حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش میگوید که ازدواج دختران زیر ۱۵ سال، ارتباطی با این وزارتخانه ندارد و این افراد میتوانند با شرکت در مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور و شرکت در امتحانات پایان سال، ادامه تحصیل دهند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وی درباره افزایش ازدواجهای زیر ۱۵ سال در ایران، گفت: “ازدواج یک بحث اسلامی است و با شرایط احکام دینی انجام میشود و آموزش و پرورش وارد این مقوله نمیشود.”
فرشید یزدانی، عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان هفته گذشته از رشد ۲۵ درصدی آمار ازدواج دختران زیر ۱۵ سال خبر داد.
به گفته وی: “در سال ۸۵، ۳۳هزار و ۳۸۳ دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کردهاند که این رقم در سال ۸۶ به ۳۵هزار و ۹۳۱ مورد، در سال ۸۷ به ۳۷ هزار و ۹۹۶ مورد و در سال گذشته به ۴۳ هزار و ۴۵۹ مورد رسیده است.”
وزیر آموزش و پرورش: ازدواج یک بحث اسلامی است که با شرایط احکام دینی انجام میشود و آموزش و پرورش وارد مقوله ازدواج دختران زیر پانزده سال نمیشود
وزیر آموزش و پرورش در واکنش به نگرانیها از ترک تحصیل ناشی از ازدواج زیر ۱۵ سال دختران، میگوید: “اگر دختران دانشآموز ازدواج کرده مسائل را رعایت کنند میتوانند در مدرسه حضور داشته باشند.”
اغلب مدارس دخترانه از ثبتنام دختران عقد کرده خودداری میکنند و در صورت اطلاع از ازدواج دانشآموزان آنها را از مدرسه اخراج میکنند.
حمیدرضا حاجیبابایی با بیان اینکه ممنوعیتی برای ادامه تحصیل در کشور وجود ندارد، تحصیل در مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور و همچنین ادامه تحصیل از طریق شرکت در امتحانات پایانی سال تحصیلی از جمله شرایط پیشبینی شده برای ادامه تحصیل “لازم التعلیمها” عنوان کرد.
از سوی دیگر مریم مجتهدزاده، رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری، روز ۲۱ اسفند ماه از پیشنهاد ایجاد کارگروه ویژه برای رسیدگی به ازدواج کودکان زیر ۱۰ سال در برخی از استانها خبر داد.
وی به خبرگزاری مهر گفت که ازدواج کودکان زیر ۱۰سال در ایران خیلی کم است اما طی سفر استانی به سیستان و بلوچستان مشخص شد در آنجا مسایل خاصی درخصوص ازدواج کودکان و آسیبهای اجتماعی وجود دارد.
به گفته فرشید یزدانی ۴۴۹ دختر زیر ۱۰ سال در سال ۱۳۸۸ در ایران ازدواج کردهاند که این رقم در سال گذشته به ۷۱۶ مورد افزایش یافته است.