آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نمايندگان مجلس ايران را به دليل «اخلال» در سخنرانی محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌ جمهوری ايران مورد انتقاد قرار داده است.

شماری از نمايندگان مجلس در روز رأی اعتماد به حميد سجادی، گزينه پيشنهادی برای وزارت ورزش و جوانان در هنگام سخنرانی احمدی‌نژاد، با فريادهای «دو دو» مخالفت خود را با او نشان دادند.
 

اکنون برخی از نمايندگان مجلس می‌گويند پس از اين اتفاق، آيت‌الله خامنه‌ای با فراخواندن علی لاریجانی، رئيس مجلس، اعضای هيأت رئيسه و رؤسای برخی از کميسيون‌های مجلس به دفتر خود از آن‌ها به دليل اين رفتار نمايندگان و نحوه مديريت مجلس انتقاد کرده است.

محمدجواد ابطحی يکی از نمايندگان مجلس گفته است: «آيت‌الله خامنه‌ای از مديريت مجلس گلايه کرده و خواستار برخورد علاج‌جويانه با مسايل شده است نه کينه‌جويانه.»

وی افزوده:‌ «مقام معظم رهبری تأکيد داشتند که مجلس عصاره فضايل ملت است و بايد شأن مجلس را رعايت کرد.»

محمدجواد ابطحی: آيت‌الله خامنه‌ای از مديريت مجلس گلايه کرده و خواستار برخورد علاج‌جويانه با مسايل شده است نه کينه‌جويانه

علی لاريجانی نيز قبل از آغاز جلسه علنی مجلس در پنجم تير ۱۳۹۰ از نمايندگان خواست تا از کارهای «خلاف شأن مجلس» خودداری کنند.

محمد دهقان، عضو هيأت رئيسه مجلس نيز به خبرگزاری مهر گفت «تذکر مشفقانه رهبری» به نمايندگان نبايد علنی می‌شده است.

به گفته وی انتشار سخنان انتقادی آيت‌الله خامنه‌ای از نمايندگان، باعث «تضعيف» جايگاه مجلس در ميان افکار عمومی شده است.

با این حال دهقان، «دو دو کردن» نمايندگان مجلس را «کاری غلط» و «بی‌احترامی» به رئيس‌جمهور توصيف کرده است.

در همين حال تارنمای الف، نزديک به احمد توکلی، يکی از نمايندگان اصول‌گرای منتقد دولت در يادداشتی درباره «دو دو کردن» نمايندگان نوشت: «اگر اين رفتار باب شود، خدای نکرده سنگ بدعت خطرناکی را در مجلس بنا می‌گذارد که دود آن اول به چشم نمايندگان رفته و مهم‌تر از آن شأن مجلس زير سئوال می‌رود.»

الف افزوده است: «انتظار می‌رفت رئيس مجلس در اين رابطه موضع‌گيری کرده و تذکرات لازم را به نمايندگان خاطی اعلام کند. هرچند لاريجانی تلاش کرد مجلس را حين سخنان رئيس‌جمهور کنترل کند اما آن‌چه اتفاق افتاد نياز به موضع‌گيری صريح و تذکر داشت.»

به نوشته اين تارنما «پذيرش اشتباه و عذرخواهی از آن‌چه اتفاق افتاد باعث جبران و بالا رفتن شأن و جايگاه مجلس می‌شود.»

روابط مجلس و دولت ايران در دو سال اخير به شدت دچار تنش شده است. نمايندگان مجلس، دولت را به «قانون‌گريزی» متهم می‌کنند در مقابل نيز دولت، نمايندگان مجلس را به «کارشکنی» متهم می‌کند.