استان تهران، «پایگاه خبری اسکان نیوز» بازداشت بیش از یک نفر را تایید کرده است. به نوشته وبسایت این پایگاه «برخی از مدیران و کارکنان اداره کل میراث فرهنگی و حتی برخی افراد در سازمان مرکزی در روزهای پایانی فروردین ۹۸ بازداشت شدند». طبق این گزارش تغییرات پی‌درپی روسای سازمان میراث فرهنگی موجب سواستفاده و آسیب به هر سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شده و با ورود دستگاه‌های نظارتی و موجی از بازداشت‌های مدیران و مسئولان اداره مرکزی میراث فرهنگی و ادارات استان‌ها ایجاد شده است. در ماه‌های اخیر مسوولان و کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌های دیگر ازجمله  قزوین، هرمزگان و گیلان نیز بازداشت شده‌اند.

ابتدای مهر ماه ۹۷ مدیرکل میراث فرهنگی استان هرمزگان و تعدادی از معاونان و مدیران این اداره بازداشت شدند. در مورد اتهام این دستگیرشدگان اعلام رسمی و اطلاع رسانی انجام نشد اما بازداشت‌ها با ورود رسانه‌ها به موضوع مرمت‌های غیر اصولی و عجیب در این استان همزمان و نهایتا به تغییر مدیریت منجر شدند.

در دی ماه نیز پس از دستگیری مدیر کل میراث فرهنگی استان قزوین و برخی معاونان این اداره دستگیر شدند که به ‌اعلام محمد قاسمی دادستان عمومی و انقلاب قزوین با اتهاماتی از قبیل تبانی در معاملات دولتی، تضییع حقوق بیت المال و جعل اسناد دولتی تحت تعقیب قرار گرفته بودند.

پیش از آن در سمنان یک مدیر شهرستان و یک کارمند اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان بازداشت شده بودند. براساس اظهارات حیدر آسیابی، دادستان عمومی و انقلاب استان سمنان بازداشت شدگان به اتهام اختلاس و ارتشا به صورت موقت بازداشت شده بودند.

پس از آن هم مدیر میراث فرهنگی یکی از شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری به اتهام تبانی با حفاران غیر مجاز بازداشت شد.

سال ۹۶ نیز رضا علیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان به اتهام تضییع حقوق بیت‌المال بازداشت شد. محمد روشناسان، مدیرکل بازرسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص دلایل بازداشت او عنوان کرده بود: علیزاده در دوران مدیریت خود از مجموع ۱۶ مورد کمپینگ‌ها، ۵ مورد واگذاری در رودسر، املش، قلعه رودخان، رودبار و چولاب رشت داشته که بعد از ایراد بازرسی کل کشور، موضوع ابهام قانونی در واگذاری بوده است.

به‌رغم بازداشت مدیران، سازمان میراث فرهنگی تاکنون از اظهارنظر در مورد این مسئله خودداری کرده است. به نقل از اسکان نیوز علی اصغر مونسان پیش‌تر گفته بود:«این بازداشت‌ها موضوعاتی اداری است که در همه دستگاه‌ها پیش می‌آید».

سازمان میراث فرهنگی یک پرونده بزرگ فساد را در سابقه خود دارد که به دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: