رهبران گروه هشت در گفت‌وگوهای اولیه خود در کمپ دیوید آمریکا درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران و بحران سیاسی در سوریه به توافقاتی دست یافتند.

 
رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده‌ است که رهبران هشت کشور صنعتی جهان  روز جمعه، ۲۹ اردیبهشت جاری (۱۸ ماه مه) تاکید کردند ایران باید درباره برنامه هسته‌ای خود شفاف‌سازی بیشتر کند و درباره سوریه نیز گفتند که اکنون زمان یک تغییر سیاسی در سوریه است و باید بر آن تمرکز کرد.
 
آنها همچنین تاکید کردند کره شمالی باید به قواعد جهانی درباره مسائل هسته‌ای پایبند باشد و گفتند اگر این کشور همچنان به کارهای تحریک‌آمیز خود ادامه دهد باید در انتظار انزوای بیشتری باشد.
 
گروه هشت شامل کشورهای بریتانیا، ایالات متحده آمریکا، روسیه، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن است.
 
رهبران هشت کشور صنعتی جهان  تاکید کردند ایران باید درباره برنامه هسته‌ای خود شفاف‌سازی بیشتر کند و درباره سوریه نیز گفتند که اکنون زمان یک تغییر سیاسی در سوریه است و باید بر آن تمرکز کرد
 
 رهبران این کشورها جمعه شب در مهمانی شام که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا آن را میزبانی می‌کرد حضور یافتند و طی این مهمانی درباره برخی مسائل و دغدغه‌های جهانی از جمله مسائل هسته‌ای ایران و کره شمالی و رویدادهای سوریه با یکدیگر گفت‌وگو کردند.
 
یکی دیگر از محورهای  این گفت‌وگو، تحولات کشور میانمار (برمه) بود که به گفته این مقام آمریکایی، رهبران هشت کشور صنعتی جهان نسبت به آن اظهار خوش‌بینی کردند. آنها همچنین خود را متعهد دانستند که به کشور برمه یاری برسانند و در این راه نیز با یکدیگر همکاری کنند.
 
نشست کمپ دیوید به فاصله چند روز پیش از دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی برگزار می‌شود.
 
به گفته این مقام آمریکایی، رهبران گروه هشت بر اهمیت رویکرد یگانه و متحد قدرت‌های جهانی در جریان مذاکرات با ایران تاکید داشتند.
 
او گفت: “رهبران این کشورها خاطرنشان کردند که ایران باید جامعه جهانی را نسبت به صلح‌آمیز بودن برنامه‌های هسته‌ای خود قانع کند.”
 
این مقام آمریکایی همچنین اظهار داشت، رهبران کشورهای صنعتی جهان درباره سوریه توافق داشتند که باید در جهت تغییر سیاسی در سوریه به‌سرعت اقدام کرد که البته دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه نه از این مسئله حمایت کرد و نه در مخالفت با آن موضعی گرفت.
 
مدودف در این نشست جای ولادیمیر پوتین، نخست وزیر سابق روسیه را می‌گیرد که اکنون رئیس جمهور این کشور شده‌است. همچنین فرانسوا اولاند نیز جای نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور سابق فرانسه را گرفته است.
 
نشست گروه هشت روز امروز عصر پایان می‌پذیرد در حالی که از دیگر مهم‌ترین موضوعات آن بحران اقتصادی در منطقه یورو و وضعیت بازار جهانی نفت خواهد بود.