یک مقام یگانهای مدافع خلق در سوریه «از دمشق و مسکو بازدید کرده است». مذاکرات میان کردها و بشار اسد ادامه دارد. سخنگوی نیروهای یگانهای مدافع خلق هم توافق با بشار اسد را «اجتنابناپذیر» دانست.
در ادامه تحولات سوریه، یکی از مقامات جبهه دموکراتیک که یگانهای مدافع خلق کردها اکثریت آن را تشکیل میدهند، از گفتوگو میان نیروهای کرد و بشار اسد خبر داد.
او که نامش فاش نشد، گفت که این گفتوگوها با حمایت روسیه در حال پیگیری است. روسیه طی سالهای گذشته همواره یکی از حامیان اصلی بشار اسد در سوریه بوده است.
گفتوگو میان نیروهای کرد که نزدیک به یک سوم سوریه را در کنترل خود دارند و بشار اسد، پس از اعلام خروج نیروهای امریکا از این کشور با جدیت بیشتری دنبال میشود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا، در دسامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که ۲۰۰۰ نیروی نظامی امریکایی از سوریه خارج خواهند شد.
خروج نیروهای امریکایی که پس از ملاقات میان مقامات واشنگنتن و استانبول رسانهای شد، موجب افزایش نگرانی شبهنظامیان کرد در شمال سوریه شده است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که نگران تشکیل یک حکومت خودگردان کردها در همسایگی خود است، از خروج امریکا ابراز رضایت کرد و همزمان از استقرار نظامیان ترکیه در سوریه، به ویژه مناطق تحت کنترل کردها خبر داد.
دولت ترکیه که با بخشی از شورشیان اسلامگرا پیوند نزدیکی دارد و در حمله به عفرین از آنها بهره برد، گفته که باردیگر این نیروها را مسلح و به منبج که تحت تسلط نیروهای کرد است، اعزام خواهد کرد.
به دنبال این اظهارات، نیروهای نظامی فدراسیون دموکراتیک شمال روسیه از منبج خارج شدند و کنترل آن را به نیروهای نظامی بشار اسد سپردند.
حال به گفته این مقام کرد که نامش فاش نشده، مذاکرات در «جو مناسب و خوبی» در حال پیگیری است و انتظار میرود به «توافقی برسد که هر دو طرف خشنود باشند، چرا که هر دو گروه سوریهای هستند».
او بدون بیان جزئیات یکی از نقاط تفاهم هر دو طرف را «برخورد با هر نیروی اشغالگری در سوریه» عنوان کرد و گفت که «مشخص است که با هر نیروی اشغالگری به ویژه در شمال سوریه برخورد خواهد شد».
این مقام رسمی نیروهای کرد در باره نقش روسیه در توافق میان کردها و بشار اسد هم گفت که «میتواند مثبت باشد».
یک روز قبل -۵ ژانویه- ابراهیم حمیدی در روزنامه الشرق الاوسط فاش کرده بود «سبان حمو» فرمانده یگانهای مدافع خلق کردها در سوریه «مخفیانه» به دمشق و مسکو سفر و با مقامهای ارشد در سوریه و مسکو دیدار کرده است.
برپایه این گزارش سبان حمو و هیئت ویژه همراه او در دمشق جلسه مشترکی با علی مملوک، مدیر دفتر امنیت ملی سوریه، علی ایوب، وزیر دفاع سوریه و هیئت نظامی روسیه برگزار کردند تا به توافقی برای «پر کردن» جای خالی نیروهای آمریکایی پس از خروج از سوریه و بستن راه مداخله ترکیه در شمال و شمال شرقی سوریه دست یابند.
او مدعی شده بود که در این دیدارها طرفین به توافق اولیه برای سپردن کنترل مرزهای سوریه که هماکنون بخشی از آن تحت کنترل یگانهای مدافع خلق است به ارتش بشار اسد در مقابل به رسمیت شناختن یک حکومت خودمختار کردی در شمال سوریه، دست یافتهاند.
در همین روز ریدور خلیل، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت که گفتوگوها میان دمشق و نیروهای کرد برای رسیدن به راهحل مطلوب در باره منبج ادامه دارد.
او دستیابی به توافق با بشار اسد را «اجتنابناپذیر» دانسته اما گفته بود که نیروهای کرد باید مسلح باقی بمانند.
در خبر دیگری وزیر امور خارجه امریکا برای گفتوگو در باره خروج نظامیان امریکایی از سوریه به خاورمیانه سفر کرده است. او در این سفر قرار است با مقامهای اسرائیل و چند کشور دیگر دیدار و گفتوگو کند.
در همین زمینه:
بهترین راهکار هم برای کردها و هم برای سوریه و حتی روسیه و تا حدی هم
ایران همین راهکار مذاکره و یافتن راه حلی مسالمت آمیز با همدیگر است که با
اینکار کردها خود را از سیطره آمریکا خارج میکنند. آمریکایی که همیشه از
کردها سواستفاده کردهاند و آخر سر آنها را تنها گذاشتهاند تا ترکیه فاشیست
و جنایتکار یا اعراب بدوی عراق و سوریه دست به کشتار و جنایات وحشیانه بزنن.
کردهای سوریه آنچه امریکا بر سر کردهای عراق آورد را هرگز فراموش نمیکنند.
حتی خیانت امریکا به کردها در عفرین را.
سلیمان معروفی / 06 January 2019
جناب سلیمان, بسیاری از همین “اعراب بدوی” دوشادوش خواهران و برادران کرد, ترکمن و مسیحی خود, در صفوف “یگانهای مدافع خلق- ی.پ.گ” می جنگند و از دست آوردهای انقلاب روژآوا دفاع می کنند.
هیچ شکلی از نژاد پرستی, هیچ جایی در انقلاب روژآوا ندارد.
انقلاب روژآوا / 06 January 2019