محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهوری ايران طی نامه‌ای خواهان توقف طرح «سطحی و غیرعالمانه» تفکيک جنسیتی» و «بازنشستگی بی‌رويه» استادان دانشگاه‌ها شد.

به گزارش تارنمای اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری ایران، احمدی‌نژاد چهارشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۰ در نامه‌ای به کامران دانشجو، وزير علوم، تحقيات و فناوری و مرضيه وحيددستجردی، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ايران، تأکيد کرده تا بررسی و تصويب آئين‌نامه بازنشستگی اعضای هيأت علمی (دانشگاه‌ها) در شورای عالی انقلاب فرهنگی، «از هر نوع بازنشسته نمودن اعضا (هيأت علمی دانشگاه‌ها) خودداری شود.»

روند اخراج و بازنشستگی استادان دانشگاه در ايران در سه سال گذشته افزايش يافته است.

کامران دانشجو در اسفند سال ۱۳۸۸ اعلام کرده بود پرسنل علمی که «با نظام هم‌سو نيستند» و «التزام عملی به ولايت فقيه ندارند»، اخراج خواهند شد. دانشجو گفته بود: «ما به دانشگاهيانی که تمايلات و فعاليت‌های‌شان با نظام جمهوری اسلامی هم‌سو نيست، نيازی نداريم.»

محمود احمدی‌نژاد، تفکيک جنسيتی در برخی رشته‌ها و دانشگاه‌ها را «اقدامی سطحی و غيرعالمانه» ناميده و خواهان «توقف فوری» آن شده است

در سال گذشته از جمله مرتضی مرديها، استاد فلسفه در دانشگاه علامه طباطبايی؛ علی‌اصغر بهشتی شيرازی، استاد ارتباطات در دانشگاه علم و صنعت، پروفسور محمد شهری، استاد مهندسی الکترونيک؛ و پروفسور تورج محمدی؛ اخراج شده‌اند.

همچنين بيش از ۵۰ استاد این دانشگاه به‌شکل اجباری بازنشسته يا اخراج شدند که در ميان اين گروه نيز نام کسانی چون اميرناصر کاتوزيان، کريم مجتهدی، علی شيخ‌الاسلام، حسن بشيريه، محمد عرفانی، محمد آشوری، جمشيد ممتاز، محمدرضا شفيعی کدکنی و رضا داوری به چشم می‌خورد.

۱۵۰ استاد رشته‌های علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبايی تهران نیز در آستانه «اخراج يا بازنشستگی اجباری» قرار گرفته‌اند.

محمود احمدی‌نژاد همچنين در اين نامه تفکيک جنسيتی در برخی رشته‌ها و دانشگاه‌ها را «اقدامی سطحی و غيرعالمانه» ناميده و خواهان «توقف فوری» آن شده است.

بر پايه گزارش‌های رسمی منتشرشده، طرح تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌های صنعتی شريف تهران و دانشگاه مازندران اجرا شده است.

اما کامران دانشجو سه‌شنبه  ۱۴ تير گفت: «واژه تفکيک جنسيتی نه از ما است و نه در وزارت علوم مدون شده است اما اختلاط زن و مرد حرام است.»

وی با بيان اين‌که «چه کسی گفته که ما می‌خواهيم [بين دختران و پسران] ديوار بکشيم؟»، افزود: «جدا کردن دختران و پسران در کلاس‌های عمومی و در کلاس‌هايی که تعداد دختران و پسران به حدی است که بتوان جدای‌شان کرد چه اشکالی دارد. آن‌ها که ناراحت‌اند آيا می‌ميرند؟»

دانشجو گفت: «از حرکت به سمت اسلامی‌تر شدن دانشگاه‌ها عقب‌نشينی نخواهيم کرد حال هر چه می‌خواهند جو بسازند.»

اسلامی کردن دانشگاه‌های ايران يکی از دغدغه‌های اصلی وزارت علوم ايران است که هم در تغييرات بنيادين در درس‌های علوم انسانی، هم در برکناری استادان دانشگاه‌ها و هم در جداسازی دختران و پسران در محيط دانشگاهی خود را نشان می‌دهد.