اسماعيل کوثری، نايب رئيس کميسيون امنيت ملی و سياسات خارجی مجلس ايران گفت در حال حاضر ترکيه از ميزبانی مذاکرات اتمی تهران و گروه ۱+۵ کنار گذاشته شده است.

اين نماينده مجلس ايران روز جمعه ۱۸ فروردين ۱۳۹۱ به خبرآنلاين گفت: “قرار است محل مذاکرات بعد از مشورت آقای سعيد جليلی (دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای) با رئيس‌جمهور انتخاب شود.”

پيش از اين مقام‌های ايران از ترکيه به عنوان گزينه جدی خود برای برگزاری مذاکرات اتمی نام می‌بردند. حتی مدتی پيش علی‌اکبر صالحی، وزير خارجه ايران گفت تهران تمايل دارد اين مذاکرات در ترکيه برگزار شود.

اما در چند روز گذشته روابط تهران و آنکارا بر سر سوريه دچار تنش شده و بر پايه همين اختلافات، ايران می‌گويد مايل است مذاکرات اتمی در عراق برگزار شود.

حيدر‌پور شهرضايی، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران: نشست ايران و گروه ۱+۵ در عراق يا سوريه برگزار خواهد شد

احمد داوداغلو، وزير خارجه ترکيه در واکنش به تغيير موضع ايران در خصوص محل برگزاری مذاکرات به شدت از اين کشور انتقاد کرد و تهران را به “بی‌صداقتی در پرونده هسته‌ای” متهم نمود.

در همين حال حيدر‌پور شهرضايی يک عضو ديگر کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران به خبرگزاری کار ايران (ايلنا) گفت: “نشست ايران و گروه ۱+۵ هفته آينده در عراق يا سوريه برگزار خواهد شد.”

به گفته وی ” ايران به دليل اينکه ترکيه از همسويی با ايران در برابر مقاومت سوريه و فلسطين عقب نشينی کرده است ديگر تمايل ندارد تا اين نشست در کشور اسلامی ترکيه برگزار شود.”

به گفته منابع ديپلماتيک دور تازه مذاکرات ايران و شش قدرت جهانی شنبه ۲۶ فروردين (۱۴ آوريل۲۰۱۲) برگزار می‌شود.

آخرين دور مذاکرات ميان ايران و گروه ۱+۵ ژانويه ۲۰۱۱ در استانبول برگزار شد که نتيجه خاصی به دنبال نداشت. دور پيشتر مذاکرات نيزاواخر سال ۲۰۱۰ در ژنو برگزار شده بود.

اسرائيل و برخی از مقامات غربی نگرانند ايران در حال توسعه سلاح هسته‌ای است، اما تهران می‌گويد برنامه اتمی‌اش دارای مقاصد صلح آميز است.