حسين رونقی ملکی، زندانی سياسی در نامه‌ای به عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، به دليل وضعيت ناگوار جسمانی خود درخواست مرخصی استعلاجی کرد.

به گزارش خبرگزاری حقوق بشر ايران (رهانا)، حسين رونقی ملکی در نامه به دادستان تهران از بيماری‌های کليوی و سنگ کيسه صفرای خود و همچنين انتقال‌اش به بيمارستان نوشته و افزوده است که همچنان از اين بيماری‌ها رنج می‌برد.

اين وبلاگ‌نويس زندانی تأکيد کرده است که در مورد عفونت کليه و آن‍ژين قلبی وی هشدار داده و چندين بار به بهداری زندان اوين منتقل شده بود.

رونقی ملکی نوشته است پزشکان بهداری زندان اوين دستور درمان سريع وی را صادر کرده‌اند و به تشخيص متخصصان بيمارستان هاشمی‌ن‍ژاد و همچنين پزشکی قانونی ادامه درمان و نگه‌داری او بايد خارج از زندان و زير نظر مستقيم پزشکان معالج صورت پذيرد.

وی افزوده است: «کاملأ روشن است که وضعيت فعلی و عدم انجام مراقبت‌های بعد از عمل و از جمله نبود سی‌تی اسکن و آی‌وی‌پی، فقرغذايی و دارويی در زندان در محيط زندان ادامه به درمان و نگه‌داری مناسب از من نيز غيرممکن است و با اوضاع موجود احتمال آسيب‌پذيری روند درمانی‌ام به‌طور جدی افزايش می‌يابد.»

حسين رونقی ملکی: هر چند تاکنون در برابر حکم ناعادلانه دادگاه سکوت کرده‌ام اما اين بار به حکم وجدان و عقل در برابر به خطر افتادن سلامتی‌ام سکوت نمی‌کنم

اين فعال حقوق بشر آورده است که تمام هزينه‌های درمان وی نه توسط قوه قضائيه و سازمان زندان‌ها که توسط خانواده‌اش پرداخت شده است و اگر مراقبت‌های لازم صورت نگيرد هزينه گزاف آن به‌هدر خواهد رفت.

وی در انتهای نامه خود نوشته است: «هر چند تاکنون در برابر حکم ناعادلانه دادگاه سکوت کرده‌ام اما اين بار به حکم وجدان و عقل در برابر به خطر افتادن سلامتی‌ام سکوت نمی‌کنم.»

سه روز پيش احمد رونقی ملکی، پدر حسين رونقی ملکی اعلام کرد که وضعيت جسمانی پسرش در زندان اوين روز‌به‌روز وخيم‌تر می‌شود.

وی گفت در آخرين ملاقات با پسرش مطلع شده است که کليه وی عفونی شده و کنترل ادرار خود را از دست داده است.

احمد رونقی ملکی گفت در چنين وضعيتی مسئولان اقدامی برای بهبود فرزندش انجام نداده‌اند.

حسين رونقی ملکی که با نام مستعار بابک خرمدين وبلاگ می‌نوشت، يکی از معترضان به نتايج اعلام شده دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران بود.

وی در تاريخ ۲۲ آذرماه ۱۳۸۸ در شهر ملکان استان آذربايجان شرقی بازداشت و به گفته خانواده‌اش حدود ۳۰۰ روز در سلول‌های انفرادی بند دو الف زندان اوين به‌سر برد.

اين فعال حقوق بشر در دادگاه بدوی به ۱۵ سال زندان محکوم گرديد که اين حکم در دادگاه تجديد نظر تأييد شد.

در بهمن‌ماه سال گذشته ناراحتی کليه حسين رونقی ملکی تشديد شد اما با وجود توصيه مسئولان بهداری زندان اوين، نهادهای امنيتی و قضايی به او اجازه ندادند که به بيمارستان منتقل شود.

سرانجام با تأخير بسيار وی در روز ۱۸ خردادماه امسال به بيمارستان انتقال يافت و کليه وی پيوند خورد و به زندان بازگردانده شد.

اين در حالی است که پزشکان بيمارستان تأکيد داشتند حسين رونقی ملکی پس از عمل بايد تحت مراقبت پزشکی بماند.

به گفته پدرش ۸۰ درصد کليه سمت چپ و ۲۰ درصد کليه سمت راست وی آسيب ديده‌اند.

حسين رونقی ملکی در مهرماه سال گذشته در اعتراض به بدرفتاری مأموران زندان دست به اعتصاب غذا زده بود.

سال گذشته بيش از صد تن از فعالان سياسی و مدنی با انتشار بيانيه‌ای خواهان آزادی وی شدند.