ايران در پاسخ به مواضع کشورهای عربی در خصوص مالکيت جزيره ابوموسی هشدار داد “در صورتی که ديپلماسی برای اين جزيره جواب ندهد، نظاميان اقتدار کشور را نشان خواهند داد.”
به گزارش خبرگزاری مهر، سرتيپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نيروی زمينی ارتش ايران روز چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۱ گفت: “به هيچ کشوری اجازه کوچکترين دستاندازی را نمیدهيم، اگر اينطور شود و اين شيطنتها از طريق ديپلماسی حل نشود، نيروهای نظامی آمادهاند اقتدار نظام را به کشور متعرض نشان دهند.”
وی افزود: “حاکميت اين جزاير (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) از قديمالايام متعلق به ايران بوده و جمهوری اسلامی نيز از اين حق خود قاطعانه و با قدرت دفاع میکند.”
رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران نيز گفته است: “تعلق جزاير سهگانه به ايران امری ثابت و غيرقابل مذاکره است.”
پس از خروج بريتانيا از منطقه خليج فارس در سال ۱۹۷۱، جزاير ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به ايران واگذار شدند و نيروهای ايران يک روز پيش از استقلال امارات، بر اساس تفاهمنامه يادشده در ابوموسی مستقر شدند
ايران و امارات سالهاست که بر سر مالکيت جزاير ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک با هم اختلاف دارند.
پس از خروج بريتانيا از منطقه خليج فارس در سال ۱۹۷۱، جزاير ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به ايران واگذار شدند و نيروهای ايران يک روز پيش از استقلال امارات، بر اساس تفاهمنامه يادشده در ابوموسی مستقر شدند.
ايران همواره ادعای مالکيت امارات بر اين جزاير را رد کرده است.
شورای امنيت سازمان ملل متحد نيز در سال ۱۹۷۱ اعتراض امارات به مالکيت ايران بر جزاير سهگانه را رد کرد.
در همين حال محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران روز ۲۳ فروردين سال جاری خورشيدی به اين جزيره سفر کرد. اين سفر واکنش تند مقامات امارات و شورای همکاری خليج فارس را به دنبال داشت.
شورای همکاری خليج فارس از شش کشور عربی جنوب خليج فارس تشکيل شده و امارات متحده عربی با پشتيبانی اين شورا و کشورهای عربی بر سه جزيره ايرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی ادعای ارضی دارد.
اين شورا روز ۱۷ آوريل ۲۰۱۲ (۲۹ فروردين) پس از نشستی در قطر با انتشار بيانيهای از مواضع امارات پشتيبانی کرد.
آمريکا نيز با واکنشی “محتاطانه” در برابر تنش تازه در روابط ايران و امارات، خواهان حل و فصل اين مناقشه از طريق “گفتوگوهای مسالمتاميز” شد.
ايران همچنين جزيره ابوموسی را “منطقه نمونه گردشگری” اعلام کرده و قصد دارد زمينه رفت و آمد گردشگران را به اين جزيره فراهم کند.
اسماعيل قادری، عضو هيأت علمی دانشگاه علوم تحقيقات به خبرگزاری ميراث فرهنگی گفته است: “تبديل شدن جزيره ابوموسی به منطقه نمونه گردشگری از نظر سياسی بسيار خوب و مطلوب خواهد بود. از آنجايی که حضور ايرانيان در آن منطقه کمرنگ است میتوان با فراهم کردن زمينههای حضور ايرانیها دراين منطقه حاکميت ايران را در منطقه بيشتر و تثبيت کرد.”