باراک اوباما، رئيسجمهور آمريکا گفت هنگامی که گزينه نظامی عليه ايران را رد نمیکند، به اين معناست که “کاملاً جدی است و بلوف نمیزند.”
به گزارش سیانان اوباما روز جمعه دوم مارس (۱۲ اسفند ۱۳۹۰) گفت ايران هماکنون در موقعيت “ضعيفی”قرار دارد و نبايد با حمله نظامی اين فرصت را به تهران داد تا با “قربانی نشان دادن خود” موقعيتاش را بهبود ببخشد.
با اين حال اسرائيل خواهان موضعگيری شديدتر آمريکا عليه ايران است. بنيامين نتانياهو، نخستوزير اسرائيل قرار است روز دوشنبه اين هفته برای گفتوگو با مقامات ايالات متحده به واشنگتن سفر کند.
باراک اوباما: ايران هماکنون در موقعيت ضعيفی قرار دارد و نبايد با حمله نظامی اين فرصت را به تهران داد تا با قربانی نشان دادن خود موقعيتاش را بهبود ببخشد.
آسوشيتدپرس چند روز پيش به نقل از يک مقام امنيتی آمريکا اعلام کرد اسرائيلیها بدون اطلاعدادن به آمريکا به تأسيسات اتمی ايران حمله خواهند کرد.
اسرائيل همواره میگويد برای توقف برنامه اتمی ايران بايد تأسيسات اتمی اين کشور را نابود کرد. ايران نيز در واکنش به تهديدات اسرائيل هشدار میدهد در صورت حمله به تأسيسات اتمیاش، جغرافيای جنگ را گسترش میدهد.
کشورهای غربی میگويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود “اهداف نظامی” داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد کرده و میگويد برنامه اتمیاش اهداف “صلحآميز” دارد.
مقامهای اسرائيلی میگويند ايران تا يک سال آينده، اورانيوم غنیشده کافی برای توليد بمب اتم در اختيار خواهد داشت اما ايران همواره میگويد هيچ برنامهای برای ساخت سلاح اتمی ندارد.
به دنبال انتشار برخی گزارشها درباره اينکه اسرائيل قصد دارد بهار آينده به ايران حمله کند، باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا گفت اسرائيل برای مقابله با برنامه اتمی ايران هنوز تصميمی نگرفته است.
فرانسه، روسيه و ترکيه از جمله کشورهايی هستند که حمله نظامی به ايران را غيرقابل قبول میدانند و اين حمله را برای منطقه و جهان “فاجعهبار” توصيف میکنند.
ايران میگويد در صورتی که مورد حمله نظامی قرار گيرد، جغرافيای جنگ را به خارج از خاورميانه گشترش خواهد داد و منافع آمريکا را در جهان مورد هدف قرار میدهد.
محمودرضا سجادی، سفير ايران در روسيه گفته است: “در صورت حمله نظامی آمريکا به ايران، تهران ليستی از مکانهايی را که بايد هدف قرار دهد، در اختيار دارد. ايالات متحده در اين صورت ضربه بزرگی خواهد خورد.”
در هفتههای اخير مقامهای ايرانی بارها غرب را تهديد کردهاند. اين تهديدها با تحريم نفت ايران از سوی اتحاديه اروپا اوج گرفت.