بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه گفته است “هيچ دولتی در دنيا مردم خود را نمی‌کشد مگر اينکه ديوانه باشد.”

اسد روز چهارشنبه هفتم دسامبر (۱۶ آذر ۱۳۹۰) به شبکه “ای‌بی‌سی” آمريکا گفت فرمان کشتن مخالفان را در سوريه نداده است.

رئيس‌جمهور سوريه افزود: “من با حمايت و پشتيبانی مردمی، رييس‌جمهور شدم، غير ممکن است کسی در دولت من دستور قتل کسی را داده باشد.”

به گفته اسد کسانی که معترضان را به قتل می‌رسانند، نيروهای وی نيستند. وی افزود: “همه وحشيگری‌ها فردی است و کار حکومت نيست.”

آمريکا اين سخنان اسد را “احمقانه و بی‌اعتبار” دانسته است.

بشار اسد: من با حمايت و پشتيبانی مردمی، رييس‌جمهور شدم، غير ممکن است کسی در دولت من دستور قتل کسی را داده باشد

سازمان ملل می‌گويد بر پايه آخرين آمار، از آغاز حرکت‌های اعتراضی سوريه در بهمن ۱۳۸۹ تاکنون دست‌کم چهار هزار نفر کشته شده‌اند که ۳۰۷ تن از اين کشته‌شدگان کودک بوده‌اند.

يک گروه مستقل تحقيق سازمان ملل نيز يک هفته پيش اعلام کرد مسئوليت کشتار در سوريه بر عهده نيروهای دولتی اين کشور است.

با ادامه يافتن خشونت‌ها در سوريه، نگرانی‌ها درباره بروز جنگ داخلی در اين کشور افزايش يافته است.

اتحاديه عرب، اتحاديه اروپا، آمريکا و ترکيه برای متوقف شدن خشونت‌ها در سوريه، تحريم‌هايی را عليه سوريه برقرار کرده‌اند اما بشار اسد می‌گويد اين تحريم‌ها “کم اهميت” هستند.

با اين حال با افزايش فشارها عليه سوريه، دولت اين کشور اعلام کرد حاضر است ۵۰۰ ناظر خارجی را برای بررسی مسائل اين کشور را بپذيرد.

اتحاديه عرب به سوريه تا يکشنبه چهارم دسامبر مهلت داده بود تا پيشنهادهای اين اتحاديه را عملی کند و اجازه دهد ناظران خارجی وارد اين کشور شوند.

آمريکا و آلمان نيز اعلام کرده‌اند شورای امنيت بايد در برابر سرکوب‌ها در سوريه “اقدام جدی” انجام دهد اما روسيه می‌گويد با برقراری تحريم‌ها عليه سوريه مخالف است و از “اصلاحات سياسی” در اين کشور حمايت می‌کند.

پيش از اين نيز در چهارم اکتبر سال جاری ميلادی، تلاش آمريکا، فرانسه، بريتانيا، آلمان و پرتغال برای تصويب قطعنامه تحريمی عليه سوريه در شورای امنيت با وتوی روسيه و چين روبه‌رو شد.

هفته گذشته نيز شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در هجدهمين نشست خود در ژنو، قطعنامه‌ای در محکوميت نقض “ناهنجار و سيستماتيک” حقوق بشر در سوريه صادر کرد.