با گذشت يک هفته از ارائه طرح سوال از محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهوری ايران به هيأت رئيسه مجلس، اختلافات بر سر عملی شدن اين طرح افزايش يافته است.

علی مطهری که از طراحان اصلی سوال از احمدی‌نژاد است، پنجم تير ۱۳۹۰ اين طرح را با ۱۰۰ امضا به هيأت رئيسه مجلس تحويل داد.

رضا اکرمی يکی از نمايندگان امضاکننده اين طرح به تارنمای خبرآنلاين گفته است: «چيزی که طبق قانون باشد، نه رهبری مانع آن می‌شوند و نه صحيح است که کس ديگری هم در مقابل قانون بايستد.»

وی اين سخنان را در پاسخ به نمايندگانی گفته که می‌گويند آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با طرح سوال از رئيس‌جمهور مخالف است.

روح‌الله حسينيان يکی از نمايندگانی است که هفته گذشته به خبرگزاری فارس گفت رهبر جمهوری اسلامی از طرح سوال از رئيس‌جمهور «رضايت ندارد.»

رضا اکرمی: چيزی که طبق قانون باشد، نه رهبری مانع آن می‌شوند و نه صحيح است که کس ديگری هم در مقابل قانون بايستد

خبرگزاری فارس در روزهای پس از ارائه طرح سوال از رئيس‌جمهور به نقل از برخی نمايندگان اعلام کرد شماری از امضا‌کنندگان اين طرح امضای خود را پس گرفته‌اند.

اما مصطفی رضا حسينی يکی از نمايندگان مجلس روز يکشنبه ۱۲ تير به خبرآنلاين گفت کسی امضايش را پس نگرفته است.

در همين حال در يک هفته گذشته «خبرگزاری فارس و تارنمای خبرآنلاين» بيش از ديگر رسانه‌های ايران در موافقت و مخالفت اجراشدن اين طرح، خبر و مصاحبه منتشر کرده‌اند.

خبرگزاری فارس عمدتاً مصاحبه‌هايی را منتشر می‌کند که در آن نمايندگان از منتفی‌شدن طرح سوال از رئيس‌جمهور خبر می دهند اما در مقابل تارنمای خبرآنلاين خبرها و مصاحبه‌هايی را منتشر می‌کند که نشان‌دهنده پافشاری موافقان طرح سوال از رئيس‌جمهور برای پيگيری اين طرح است.

خبرآنلاين همچنين در يک نظرسنجی که انجام داده، می‌گويد بيش از ۸۹ درصد کاربرانش موافق سوال از رئيس‌جمهور هستند.

با بالاگرفتن دامنه اختلافات و تنش‌ها در خصوص سوال از احمدی‌نژاد، علی مطهری تهديد کرده در صورتی که نمايندگان امضاکننده طرح سوال از رئيس‌جمهور امضای خود را پس بگيرند، طرح استيضاح مصطفی محمدنجار، وزير کشور را به جريان می‌اندازد.

وی دليل اين تهديد خود را نقش «استانداران و فرمانداران» در رايزنی با نمايندگان مجلس برای پس‌گرفتن امضاهايشان اعلام کرده است.

طرح سوال از رئيس‌جمهور تاکنون در جمهوری اسلامی ايران عملی نشده و اين برای نخستين بار است که چنين طرحی در مجلس به جريان افتاده است.

بنا بر قانون اساسی ايران برای سوال از رئيس‌جمهور بايد يک چهارم نمايندگان، طرح سوال را امضا کنند. در حال حاضر که مجلس ايران ۲۹۰ نماينده دارد، اين طرح برای عملی شدن بايد دست‌کم امضای ۷۳ نماينده را داشته باشد.