علی اکبر ولایتی، رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی میگوید برنامه آینده دانشگاه آزاد این است که در جهت اسلامی شدن دانشگاهها برخی رشتهها را جایگزین رشتههای دیگر کند. او خبر ورشکستگی دانشگاه آزاد را تکذیب کرد و گفت صندلیهای خالی در دانشگاهها یک مشکل عمومیست که البته باعث افتخار مسئولان است، زیرا به نظر او نمایانگر توسعه آموزش عالی است. ولایتی اعلام کرد اجازه نمیدهیم استادانی با «چهره اسلامی» وارد دانشگاه شوند و سپس کار ضد اسلامی انجام دهند.
صندلیهای خالی
علی اکبر ولایتی در یک نشست خبری که چهارشنبه ۱۵ شهریور در ساختمان فرهیختگان دانشگاه آزاد برگزار شد اعلام کرد که دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم بر سر رشتهمحلها به توافق رسیده است: «مسائل ما با وزارت علوم در مورد رشته محلها به تفاهم و به جایی رسید که مرضیالطرفین بود.»
در تیر سال جاری وزارت علوم ۲۸۰۰ رشته در مقطع کارشناسی ارشد را که داری مجوز بودند حذف کرد. این امر باعث اعتراض مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی شده بود. سعید علیزاده، مدیر کل منابع انسانی و رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی گفته بود حذف این رشتهها منجر به بیکار شدن «تعدادی از ۶۷ هزار استاد پارهوقت و تماموقت و ۴۰ هزار کارمند دانشگاه آزاد اسلامی» میشود.
علی اکبر ولایتی در نشست خبری در ساختمان فرهیختگان با اشاره به صندلیهای خالی دانشگاه آزاد، اظهار امیدواری کرد که با جایگزینی برخی رشتهها بر اساس موازین اسلامی شدن دانشگاهها مشکل صندلیهای خالی حل شود:
«خالی بودن صندلیها به معنای ورشکستی نیست و در تمام دانشگاهها صندلی خالی وجود دارد، برنامه ما این است که بعضی رشتهها را جای بعضی دیگر لحاظ کنیم. تغییر رشتهها با موافقت وزارت علوم راهگشا خواهد بود و این مشکل را حل خواهد کرد.»
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت صندلیهای خالی در دانشگاه آزاد باعث افتخار اوست، زیرا به گمان او نمایانگر توسعه آموزش عالیست.
بحران مالی دانشگاه آزاد اسلامی
نزدیک به چهار و نیم میلیون دانشجو در ایران تحصیل میکنند. بنابر آماری که وزارت علوم ارائه داده، تقرییا ۷۰۰ هزار نفر از آنها در دانشگاههای دولتی و بدون پرداخت شهریه در حال تحصیلاند. بقیه دانشجویان در دانشگاههای شبانه، پیام نور، علمی کاربردی و دانشگاه آزاد برای تحصیل شهریه میپردازند. دولت روحانی امید دارد که با جذب دانشجویان خارجی بتواند مشکل صندلیهای خالی در دانشگاهها را حل کند. وزارت علوم اعلام کرده که دولت میزان بودجه برای پذیرش دانشجویان غیر ایرانی را از سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به ۱۹ میلیارد تومان افزایش داده است.
ثروت دانشگاه آزاد از نظر امکانات و اراضی که در تملک دارد، حدوداً ۲۵۰ میلیارد دلار برآورد شده. با این حال دانشگاه آزاد به دلیل کاهش دانشجو از محل شهریهها نمیتواند گذران کند و با بحران مالی مواجه شده است.
استادانی با «چهره اسلامی»
علی اکبر ولایتی در نشست خبری ساختمان فرهیختگان اعلام کرد که استادانی که در دانشگاه آزاد تدریس میکنند، میبایست در چارچوب نظام باشند. او گفت: « هر کسی نمیخواهد در این چارچوب باشد نیاید، ما کسی را مجبور نمیکنیم.»
رییس هیات امنای دانشگاه آزاد گفت اجازه نمیدهیم استادانی با «چهره اسلامی» وارد دانشگاه شوند و سپس کار ضد اسلامی انجام دهند.
او گفت ما فردی را مجبور نمیکنیم چیزی را که عقیدهاش نیست، درس بدهد. بنابراین آنهایی که معتقد هستند، میتوانند در این دانشگاه تدریس کنند: «اجازه نمیدهیم تبلیغ یک طرفه لاابالیگری و اباهیگری در دانشگاه آزاد صورت گیرد.»
دانشگاه آزاد در حال حاضر ۳۵ هزار کارمند، ۳۵ هزار عضو هیئت علمی رسمی و ۳۵ هزار عضو هیئت علمی حقالتدریس دارد.
بیشتر بخوانید: