فيلم سينمايی پريناز پس از اين‌که نتوانست خود را به سی‌امين جشنواره بين‌المللی فجر برساند به دستور اداره کل نظارت و ارزشيابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقيف شد.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، عبدالمحمد نجيبی تهيه‌کننده و بهرام بهراميان کارگردان اين فيلم امروز شنبه ۱۵ بهمن‌ماه با صدور اطلاعيه‌ای نسبت به توقيف غيررسمی فيلم پريناز و حذف آن از جشنواره فيلم فجر اعتراض کردند.

در اين اطلاعيه مشترکی آمده است: “سی‌امين جشنواره فيلم فجر با شعار اخلاق، اميد و آگاهی در حال برگزاری است اما رفتار اداره کل نظارت و ارزشيابی با فيلم سينمايی پريناز نشان می‌دهد اين شعار برای برخی مديران و دست‌اندرکاران جشنواره حتا در حد يک شعار هم جدی گرفته نشده و به دلايلی نامشخص و طی يک داستان از پيش طراحی‌شده، علی‌رغم همکاری مؤثر سازندگان فيلم با اين اداره، پريناز از جشنواره فجر کنار گذاشته شده است.”

در ادامه اين اطلاعيه آمده است: “تهيه‌کننده و کارگردان فيلم از ابتدا برای فراهم آمدن زمينه نمايش فيلم در جشنواره، آماده هر نوع همکاری با اين اداره کل بودند.”

سازندگان پريناز: از سويی عنوان می‌شد مشکل اصلی فيلم گريم بازيگر آن است و از سوی ديگر دليل بروز اين مشکلات برای فيلم حضور فاطمه معتمدآريا در آن عنوان می‌شد

اين دو سينماگر افزوده‌اند از سويی عنوان می‌شد مشکل اصلی فيلم گريم بازيگر آن است و از سوی ديگر دليل بروز اين مشکلات برای فيلم حضور فاطمه معتمدآريا در آن عنوان می‌شد.

آن‌ها علی‌رضا سجادپور، رئيس اداره کل نظارت و ارزشيابی وزارت ارشاد را مسئول توقيف فيلم خود می‌دانند و گفته‌اند که وی از همان ابتدا با حضور اين فيلم در جشنواره فجر مخالف بوده است.

علی‌رضا سجادپور پيش از اين در روز ۲۳ دی‌ماه گفته بود که فيلم پريناز اصلاحيه‌های زيادی دارد که به صاحبان فيلم ابلاغ شده و به نظر می‌رسد اين فيلم به جشنواره سی‌ام نرسد.

وی ۱۲ بهمن نيز گفته بود: “پريناز نتوانست اصلاحات را انجام دهد و به جشنواره فيلم فجر نمی‌رسد.”

به‌گفته عبدالمحمد نجيبی و بهرام بهراميان، در مقطعی از مذاکرات ضياءالدين دُری به عنوان نماينده اداره کل نظارت و ارزشيابی برای مذاکره با سازندگان فيلم پريناز انتخاب شد و سازندگان فيلم با اعمال اصلاحيه‌ها، هشت دقيقه از فيلم را کوتاه و بخش‌هايی از آن را هم اصلاح کردند. به همين دليل طرح اين مسئله که سازندگان فيلم اصلاحيه‌ها را انجام ندادند کذب است.

در پايان اين اطلاعيه، تهيه‌کننده و کارگردان فيلم اعلام کرده‌اند حاضرند که با تشکيل جلسه‌ای با حضور نمايندگان رسانه‌ها، هيأت انتخاب و سجادپور و نمايش فيلم، غيرمنطقی بودن دلايل اعلام شده برای جلوگيری از حضور اين فيلم در بخش مسابقه آشکار شود.

اين در حالی است که چندی پيش تهيه‌کننده اين فيلم در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفته بود: “مدير کل نظارت و ارزشيابی ارشاد تا به امروز درباره وضعيت اين فيلم حرف‌های ضد و نقيضی عنوان کرده‌‌ است.”
وی افزوده بود: “پريناز دارای ساختاری دينی و درباره زنی مؤمن به نام خجسته است که به‌نوعی دارای اعتقادات متعصبانه و بسته‌ است. در طول فيلم زندگی وی با ورود خواهرزاده‌اش دچار تغييراتی می‌شود و به بصيرت می‌رسد. البته دوستان معتقدند که در اين فيلم نگاه خوبی به مقوله دين نشده است. در صورتی که به هيچ وجه اينگونه نيست و در پايان ما به شخصيتی با بصيرت بالا می‌رسيم.”

چندی پيش تهيه‌کننده و کارگردان اين فيلم پس از انتشار گفته‌های علی‌رضا سجادپور مبنی بر اين‌که فيلم پريناز نتوانست اصلاحات را انجام دهد و به جشنواره فيلم فجر نمی‌رسد با صدور اطلاعيه‌ای، ضمن ابراز تأسف از پيش‌داوری‌های صورت گرفته، ابراز اميدواری کردند که با نظر مثبت مسئولان سينمايی مشکلات اين فيلم برای حضور در جشنواره سی‌ام فيلم فجر حل شود.

فيلم پريناز روايتگر داستانی اجتماعی با بازی فاطمه معتمدآريا، حميد فرخ‌نژاد، شبنم قلی‌خانی، مصطفی زمانی، طناز طباطبايی، فرهاد آييش، مائده طهماسبی و مژگان بيات است.