برنامههای دولت ژاپن در تشویق زنان و مردان این کشوربه بچهدارشدن تاکنون حاصلی نداشته است. جمعیت ژاپن به یک سوم میزان کنونی درسال ۲۰۶۰ خواهد رسید که ۴۰ درصد آن ۶۵ ساله یا پیرترخواهد بود.
این تحول باعث کاهش خدمات اجتماعی و نیز عدم پرداخت بازنشستگیها هم خواهد شد. یک گروه تحقیقی دروزارت بهداری ژاپن روز دوشنبه ۳۰ ژانویه ۲۰۱۲ آخرین آمارمربوط به خاکستری شدن جمعیت را منتشر کرده است. بنابراین گزارش جمعیت ژاپن سالانه به میزان یک میلیون نفر کاهش یافته است و از ۱۲۸ میلیون در سال ۲۰۱۰ به ۱۰۰ میلیون درسال ۲۰۴۸ خواهد رسید. در سال ۲۰۶۰ تنها هشت میلیون نفراز جمعیت جوانتر از ۱۴ سال خواهد بود.
زنان ژاپنی میخواهند اول شاغل باشند و در کارشان پیشرفت کنند، چرا که شرکتهای ژاپنی هم امکان بازگشت مادران جوان را بر سر کار اصلیشان فراهم نمیکنند و ترجیح میدهند کارکنان تمام وقت داشته باشند
میزان باروری نیز در ژاپن به ۱.۳۵ فرزند برای هرزن تقلیل مییابد. برای داشتن ثبات جمعیتی، جامعه در برابرهر زن به دو فرزند نیازمند است. درهیچ کجای دنیا میزان افزایش طول عمر و کاهش دراماتیک درصد بارداری به اندازه ژاپن نیست. این روند همچنان نیز ادامه خواهد داشت.
پس از انتشار گزارش وزارت بهداری، رئیس دولت اوسوما فوجی مورا، این نتیجهگیری را شخصاً اعلام کرد. به همین دلایل تغییرات اساسی برای دگرگونی سیستم مالیاتی و تامین اجتماعی در دستور کار قرار دارند.هزینههای تامین اجتماعی در ژاپن سالانه ۱۰ میلیارد افزایش مییابد. دولت ژاپن میخواهد برنامهای برای دوبرابر شدن مالیات حاصله از سود کالاها را از سال ۲۰۱۵ اجرا و هم قوانین سختگیرانهای در مورد مهاجرت وضع کند.
تلاش ۳۰ ساله دولت ژاپن برای جلوگیری از کاهش زاد و ولد تاکنون ادامه دارد، اما با وجود انواع کمکهای مالی برای تشویق زنان ژاپنی به بارداری، آنها کمتربچهدار میشوند.متخصصان ازعوامل فرهنگی و اقتصادی در توضیح این وضعیت نام میبرند. برای یک زوج ژاپنی بچهدارشدن بدون ازدواج قابل پذیرش نیست و تنها دودرصد از نوزادان بدون ازدواج والدین به دنیا میآیند.
چرا درصد ازدواج در ژاپن پایین آمده است؟ یکی از دلایل این مسئله مخارج بالای زندگی است که ازدواج را به تاخیرمیاندازد. از سوی دیگر زنان ژاپنی میخواهند اول شاغل باشند و در کارشان پیشرفت کنند، چرا که شرکتهای ژاپنی هم امکان بازگشت مادران جوان را بر سر کار اصلیشان فراهم نمیکنند و ترجیح میدهند کارکنان تمام وقت داشته باشند. زنانی که برای دولت کار میکنند البته ازمزایای بیشتری در این زمینه برخوردارند.
متوسط طول عمر زنان ژاپنی در سال ۲۰۱۰، ۸۶ سال بود که در سال ۲۰۶۰ به ۹۱ سال خواهد رسید. مردان ژاپنی اکنون به طورمتوسط ۸۰ ساله میشوند که این میزان در سال ۲۰۶۰ به ۸۴ سال خواهد رسید.
منبع: فولکس کرانت، ۳۱ ژانویه
در واقع یعنی مشکلات اقتصادی باعث تاخیر ازدواج می شود و این باعث می شود که خانواده ها فرزند نخواهند؟! این مسخره است.
دوم این که زن ها می خواهند شاغل شوند، در کارشان پیشرفت کنند بعد صاحب فرزند شوند (یعنی بعد از 40 سالگی). مغز کور بشر، زندگی این بشر را با چه خطراتی مواجه می سازد.
جمشید / 05 February 2012