سازمان عدالت برای ايران خواهان قرارگرفتن مرکز جرائم سازمانيافته سپاه پاسداران در فهرست تحريمهای حقوق بشری شد.
عدالت برای ايران، نهاد مدافع حقوق بشر در ايران در تازهترين گزارش خود با عنوان “گرداب؛ سناريوی ديکتهشده”، نقش مرکز جرائم سازمانيافته سپاه پاسداران را در نقض حقوق شهروندان منتشر کرده است.
مرکز رسيدگی به جرائم سازمانيافته سپاه (دايره جرائم سايبری) در سال ۱۳۸۶ خورشيدی بهعنوان زيرمجموعهای از اطلاعات سپاه پاسداران بنياد گذاشته شد.
بنا به اين گزارش نخستين پروژه اين مرکز، معروف به گرداب (مضلين)، از کار اندختن بيش از ۹۰ سايت فارسی که محتوای پورنو داشتند بود که در آن ۴۵ نفر به اتهام راهاندازی و مديريت اين سايتها دستگير شدند.
بازداشتشدگان چند ماه بعد در برنامههای تلويزيونی اعتراف کردند که قصد داشتند از طريق فاسد کردن جوانان، پايههای نظام جمهوری اسلامی را سست کنند و از دولت آمريکا برای گرداندن سايتهای پورنو پول دريافت میکردند.
در گزارش عدالت برای ايران آمده است، نه تنها مقامهای ديگری در زمره مسئولان اين مرکز هنوز تحريم نشدهاند بلکه اتحاديه اروپا و ديگر دولتها بايد مرکز جرائم سازمانيافته اطلاعات سپاه پاسداران را نيز بهعنوان يک نهاد “ناقض حقوق بشر” تحريم کنند
در گزارش عدالت برای ايران آمده است که نزديک به يک سالونيم پس از اين ماجرا، برخی از بازداشتشدگان يا خانوادههای آنها اعلام کردند که اين اظهارات بر اثر شکنجههای شديد صورت گرفته است.
همچنين برخی از آنها شکايتهايی مبنی بر شکنجه روحی و روانی شديد از سوی بازجويان اطلاعات سپاه و بازپرسان پرونده خود به مقامهای قضايی تقديم کردند که تاکنون به آنها رسيدگی نشده است.
گزارش میافزايد در پروژه گرداب هفت نفر از متهمان به اعدام محکوم شدند که سه تن از آنان به نامهای سعيد ملکپور، احمدرضا هاشمپور و مهدی علیزاده در خطر اعدام فوری قرار دارند و پرونده وحيد اصغری، ديگر متهم محکوم به اعدام نيز در ديوان عالی کشور تحت بررسی نهايی است.
عدالت برای ايران در ادامه گفته است مرکز بررسی جرائم سازمانيافته سپاه نقش مهمی در شناسايی، دستگيری و بازجويی معترضان رويدادهای پس از انتخابات بحثبرانگيز دهمين دوره رياست جمهوری در ايران، بهويژه آنها که در فضای سايبری فعال بودند، داشته است.
بهگفته اين نهاد مدافع حقوق بشر، مرکز بررسی جرائم سازمانيافته سپاه همچنين بهتازگی برخی از روزنامهنگاران و وبلاگنويسان، از جمله پرستو دوکوهکی، مرضيه رسولی و سهامالدين بورقانی را به اتهام ارتباط با شبکه بیبیسی فارسی تحت فشار قرار داد تا در برابر دوربين، عليه خود و کارکنان اين رسانه اعتراف کنند.
اين گروه از روزنامهنگاران پس از گذشت چند هفته از زندان آزاد شدند.
اعترافات اين روزنامهنگاران، نه فقط از تلويزيون دولتی جمهوری اسلامی که از شبکه انگليسیزبان آن، پرس تیوی نيز پخش شد.
سه تن از مسئولان مستقيم پروژه گرداب که پيش از اين توسط عدالت برای ايران معرفی شده بودند، در فهرست تحريمهای تازه حقوق بشری اتحاديه اروپا که در روز شنبه، ۲۴ مارس اعلام شد، قرار گرفتهاند.
با اينحال در گزارش اين نهاد آمده است، نه تنها مقامهای ديگری در زمره مسئولان اين مرکز هنوز تحريم نشدهاند بلکه اتحاديه اروپا و ديگر دولتها بايد مرکز جرائم سازمانيافته اطلاعات سپاه پاسداران را نيز بهعنوان يک نهاد “ناقض حقوق بشر” تحريم کنند.
عدالت برای ايران درخواست کرده است که تارنمای گرداب، ارگان اين مرکز بهعنوان “ابزار سرکوب و نقض گسترده حقوق شهروندان و فعالان سايبری”، به دليل “نقض سازمانيافته و مستمر حقوق بشر بينالملل”، بهطور کامل از دسترس کاربران اينترنت خارج شود.
عدالت برای ايران اعلام کرده که بيش از هر چيز خواهان توقف تمامی احکام اعدامی است که برای متهمان اين پرونده صادر شده است.
اين نهاد مدافع حقوق بشر خواهان “اعاده دادرسی منصفانه، با رعايت تمامی موازين حقوق بشر” برای تمامی متهمان اين پرونده شده است.