به گفته مخالفان حکومت بشار اسد، ارتش سوريه شب گذشته شهر حمص را بمباران کرد.
به گزارش رويترز، مخالفان حکومت سوريه امروز شنبه ۲۶ فروردينماه (۱۴ آوريل) گزارش دادند که نيروهای نظامی حکومت اين کشور مرکز شهر حمص، يکی از شهرهای اصلی اعتراضات، را بمباران کرده است.
به دليل آنکه حکومت سوريه به روزنامهنگاران مستقل اجازه ورود به اين کشور را نمیدهد نمیتوان درستی اين خبر را تأييد کرد اما اگر حکومت بشار اسد به چنين اقدامی دست زده باشد اين شديدترين نقض آتشبسی است که از بامداد روز پنجشنبه ۲۴ فروردين (۱۲ آوريل) در اين کشور بهاجرا گذاشته شده است.
يکی از مخالفان حکومت اسد به نام کرم ابورابعه، به رويترز گفته است حملههای هوايی شب گذشته در منطقه قديمی شهر و در دو ناحيه جورتالشياح و القرديس صورت گرفته است.
وی گفت صدای انفجار هشت بمب را در يک ساعت شنيده است.
يکی از مخالفان حکومت اسد گفته است حملههای هوايی شب گذشته در منطقه قديمی شهر و در دو ناحيه جورتالشياح و القرديس صورت گرفته است
از سوی ديگر ديدهبان حقوق بشر سوريه که مقر آن در بريتانيا است از زخمی شدن چندين نفر بر اثر اين بمباران خبر داده است.
همچنين به گفته ديدهبان حقوق بشر سوريه روز گذشته نيز در جريان تظاهرات اعتراضی مردم که بهدعوت مخالفان حکومت در چندين شهر برگزار شده بود نيروهای حکومتی به روی تظاهرکنندگان در شهرهای حما، سلقين در استان ادلب و نوا در منطقه درعا آتش گشوده و سه شهروند غيرنظامی را کشتند. آنها به سوی تظاهرکنندگان در چندين منطقه دمشق نيز شليک کردند.
اين در حالی است که دولت سوريه و مخالفان پس از ۱۳ ماه درگيری هفته گذشته با ميانجیگيری کوفی عنان، نماينده سازمان ملل طرح صلح وی را برای توقف خشونتها و اجرای آتشبس پذيرفتند.
طرح صلح کوفی عنان شامل “پايان دادن به درگيریها از سوی دولت و مخالفان، آتشبس روزانه و فراهم کردن زمينه کمکرسانیهای بشردوستانه، آزادی زندانيان سياسی، آزادی رسانهها، بهرسميت شناختن حق برگزاری تظاهرات مسالمتآميز و برگزاری مذاکرات بين دولت و مخالفان و انتقال مسالمتآميز قدرت” است.
شب گذشته مخالفت روسيه با پيشنويس قطعنامه پيشنهادی آمريکا درباره سوريه باعث شد رأیگيری در مورد اين پيشنويس در شورای امنيت که قرار بود روز جمعه برگزار شود به امروز موکول شود.
ويتالی چورکين، سفير روسيه در سازمان ملل گفت مذاکراتی بين قدرتهای غربی برگزار شد اما هنوز توافقی وجود ندارد.
به گفته ديپلماتها مسکو از تلاشهای صلحجويانه کوفی عنان، نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه برای حل بحران اين کشور پشتيبانی میکند اما سخت در تلاش است تا با حمايت از دمشق از آنچه که بهعنوان “فشار غرب برای تغيير رژيم سوريه” نام میبرد، جلوگيری کند.
روسيه به همراه چين دو بار قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل را درباره سوريه وتو کردهاند.