وزارت دفاع چین سهشنبه ۶ فوریه / ۱۷ بهمن اعلام کرد که یک سامانه موشکی دیگر را آزمایش کرده است. بهگفته وزارت دفاع چین این آزمایشها تنها جنبه دفاعی دارد.
بهگزارش رویترز، چین بهعنوان بخشی از برنامه نوسازی بلندپروازانهی تحت نظارت شی جینپینگ، رئیسجمهوری این کشور مبنی بر پیشبرد تحقیقات در مورد انواع موشکها، دست به چنین آزمایشهایی میزند. این تحقیقات از جمله در مورد موشکهایی صورت میگیرد که قادر به از بین بردن ماهوارههای فضایی و یا موشکهای بالستیک پیشرفته با کلاهکهای هستهای هستند.
وزارت دفاع چین در یک اطلاعیه کوتاه گفت تکنولوژی رهگیری سامانه ضدموشکی میانبرد دوشنبه ۵ فوریه / ۱۶ بهمن در محدوده مرزهای چین مورد آزمایش قرار گرفته است.
وزارت دفاع چین با بیان اینکه «این آزمایش به اهداف مورد نظر دست یافت»، گفته است که «این آزمایش دفاعی بوده و هیچ کشوری هدف آن نیست.»
جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نشده است.
در حالی که چین و متحدش روسیه، بارها با استقرار سامانه دفاع موشکی تاد (THAAD) در کره جنوبی، مخالفت کردهاند، تحقیقات چین در این فنآوری جنگی متوقف نشده است.
چین و روسیه همچنین در سال گذشته آزمایشهای مشابهی در زمینه سامانه دفاع موشکی انجام دادهاند.
چین از این نگران است که سامانه دفاع موشکی تاد با رادارهای قوی خود میتواند به عمق خاک چین نفوذ و امنیت این کشور را تهدید کند. چین همچنین میگوید که استقرار این سامانه در جهت کاهش تنش با کره شمالی و محدود کردن برنامههای موشکی و هستهای پیونگیانگ نیست.
کره جنوبی و آمریکا میگویند استقرار سامانه دفاع موشکی تاد تنها بهمنظور جلوگیری از حملات موشکی کره شمالی صورت گرفته است.
بهغیر از برخی اظهارات کوتاه وزارت دفاع و یا رسانههای دولتی چین، این کشور درباره برنامههای موشکی خود کم گزارش میدهد.
در سال ۲۰۱۶ پس از آنکه تصاویر آزمایش سامانه دفاع موشکی از تلویزیون دولتی چین پخش شد، وزارت دفاع این کشور آن را تأیید کرد.
رسانههای دولتی چین میگویند این کشور دستکم از سال ۲۰۱۰ آزمایشهای سامانه ضد موشکی خود را پیش میبرد. چین این فنآوری جنگی را برای دفاع و امنیت ملی خود ضروری میداند.
بیشتر بخوانید: