پس از برکناری کريستيان وولف، رئيس‌جمهور پيشين آلمان در بهمن‌ماه گذشته، يوآخيم گاوک، از فعالان سرشناس حقوق شهروندی در آلمان از سوی مجمع ملی اين کشور به‌عنوان رئيس‌جمهور جديد برگزيده شد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مجمع ملی آلمان امروز يکشنبه ۲۸ اسفندماه (۱۸ مارس) يوآخيم گاوک Joachim Gauck، کشيش و از فعالان حقوق شهروندی در آلمان شرقی سابق را با حداکثر آرا به رياست‌جمهوری انتخاب کرد.

يوآخيم گاوک ۷۲ ساله از سوی احزاب سوسيال دمکرات، سبزها، دمکرات مسيحی و دمکرات‌های آزاد نامزد احراز مقام رياست‌جمهوری بود.

به‌آته کلارزفلد Beate Klarsfeld از سوی حزب چپ‌ها و اولاف روزه Olaf Rose از طرف حزب دمکرات ملی، رقيبان يوآخيم گاوک بودند.

۱۲۴۰ نفر شامل ۶۲۰ نماينده مجلس و ۶۲۰ نماينده ايالت‌های آلمان در مجمع ملی آلمان در اين انتخابات رأی دادند که آرای گاوک ۹۹۱ رأی بود.

به‌آته کلارزفلد ۱۲۶ رأی آورد و اولاف روزه نامزد دست‌راستی‌ها تنها سه رأی به‌دست آورد. ۱۰۸ تن از نمايندگان نيز رأی ممتنع دادند.

يوآخيم گاوک پس از فروپاشی آلمان شرقی نهادی به‌ نام “اداره گاوک” را بنياد گذاشت که در آن پرونده‌های مربوط به فعاليت‌های سازمان اطلاعات و امنيت آلمان شرقی (اشتازی) جمع‌آوری، تنظيم و نگهداری می‌شوند

وظايف رسمی يوآخيم گاوک به‌عنوان يازدهمين رئيس‌جمهور آلمان در کاخ رياست‌جمهوری از فردا آغاز خواهد شد.

يوآخيم گاوک به هيچ‌کدام از حزب‌های سياسی آلمان وابستگی ندارد؛ وی در انتخابات پيشين رياست جمهوری در سال ۲۰۱۰ در رقابت با کريستيان وولف Christian Wulff، از سوی حزب سوسيال دمکرات و حزب سبزها نامزد احراز اين مقام بود که پس از سه دور رأی‌گيری با اختلاف آرای کم اين مقام را به وولف، نامزد پيشنهادی دمکرات مسيحی‌ها واگذار کرد.

يوآخيم گاوک پس از فروپاشی آلمان شرقی نهادی به‌ نام “اداره گاوک” را بنياد گذاشت که در آن پرونده‌های مربوط به فعاليت‌های سازمان اطلاعات و امنيت آلمان شرقی (اشتازی) جمع‌آوری، تنظيم و نگهداری می‌شوند.

وی يکی از چهره‌های محبوب آلمان به‌شمار می‌رود که حتا پس از شکست در دور پيشين انتخابات رياست جمهوری همچنان مورد اعتماد مردم باقی مانده است.

کريستيان وولف، رئيس‌جمهور پيشين آلمان پس از چند ماه افشاگری رسانه‌ها و احزاب اپوزيسيون در مورد سوء استفاده‌های مالی سال‌های گذشته روز جمعه ۲۸ بهمن‌ماه (۱۷ فوريه) از سمت خود کناره‌گيری کرد.

وولف به‌هنگام استعفا در سخنانی گفت “اعتماد” شهروندان نسبت به وی “خدشه‌دار” شده است و به‌همين خاطر ممکن نيست که بتواند به وظايفش عمل کند.

پيش از کريستيان وولف، هورست کوهلر Horst Koehler رئيس‌جمهور آلمان بود که وی نيز مجبور به کناره‌گيری شد.

کوهلر در پی انتقادهای شديد احزاب اپوزيسيون نسبت به اظهاراتش درباره علت مأموريت‌های خارجی ارتش آلمان، به‌ويژه در مورد افغانستان، در سال ۲۰۱۰ از مقام خود کناره‌گيری کرد.

بدين ترتيب در سه سال گذشته مجلس فدرال آلمان سه بار رئيس‌جمهور تازه برگزيده است در حالی که دوره رياست‌جمهوری در آلمان پنج سال است.