هرمن وان رومپی، رئيس شورای اروپا از هند خواست تا با استفاده از قدرت نفوذش، ايران را به بازگشت به مذاکره بر سر برنامه اتمیاش ترغيب کند.
به گزارش رويترز، هرمن وان رومپی روز جمعه ۱۰ فوريه (۲۱ بهمن ۱۳۹۰) به همراه شماری از نمايندگان اتحاديه اروپا به هند سفر کرد.
رومپی در يک نشست خبری گفت طرفدار مداخله نظامی برای حل مناقشه اتمی نيست.
مان موهان سينگ، نخست وزير هند نيز گفته است موضوع هستهای ايران بايد از طريق ديپلماسی حل و فصل شود.
هند همزمان با افزايش تحريمهای آمريکا و اروپا عليه ايران، به دنبال افزايش مبادلات تجاری خود با اين کشور است.
مان موهان سينگ، نخست وزير هند گفته است موضوع هستهای ايران بايد از طريق ديپلماسی حل و فصل شود
هند که چهارمين مصرفکننده بزرگ نفت در جهان است، پيشتر در پاسخ به درخواست کشورهای غربی برای کاهش خريد نفت از ايران گفته بود مخالف تحريم صادرات نفت ايران است.
اين کشور بيشترين نفت خود را از عربستان و ايران وارد میکند. ايران ۱۲ درصد نفت مورد نياز هند را تأمين میکند.
قدرتهای غربی تلاش میکنند تا کشورهای آسيايی را به تحريم نفت ايران تشويق کنند اما هند، چين و ژاپن تاکنون با اين درخواست موافقت نکردهاند.
اتحاديه اروپا ۲۳ ژانويه ۲۰۱۲ اعلام کرد از ژوئيه ۲۰۱۲ (۱۱ تير ۱۳۹۱) به وارادت نفت از ايران پايان میدهد.
اين تحريمها در واکنش به برنامه اتمی ايران که به گفته قدرتهای غربی، ابعاد نظامی دارد؛ برقرار شده است اما ايران ماهيت برنامه اتمیاش را صلحآميز معرفی میکند.
کاترين اشتون، مسئول سايت خارجی اتحاديه اروپا، هدف تحريمهای جديد عليه ايران را برگرداندن اين کشور بر سر ميز مذاکرات اتمی عنوان کرده است.
ايران در واکنش به تحريم صادرات نفتش از سوی اتحاديه اروپا گفته است: “آمادگی قطع صادرات نفت به اروپا را دارد و تحريم نفت از سوی کشورهای اروپايی، ايران را متضرر نمیکند.”
رستم قاسمی، وزير نفت ايران نيز ۱۵ بهمن از توقف “قطعی” فروش نفت به شماری از کشورهای اروپايی خبر داده بود. ايران میگويد پيش از پايان زمانبندی شش ماهه اتحاديه اروپا برای تحريم نفت اين کشور، فروش نفت خود را به برخی از کشورهايی اروپايی متوقف میکند.