شيرين عبادی پشتيبانی جمهوری اسلامی ايران از حکومت سوريه را مورد انتقاد قرار داد و گفت ايران تنها حکومتی در جهان است که بهصراحت از بشار اسد حمايت میکند. وی سفر کوفی عنان به ايران در رابطه با بحران سوريه را مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش تارنمای کانون مدافعان حقوق بشر، شيرين عبادی برنده جايزه صلح نوبل ۲۰۰۳، امروز يکشنبه هفتم خردادماه بهشدت از دعوت اخير محمود احمدینژاد، رئيس جمهوری ايران از بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه برای شرکت در نشست شهريورماه سران جنبش عدم تعهد در ايران انتقاد کرد.
اين دعوت سه روز پيش از سوی احمدینژاد صورت گرفت و پذيرش آن بهمنزله نخستين سفر بشار اسد در يک سال اخير و پس از بحران سوريه به کشوری ديگر در منطقه خواهد بود.
اين در حالی است که عضويت سوريه در اتحاديه عرب به حال تعليق در آمده و گزارش تازهای به سفارش سازمان ملل متحد منتشر شده است که در آن ارتش و نيروهای امنيتی سوريه بهعنوان مسئول نقض جدی حقوق بشر در دو ماه گذشته در اين کشور شناخته شدهاند.
شيرين عبادی، با اعلام حمايت از آزادیخواهان سوری، گفت مردم ايران از مبارزات مردم سوريه پشتيبانی میکنند و حمايتهای دولت ايران از رژيم بشار اسد ارتباطی با آنان ندارد.
شيرين عبادی: آيا ايران حق دارد به کشوری ديگر، نيرو و اسلحه بفرستد؟ اگر کشور ديگری مرتکب اين عمل میشد و به آزادیخواهان ايرانی کمک میکرد، پاسخ رژيم ايران به آن کشور چه بود؟
شيرين عبادی گفت: “ميزان استبداد در سوريه به حدی است که حتی رژيم جمهوری را تبديل به موروثی کردهاند و بعد از حافظ اسد که در ظاهر رئيس جمهور بود، پسرش بشار اسد، جانشين پدر شد.”
او اعتراضات در سوريه را نتيجه خستگی مردم از استبداد ديرين و سرکوبهای پیدرپی دانست که با گلوله و زندان به آن پاسخ داده شد.
برنده جايزه صلح نوبل گفت: “در ميان کشورهای جهان فقط ايران است که به صراحت از بشار اسد حمايت میکند و آزادیخواهان سوری را مزدور غرب مینامد.”
وی همچنين گفت که برپايه چندين گزارش سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ايران برای سوريه نيرو، اسلحه و پول ارسال کرده است.
او افزود در صورت صحيح بودن اين خبر، اين اقدام میتواند بشار اسد را در سرکوب هر چه بيشتر مردم تقويت کند.
شيرين عبادی همچنين سفر کوفی عنان به ايران در رابطه با بحران سوريه را “اشتباه فاحش” خواند و گفت: “آيا آقای کوفی عنان معتقد است که ايران حق دارد در امور داخلی سوريه دخالت کند و به همين دليل تصميم گرفته است تا بهعنوان يکی از طرفهای اختلاف با اين کشور وارد مذاکره شود؟”
وی افزود: “آيا اساساً ايران حق دارد به کشوری ديگر، نيرو و اسلحه بفرستد؟ آيا اين امر دخالت در حاکميت ملی نيست؟ اگر کشور ديگری مرتکب اين عمل میشد و به آزادیخواهان ايرانی کمک میکرد، پاسخ رژيم ايران به آن کشور چه بود؟”
شيرين عبادی در پايان تأکيد کرد: “دنيا بايد بداند، نبايد به ناقضان حقوق بينالملل باج دهد و آقای کوفی عنان به جای آنکه به دخالتهای ديگر کشورها مشروعيت بخشد بايد سعی در پايان آن داشته باشد.”
کوفی عنان دبيرکل پيشين سازمان ملل متحد و نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه ۲۲ فروردينماه بههمراه هیئتی شش نفره وارد تهران شد و در مورد حل بحران سوريه و اجرای طرح آتشبس در اين کشور با مقامهای ايرانی مذاکره کرد.
آتشبس از روز پنجشنبه ۲۴ فروردينماه سال جاری در سوريه بهمورد اجرا گذاشته شد اما از آن روز تاکنون خشونتها در اين کشور نه تنها پايان نيافته که شديدتر هم شده است.
تنها در قتل عام دو روز پيش که گفته میشود حکومت سوريه پشت آن قرار داشت، بيش از ۹۰ نفر در منطقه حولا واقع در مرکز سوريه کشته شدند.
بمب اتم و رژيم جنايتکارسوريه و حزب الله خط قرمز اينهاست .
کاربر مهمان / 27 May 2012