دو هزار نفر از طیفهای مختلف هنری و اعضای صنوف خانه سینما با انتشار بیانیهای مخالفت خود را با انحلال خانه سينما اعلام کرده و خواهان ماندگاری آن شدند.
در این بیانیه کوتاه که در سایت کلمه منتشر شده، آمده است: “خانه سینمای ایران (جامعه اصناف سینمایی کشور) دستاورد بزرگ سینمای برآمده از انقلاب اسلامی است. ما سینماگران ایران با صدور دستور انحلال خانه سینما مخالفیم و دلسوزانه خواهان ماندگاری این خانه هستیم.“
دستور انحلال خانه سينما سهشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۰ به محمدمهدی عسگرپور، مديرعامل خانه سينما اعلام شد. در پی صدور این حکم، فرهاد توحيدی، رئيس هيأت مديره خانه سينما با انتقاد از حکم انحلال اين تشکل سينمايی گفت خانه سينما در مقابل بی قانونی میايستد. محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد ايران نيز اعلام کرد که فعاليت خانه سينما بعد از ابلاغ حکم انحلال در حکم “کلاهبرداری” است.
“خانه سینمای ایران دستاورد بزرگ سینمای برآمده از انقلاب اسلامی است. ما سینماگران ایران با صدور دستور انحلال خانه سینما مخالفیم و دلسوزانه خواهان ماندگاری این خانه هستیم”
این بیانیه در حالی صادر شده است که معاون امورسینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه گذشته با حکمی برای ده نفر از سینماگران، هیاتی موازی با ساختارهای صنفی را منصوب کرد.
خانه سينمای ايران يک تشکل غيردولتی است که از سال ۱۳۶۵ و در پی مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص دو درصد از درآمد فروش سينما برای “بهبود وضعيت رفاهی و صنفی شاغلان سينما” تأسيس شد. با اين حال تاريخ فعاليت رسمی خانه سينما فروردين ۱۳۷۲ و زمان ثبت آن در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غير تجاری تهران مهر ماه ۱۳۷۲ اعلام شده است.
وزارت فرهنگ و ارشاد ايران دليل انحلال خانمه سينما را تغييرات “غيرقانونی” در اساسنامه اين تشکل اعلام کرده است. در همين حال جمال خندان، وکيل خانه سينما صدور حکم انحلال اين تشکل صنفی را “غيرقانونی” دانسته است.
انحلال خانه سینما مخالفت بسیاری از سینماگران سرشناس ایرانی را در پی داشت. هفدهم دی ماه جاری نیز ۲۴ صنف سينمايی اين کشور از اين تشکل حمايت کردند و خواهان لغو حکم انحلال آن شدند.
در همین زمینه:
البته برخی از امضا کننده های این نامه سالهاست که فوت کردند گویا؟!!
برخی هم روحشون از همچین بیانیه ای بیخبر بوده…
کاربر مهمان / 30 January 2012
بگذار تا منحلش کنن****
کاربر مهمان / 29 January 2012