علی‌اکبر صالحی، وزير خارجه ايران گفت غرب تا پيش از برگزاری دور بعدی مذاکرات هسته‌ای در بغداد، تحريم‌ها را عليه کشورش لغو کند.

صالحی روز دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۱ با حضور در خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: “غرب در فاصله باقيمانده تا مذاکرات بغداد در جهت اعتمادسازی حرکت کرده و در اين مسير نسبت به رفع تحريم‌ها اقدام کند.”

وی افزود: “در استانبول قرار شد دو طرف در فاصله بيش از يک ماه تا نشست بغداد نقشه راهی را تعريف کنند که تعيين کننده طرح‌های گام به گامی باشد که طرفين متفقاً بر آن تفاهم کرده باشند که بر مبنای آن يک گام ما برمی‌داريم و يک گام همزمان نيز آن‌ها برمی‌دارند.”

علی‌اکبر صالحی: غرب در فاصله باقيمانده تا مذاکرات بغداد در جهت اعتمادسازی حرکت کرده و در اين مسير نسبت به رفع تحريم‌ها اقدام کند

با اين حال هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا گفته است ايالات متحده قصد ندارد تحريم‌ها را عليه ايران لغو کند.

مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا نيز لغو تحريم‌ها را عليه ايران رد کرده و گفته اين تحريم‌ها در تابستان شديدتر هم خواهد شد.

با اين حال تونر گفت واشنگتن آمادگی دارد در صورت جديت مقام‌های ايران در برطرف کردن نگرانی‌های بين‌المللی درخصوص ماهيت برنامه هسته‌ای اين کشور، مشوق‌هايی به تهران بدهد.

تحريم بانک مرکزی و تحريم فروش نفت ايران به کشورهای اروپايی شديدترين تحريمی است که از تابستان عليه جمهوری اسلامی برقرار می‌شود.

آمريکا و متحدان غربی خود ايران را متهم به تلاش برای دستيابی به سلاح‌های هسته‌ای می‌کنند، اما ايران همواره اين ادعا را رد کرده‌است و بر صلح‌آميز بودن برنامه‌های هسته‌ای خود تأکيد می‌کند.

ايران و شش قدرت جهانی (آمريکا، فرانسه، بريتانيا، روسيه، چين و آلمان) روز شنبه ۲۶ فروردين سال جاری برای حل و فصل مناقشه اتمی ايران با هم پای ميز مذاکره رفتند.

کاترين اشتون، مسوول سياست خارجی اتحاديه اروپا بر خلاف مذاکرات پيشين که همواره غيرسازنده ناميده می‌شد، اين مذاکرات را “مفيد و سودمند” توصيف کرده است.

با پايان يافتن نشست استانبول، دور بعدی مذاکرات با ايران سوم خرداد سال جاری خورشيدی در بغداد برگزار خواهد شد.