مخالفت روسيه با پيشنويس قطعنامه پيشنهادی آمريکا درباره سوريه باعث شد رأیگيری در خصوص اين پيشنويس در شورای امنيت که قرار بود روز جمعه برگزار شود به روز شنبه موکول شود.
به گزارش رويترز، ويتالی چورکين، سفير روسيه در سازمان ملل روز جمعه ۱۳ آوريل (۲۵ فروردين ۱۳۹۱) گفت مذاکراتی (بين قدرتهای غربی) برگزار شد اما هنوز توافقی وجود ندارد.
به گفته ديپلماتها مسکو از تلاشهای صلحجويانه کوفی عنان، نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه برای حل بحران اين کشور پشتيبانی میکند اما سخت در تلاش است تا با حمايت از دمشق از آنچه که به عنوان “فشار غرب برای تغيير رژيم سوريه” نام میبرد، جلوگيری کند.
روسيه به همراه چين دو بار قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل را درباره سوريه وتو کردهاند.
به گفته ديپلماتها مسکو از تلاشهای صلحجويانه کوفی عنان، نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه برای حل بحران اين کشور پشتيبانی میکند اما سخت در تلاش است تا با حمايت از دمشق از آنچه که به عنوان “فشار غرب برای تغيير رژيم سوريه” نام میبرد، جلوگيری کند
پيشنويس قطعنامه تازه به درخواست کوفی عنان و برای نظارت بر روند صلح در سوريه آماده شده است.
به گفته کوفی عنان دمشق هنوز بهطور کامل به تعهدات خود عمل نکرده است.
بر پايه اين پيشنويس، سازمان ملل ۳۰ ناظر خود را برای نظارت بر روند صلح به دمشق خواهد فرستاد. شمار اين ناظران به مرور به ۲۵۰ نفر افزايش خواهد يافت.
دولت سوريه و مخالفان پس از ۱۳ ماه درگيری هفته گذشته ميانجیگيری کوفی عنان را برای توقف خشونتها و اجرای آتشبس پذيرفتند. آتشبس در اين کشور از روز پنجشنبه ۱۲ آوريل اجرا شده است.
اما يک روز پس از اجرای آتشبس، نيروهای دولتی به سرکوب تظاهرات مخالفان پرداختند که شماری کشته نيز به دنبال داشت.
سازمان ملل متحد گزارش میدهد از زمان آغاز قيام مردم سوريه عليه حکومت خود در ۱۳ ماه گذشته، بيش از ۹ هزار نفر در اين کشور کشته شدهاند.
مقامهای سوريه نيز میگويند “دستهای خارجی پشت رويدادهای سوريه است” و بيش از ۲۵۰۰ نفر از نيروهای پليس و ارتش اين کشور کشته شدهاند.