این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که روز ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
ادامه تجمع بازنشستگان فرهنگی، این بار مقابل سازمان برنامه و بودجه
بازنشستگان فرهنگی که دوشنبه ۲۸ خرداد در اعتراض به معوقات مزدی از جمله پاداش خدمت مقابل وزارت آموزش و پروش تجمع کرده بودند، سه شنبه ۲۹ خرداد مقابل سازمان برنامه و بودجه گردهم آمدند.
معترضان سال ۹۶ بازنشسته شدهاند اما هنوز مطالبات معوقه دارند. وزارت آموزش و پروش اعلام کرده است علت تاخیر در پرداخت مطالبات بازنشستگان، عدم واریز بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه است.
بازنشستگان میگویند با توجه با کاهش سریع ارزش پول، مطالبات آنها کمارزش شده است. آنها بنرهایی در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود مطالبات ما را به نرخ روز پرداخت کنید.
آنها شعار میدادند:
یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه
تجمع مقابل فرمانداری ایرانشهر در اعتراض به تجاوز به زنان
گروهی از مردم ایرانشهر که بخش عمده آنان را زنان تشکیل میدادند، در اعتراض به فضای ناامن برای زنان مقابل فرمانداری تجمع کردند. تجمع در پی انتشار خبر تجاوز جنسی به ۴۱ زن در این منطقه صورت گرفت که خبر آن را چند روز پیش امام جمعه ایرانشهر اعلام کرد.
اجتماعکنندگان خواستار مجازات عاملان تجاوز شدند.
تجمع رانندگان شرکت واحد عضو پروژه سپیدار مقابل شورای شهر تهران
کارگران و رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار تجمعات اعتراضی خود را مقابل شورای شهر از سر گرفتند. ۲۷۰ عضو این تعاونی به عدم تحویل خانههایی که قرار بود تا پایان سال ۹۱ در اختیار آنها قرار گیرد معترضند.
تجمعکنندگان به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفتهاند تعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی که ۶ سال در تحویل آپارتمانها تأخیر دارد اخیراً از اعضای تعاونی خواسته است مبالغی برای تکمیل آپارتمانها بپردازند و در غیر اینصورت حذف خواهند شد.
ایلنا به نقل از اعضای هیات مدیره تعاونی مسکن نوشته است علت تأخیر در تحویل آپارتمانها بدعهدی پیمانکار است و پیمانکار اول پروژه با شکایت تعاونی به حبس محکوم شده و پروژه هماکنون در در دست پیمانکار دیگری است.
اعتصاب کارگران شرکت مپنا بویلر در نیروگاه فردوسی مشهد
کارگران نیروگاه فردوسی مشهد که به واسطه شرکت مپنا بویلر در این نیروگاه کار میکنند در اعتراض به پنج ماه حقوق معوقه اعتصاب کردهاند.
سومین روز اعتراض و تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
تجمع دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران که از یکشنبه ۲۷ خرداد در اعتراض به صدور احکام سنگین قضایی برای فعالان دانشجویی آغاز شده سهشنبه برای سومین روز ادامه یافت. دانشجویان امروز با شعار دانشگاه تهران شعبه ۲ اوین، خواستار حضور وزیر علوم در اجتماع اعتراضیشان شدند.
یازده تن از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران در جریان اعتراضات سراسری دی ۹۶ دستگیر شدند. دادگاه بدوی سه تن از این دانشجویان را مجموعا به ۱۵ ماه حبس، ممنوعیت خروج از کشور و ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم کرده و سایر دانشجویان در انتظار صدور حکم هستند.
روز دوشنبه حدود ۲۰ تن از استادان نیز به حمایت از دانشجویان وارد اعتراض شدند. دانشجویان که امتحانها را تحریم کرده بودند موقتا به تحریم امتحان پایان دادهاند.
دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران در سومین روز اعتصاب خواستهای زیر را اعلام کردند:
لغو کلیه احکام قضایی دانشجویان، حق ادامه تحصیل دانشجویانی که احکام بدوی برایشان صادرشده در سال تحصیلی آینده، عدم برخورد امنیتی و انضباطی با دانشجویان تحصن کننده و تحریم کننده امتحانات، و حضور فوری وزیر علوم در جمع معترضان
دانشجویان گفتهاند در صورتی که وزیر علوم تا چهارشنبه ۳۰ خرداد برای پاسخگویی در محل اعتراض حضور نیابد روند تحریم امتحانات از سرگرفته خواهد شد.
شوراهای صنفی سه دانشکده دانشگاه علامه طباطبايي نیز بیانیه مشترکی در ارتباط با امنیتی شدن فضای دانشگاهها و سلب حق اعتراض دانشجویان منتشر کردهاند. در بیانیه شوراهای صنفی دانشكده علوم اجتماعي، دانشكده ارتباطات و دانشكده ادبيات و زبانهای خارجه این دانشگاه از جمله آمده است:
«چه آرمانهای از یاد رفتهای برای بازتولید سازمان دهیهای جریانات اعتراضی دانشجویان و چه پیگیری جزئیترین مسائل صنفی دانشگاه، همه و همه از وعدههای دولت دوازدهم برای دانشجویان بوده است! با رویکرد سطحی بر اتفاقات و تجمعات اخیر باز مییابیم که امنیتی شدن محیط دانشگاه، نه تنها کاهشی نداشته است؛ بلکه روند محسوس فراگیری این مسئله در دانشگاهها کاملا به استحضار میرسد. در ادامه این مسائل، شوراهای صنفی دانشگاه علامه بیانیهای برای حمایت از این تقابلات را ارائه میکند: فضای امنیتی دانشگاه، این فرآیند بی چهارچوب و چه بسا گزینشی در بین تشکلات دانشجویی از حق آزادی قانونی دانشجویان به پیگیری مسائل صنفی خود، به عنوان اهرم فشار بر حق تحصیل و… استفاده میکند. دانشجویانی که حق رسمی آنها به عنوان عضو شوراهای صنفی، پیگیری و دستیابی به عدالت آموزشی بوده است، امروزه در زیر فشارهای سنگین امنیتی و کمیتههای انضباطی میباشند. در فضایی که این چنین اعتراضات قابل دستیابی و مشارکت آمیز دانشجویان برای حقوق قانونی خود، شوریدن در مقابل نظام سیاسی تلقی میشود، نگرانی ما آینده تحصیلی دانشجویان و فعالان صنفی است.»
تجمع سپردهگذاران در سه شهر، راهپیمایی در تهران
سپردهگذاران موسسات مالی دوشنبه ۲۸ و سهشنبه ۲۹ خرداد به تجمع اعتراضی خود با خواست پس دادن سپردهها ادامه دادند.
سپردهگذاران کاسپین در مشهد دوشنبه ۲۸ خرداد مقابل شعبه پامچال این موسسه تجمع کردند. سهشنبه ۲۹ خرداد نیز سپردهگذاران کاسپین در رشت تجمع کردند.
در تهران، سپردهگذاران موسسه توسعه نهال البرزنشان مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کرده و در میدان آرژانتین به راهپیمایی پرداختند. آنها شعار میدادند:
کشور ما دزد خونه است، توی جهان نمونه است
پول ما رو دزدیدن، دروغ میگن پس دادن
تجمع کارگران کشت و صنعت شمال، امروز مقابل استانداری مازندران
کارگران اخراجی کشت و صنعت شمال که روز دوشنبه مقابل کارخانه در ساری تجمع کرده بودند، سهشنبه ۲۹ خرداد مقابل استانداری مازندران تجمع کردند.
کارگران که برخی از آنها ۲۰ سال سابقه کار دارند سه ماه پیش اخراج شدهاند و تحت پوشش بیمه بیکاری نیز قرار نگرفتهاند.
آنها خواستار بازگشت به کار و پرداخت مطالبات خود هستند.
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری بروجرد مقابل شهرداری
حدود هزار و ۷۰۰ کارگر شهرداری بروجرد ۹ ماه حقوق معوقه دارند. گروهی از کارگران از یکشنبه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مقابل شهرداری تجمع کرده و روز دوشنبه ۲۸ خرداد مقابل شهرداری سفره خالی پهن کردند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به رغم تداوم اجتماع کارگران، هیچیک از مسئولان شهرداری حاضر به پاسخگویی به خواست کارگران نشده است.
ایرنا به نقل از یکی از اعضای شورای شهر بروجرد نوشته است علت عدم پرداخت حقوق کارگران فقدان منابع ثابت در شهرداری است.
عضو کمیسیون فنی و تخصصی شورای شهر بروجرد افزوده شهرداری قصد داشته است از طریق افزایش هزینه کشتار دام در کشتارگاه منابع مالی لازم برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران ایجاد کند اما این امر با واکنش منفی روبرو شده است.
تظاهرات در تهران علیه گرانی و بیکاری
دوشنبه ۲۸ خرداد تظاهراتی که با اجتماع کفاشان باغ سپهسالار در اعتراض به رکود تولید آغاز شد به راهپیمایی علیه گرانی و بیکاری تبدیل شد. تظاهرکنندگان شعار میدادند:
دولت بیلیاقت، مسول بیکفایت، تولید بیحمایت
دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست
مرگ بر بیکاری
تجمع کارکنان تعاونیهای سهام عدالت در دومین روز گسترش یافت
اعتراض کارکنان تعاونی سهام عدالت که از دوشنبه ۲۸ خرداد مقابل وزارت اقتصاد و دارایی تجمع کرده بودند امروز نیز ادامه یافت. آنها شب را در خیابان مانده بودند. امروز گروه دیگری از کارکنان این تعاونی به همراه خانوادههایشان به تجمع اعتراضی پیوستند.
حدود ۱۵۰۰ تن کارکنان تعاونیهای سهام عدالت به رغم داشتن ۱۱ سال سابقه کار هنوز به طور موقت کار میکنند و ۳۹ ماه مطالبات معوقه دارند. تجمعکنندگان که به نمایندگی از همکارانشان از مناطق مختلف به تهران آمدهاند گفتهاند در وضعیت معیشتی نامناسبی به سر میبرند.
این برای چندمین بار است که کارکنان تعاونی سهام عدالت به عدم امنیت شغلی و تعویق مطالبات اعتراض میکنند. نمایندگان این کارکنان تاکنون بارها مقابل وزارت اقتصاد، سازمان خصوصیسازی و مجلس تجمع کرده و هربار با وعده مسئولان به تجمع خود پایان دادهاند.
یکی از تجمعکنندگان روز دوشنبه به خبرگزاری کار ایران(ایلنا) گفته است سال گذشته تعدادی از همکارانش که از اراک برای شرکت در تجمع اعتراضی به تهران آمده بودند در جاده دچار سانحه رانندگی شدهاند و راننده خودرو در جا کشته شده است.
به نوشته رسانههای دولتی، بخشی از کارکنان تعاونی سهام عدالت معلولان و خانوادههای کشتهشدگان جنگ ایران و عراق هستند.
اعتصاب رانندگان خوزستان با خواست افزایش حقوق
جمعی از رانندگان استان خوزستان اهواز وشهرشوش حومه در پیامی که اتحادیه آزاد کارگران ایران آن را منتشر کرده از اعتصاب رانندگان پایه یک استان خوزستان در اهواز و سایر مناطق تا شوش دانیال خبر دادهاند.
بنا بر این پیام، اعتصاب از روز یکشنبه ۲۷ خرداد در اعتراض به عدم افزایش حقوق آغاز شده است.
تجمع وکلای دادگستری در اعتراض به ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی
دوشنبه ۲۸ خرداد گروهی از وکلای دادگستری در اعتراض به تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری حق داشتن وکیل را برای متهم به رسمیت شناخته است اما تبصره آن انتخاب وکیل توسط متهم «ﺩﺭ ﺟﺮﺍﺋﻢ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻣﻨﻴﺖ ﺩﺍﺧﻠﯽ ﯾﺎ ﺧﺎﺭﺟﯽﻭ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺟﺮﺍﺋﻢﺳﺎﺯﻣﺎﻥﯾﺎﻓﺘﻪ ﮐﻪ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﺸﻤﻮﻝ ﻣﺎﺩﻩ (۳۰۲) ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺍﺳﺖ» را به «ﻭﮐﻼی ﺭﺳﻤﯽ ﺩﺍﺩﮔﺴﺘﺮی ﮐﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﺄﯾﻴﺪ ﺭﺋﻴﺲ ﻗﻮﻩ ﻗﻀﺎﺋﻴﻪ ﺑﺎﺷﺪ» منحصر کرده است.
ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی و تبصره آن در روزهای گذشته و با اعلام اسامی وکیلان مورد اعتماد رییس قوه قضائیه خبرساز شده است.
تجمع خریداران خودروی رنو در اهواز
گروهی از خریداران خودرو رنو سه شنبه ۲۹ خرداد ۹۷ مقابل نمایندگی رنو در اهواز تجمع کردند. آنها به فسخ یک طرفه قرارداد از سوی نمایندگی این خودرو معترضند.
۲۰۰ کارگر شرکت تولیدی نوشابه ایران کولا با تعطیلی این کارخانه بیکار شدند
شرکت تولیدی نوشابه ایران کولا (وشتام) واقع در شهرک صنعتی ایرانشهر تعطیل شد و ۲۰۰ کارگر آن بیکار شدند.
علت تعطیلی کارخانه «نبود مواد اولیه و سرمایه درگردش» عنوان شده است.
شرکت تولیدی نوشابه ایران کولا( وشتام) پس از بافت بلوچ دومین واحد تولیدی ایرانشهر بود و ۱۷ سال قبل تولید را آغاز کرده بود.
یکی از کارگران این کارخانه تعطیل شده از مسئولان رده بالای استان پرسیده است:
«آیا شما فهمیدید و درک کردید که ما کارگران در رمضان چه کشیدیم؟ آیا سر سفره هفت رنگ افطار خود به یاد من کارگر افتادید که چه در خانه دارم که بر سفره بگذارم؟ البته غافل از اینکه همان سفره هم نبود که پهن کنم. آیا گریه بچههای کوچکم را از شدت گرسنگی شنیدی؟ آیا تا به حال درک کردی که نداشتن پول یک نان خشک یعنی چه؟ آیا تا به حال برایتان پیش آمده که فرزندتان نصف شب از شدت گرسنگی با گریه از خواب بیدار شود؟ در عجبم که با چه رویی روز عید در عیدگاه جلوی خدا حاضر میشوی با آن لباس گران قیمتی که به تن دارید اما من ِکارگر…»