سیمین بارکزی، در حالی‌که اعتصاب غذای خود را در وخیم‌ترین شرایط تا به حال ادامه، به بیمارستانی در شهر کابل منتقل شده است.
 
خانم بارکزی نماینده سابق هرات در مجلس افغانستان است که در اعتراض به حکم سلب صلاحیت خود دست به اعتصاب غذا زده است. او در خیمه‌ای در کنار ساختمان مجلس افغانستان در شهر کابل به‌سر می‌برد و در حمایت از او نه نفر دیگر نیز دست به اعتصاب اعتراضی زده بودند.
 
با این‌همه روز پنجشنبه، در پانزدهمین روز اعتصاب غذای سیمین بارکزی، پلیس افغانستان خیمه او را تخریب و خود او را به بیمارستانی منتقل کرد که محل آن هنوز، بعد از گذشت چهار روز از این رویداد اعلام نشده است. طرفداران خانم بارکزی تا به حال نمی‌دانند او در کدامیک از بیمارستان‌های شهر بستری است.
 
عادله محسنی، فعال حقوق زنان در کابل که هفته پیش از وضعیت وخیم خانم بارکزی با رادیو زمانه صحبت کرده و از نگرانی خود پیرامون اعتصاب غذای سیمین بارکزی گفته بود، حدس می‌زند که خانم بارکزی به بیمارستان نظامی کابل منتقل شده باشد.
 
او با اشاره به ممنوع‌الملاقات بودن سیمین بارکزی، می‌گوید: “قبول ندارم که پلیس به دلیل حمله احتمالی طالبان به خیمه معترضان خانم بارکزی و دیگر طرفداران او را پراکنده کرده است.” به عقیده وی، حمله احتمالی طالبان به معترضان، داستانی ساخته و پرداخته دولت است. طالبان نیز تا به امروز در این زمینه هیچ ابراز نظری نکرده‌اند.
 
 نعمت‌الله نوری، مسئول بخش خبری تلویزیون محلی “آریانا” در شهر کابل است و همه‌روزه مردم افغانستان را در جریان اعتصاب غذای سیمین بارکزی می‌گذارد. از او پرسیده‌ام: با او گفت‌وگوی گوتاهی کرده‌ایم.
 
تصاویری که از تخریب خیمه معترضان در رسانه‌های بین‌المللی و اینترنتی پخش و منتشر می‌شود، بسیار نگران‌کننده و حاکی از بی‌پناهی معترضان زن افغان است. شما به‌عنوان روزنامه‌نگاری که در محل این رویداد کار می‌کنید و با اینگونه تصاویر خشونت‌بار به‌طور روزانه رو‌به‌رو هستید، نظرتان درباره برخورد پلیس با خانم بارکزی و دیگر اعتصاب‌کنندگان چیست؟
 
نعمت‌الله نوری: پیش از این که این اتفاق رخ دهد، سیمین بارکزی به رسانه‌ها خبر داده بودند که نیروهای امنیتی چنین تصمیمی دارند و می‌آیند و آنها را از اینجا می‌برند. چنین هم اتفاق افتاد و آنها را بردند و آن خیمه‌ای را که سیمین بارکزی در آن با همراهی چندتن دیگر از معترضان مستقر بودند و به اعتصاب غذای خود ادامه می‌دادند، همه را ویران کردند. حالا سیمین بارکزی در شفاخانه‌ای به سر می‌برند. نهاد‌های مدنی و حقوق بشری هم نگرانی خود را از شیوه برخورد نیروهای امنیتی افغانستان ابراز کرده‌اند. سیمین بارکزی یک عمل مدنی را آغاز کرده بود و در مقابل با آن یک برخورد نظامی انجام شد که مغایر تمام اصول مدنی است.
          
آیا اطلاع دارید که خانم بارکزی همچنان به اعتصاب غذای خود ادامه می‌دهد یا خیر؟
 
تا جایی که ما می‌دانیم، گفته می‌شود که سیمین بارکزی سر حرف خود باقی مانده است و به اعتصاب غذایی خود دوام می‌دهد. ایشان تاکید دارند تا رئیس‌جمهوری، آقای کرزای قراری تصویب نکند و بررسی دوباره بر صحت صلاحیت او صورت نگیرد، حاضر نیستند اعتصاب غذای خود را بشکنند. گفته می‌شود که ایشان همچنان به اعتصاب غذای خود ادامه می‌دهند. از طرف دیگر آقای کرزای گفته که این مسئله‌ای حقوقی است و کمیسیون انتخابات و نهادهای مربوط به آن باید به درخواست ایشان رسیدگی کنند. همینطور کمیسیون انتخابات نیز ابراز آمدگی کرده که حاضر است این موضوع را بررسی کند، اما سیمین بارکزی معتقد است که کمیسیون انتخابات خود همسو با نتیجه قبلی است.
 
به‌نظر شما پایان منصفانه این ماجرا چگونه باید باشد؟
 
من فکر می‌کنم بهتر است خانم دیگری که به جای سیمین بارکزی، نماینده مجلس افغانستان شده است، منتقل به مجلس سنا شود و خانم بارکزی دوباره به جای خود برگردند. این اما تنها یک تصور است. پیشنهاد بسیاری از آنهایی که در این عرصه فعال هستند هم همین‌گونه است. تلاش‌ها در جریان است و شاید در نهایت چنین شود.