معاون امنیتی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران از سخت‌تر شدن شرایط برای مهاجران افغانستانی خبر داد و گفت که ظرفیت اردوگاه‌های محل نگهداری مهاجران افزایش می‌یابد و برخورد با کارفرمایانی که مهاجران «غیرقانونی» را به کار می‌گیرند، شدیدتر خواهد شد. او از تماس تلفنی نظامیان ربوده شده ایران در مرز میرجاوه هم اظهار بی‌اطلاعی کرد اما گفت که «پاکستان قول داده اقدامات اساسی انجام دهد».

مهاجران افغانستانی در یکی از پاسگاه‌های مرزی ایران- عکس: آرشیو

حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران صبح یکشنبه ۲۶ اسفند گفت که دولت برخورد با مهاجران افغانستانی که به صورت غیرقانونی وارد ایران می‌شوند را تشدید خواهد کرد.

او افزایش ظرفیت اردوگاه‌های محل نگهداری مهاجران و برخورد با کارفرمایانی که مهاجران غیرقانونی را به کار می‌گیرند، از اقدامات دولت برشمرد و گفت: ایران در ۱۱ ماه نخست سال ۱۳۹۷« بیش از ۷۴۰ هزار مهاجر افغانستانی را به کشورشان بازگردانده است».

ذوالفقاری ایجاد بانک اطلاعات و سیستم بیومتریک مهاجران را یکی دیگر از اقدامات دولت برای «کاهش مهاجران غیرقانونی» عنوان کرد و گفت که ایران در سال جاری برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی، «کنترل مرزی را تشدید کرده است».

معاون امنیتی وزیر کشور ایران همچنین از شناسایی ۷۵۰ هزار مهاجر افغانستانی که به گفته او «غیرقانونی» وارد کشور شده‌اند، خبر داد و مدعی شد: « هزینه‌های ورود قانونی به کشور کاهش داده شده است».

او گفت که ایران آمادگی دارد سالانه ۵۰۰ هزار ویزا برای مهاجران افغانستان صادر کند. به گفته ا. بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار افغانستانی به صورت «قانونی» در ایران زندگی می‌کنند.

ذوالفقاری ایجاد دیوار مرزی میان ایران و پاکستان را یکی از برنامه‌های وزارت کشور برای جلوگیری از ورود مهاجرانی که از این مرز وارد می‌شوند، عنوان کرد اما اعتبار پیش‌بینی شده برای امنیت مرزها در بودجه سال آینده را برای این اقدام «کافی» ندانست.

او در ادامه مرزهای ایران با پاکستان و اقلیم کردستان عراق را «مرزهای آسیب‌پذیر» خواند که به اعتبار بیشتری برای «امنیت کامل» نیازمند است و گفت که ایران و ترکیه برای عملیات مرزی مشترک به توافق رسیده‌اند. ذوالفقاری از بیان جزئیات بیشتر در باره عملیات مشترک ایران و ترکیه در مناطق مرزی خودداری کرد.

«از گروگان‌های نظامی بی‌خبرم»

معاون امنیتی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به پرسشی در باره نیروهای نظامی ایران که از سوی گروه جیش‌العدل ربوده شدند، گفت که  «پاکستان قول داده است اقدام ویژه‌ برای آزادی آنها انجام دهد».

او در ادامه بدون اینکه نامی از گروه جیش‌العدل ببرد، گفت که «آن گروه تروریستی که این کار را انجام داده است به دنبال امتیاز بیشتری است و خواهان آزادی افراد خود در ایران است».

ذوالفقاری اما خواسته این گروه را «ناشدنی» عنوان کرد و گفت که «جلسات متعددی با دولت پاکستان برگزار شده است و آنها به جد این قول را داده‌اند که اقدامات اساسی داشته باشند و دغدغه‌های ما را مرتفع کنند».

او گفت که اطلاعی از وضعیت «گروگان‌ها» ندارد و نمی‌داند که این افراد با خانواده خود تماس تلفنی داشته‌اند یا نه.

گروه جیش‌العدل مهر امسال ۱۱ نظامی ایران را در هنگ مرزی میرجاوه ربود و پس از چند روز پنج تن از نظامیان ربوده شده را آزاد کرد.


بیشتر بخوانید: