برخی از این دیدار به عنوان رویارویی دو بخش شمالی و جنوبی قاره آمریکا یاد کرده بودند. واتیکان خاطرنشان کرده که پاپ هرآنچه را که بدان اعتقاد دارد، با رئیس جمهوری آمریکا در میان گذاشته است. ملاقات رهبر سریر مقدس با رئیس جمهوری آمریکا پشت درهای بسته اتفاق افتاد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا صبح چهارشنبه ۲۴ مه با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در واتیکان دیدار و گفت وگو کرد. گفتوگوی رئیس جمهوری آمریکا با رهبر سریر مقدس پشت درهای بسته اتفاق افتاد و نیم ساعت بیشتر به درازا نکشید. بعد از این دیدار و گفتوگوها، ترامپ اعضای خانواده خود را به پاپ فرانسیس معرفی کرد.
قرار است در ادامه این دیدارها، ترامپ با کاردینال پیترو پارولین، دبیر دولت واتیکان و سراسقف پل گالاگر، وزیر خارجه واتیکان نیز ملاقات و گفتوگو کند.
خبرگزاری آلمان گزارش داده که پاپ فرانسیس بعد از دیدار و گفتوگوی نیم ساعتهاش با دونالد ترامپ به نظر آرامتر و بیتنشتر میرسید.
پاپ فرانسیس به رئیس جمهوری آمریکا نسخهای از پیامش به مناسبت روز صلح جهانی را هدیه داد. در این پیام پاپ پیشنهادهایی برای برقراری صلح در جهان مطرح کرده است.
ملانیا ترامپ، همسر رئیس جمهوری آمریکا که در سفر به عربستان سعودی بیحجاب ظاهر شده بود، در ملاقات با پاپ فرانسیس، مطابق عرف واتیکان لباس مشکی بلند پوشیده بود و روسری سیاهی هم روی سرش انداخته بود. ایوانکا، دختر ترامپ هم که در عربستان سعودی به خاطر نوع پوشش و حضورش خبرساز شده بود، موهایش را با حجاب مسیحی پوشانده بود.
گری کوهن، مشاور اقتصادی ترامپ که یک یهودی آمریکاییست تنها عضو هیأت آمریکایی در واتیکان بود که بنا بر سنت، مقابل پاپ سر خم کرد و بر انگشتری او بوسه زد.
پاپ فرانسیس و دونالد ترامپ درباره موضوعاتی مانند سیاستهای پناهجویی و رویکرد به مهاجران در سراسر جهان، حفاظت از محیط زیست و همچنین صلح جهانی با یکدیگر اختلاف نظر دارند. انتظار میرفت که رهبر جهان مسیحی این موضوعات مناقشهانگیز را با رئیس جمهوری آمریکا به بحث بگذارد.
هنگامی که دونالد ترامپ ضرورت ساخت یک دیوار در مرز بین آمریکا و مکزیک را مطرح کرده بود، پاپ فرانسیس در واکنش به این طرح گفته بود:
«در جهانی که دیوارهای زیادی در آن از ترس دیگران بلند میشوند، برای پیمودن راه برادری و ایجاد پل میان ملت ها و افراد ترسی نداشته باشید.»
او همچنین درباره ضرورت همبستگی در جهان گفته بود:
«باید یک ذهنیت جدید ایجاد شود که به فکر جامعه و اولویت زندگی همه نسبت به تصاحب اموال از سوی برخیها باشد.»
در رم تدابیر امنیتی شدیدی اتخاذ شده است. خبرگزاریهای جهانی گزارش دادهاند که در واتیکان عده زیادی از گردشگران هم اجتماع کردهاند.
در آستانه دیدار رئیس جمهوری آمریکا با پاپ فرانسیس، مقامات واتیکان در یک نشست خبری خاطرنشان کرده بودند که پاپ، هر آنچه را که بدان اعتقاد دارد در دیدار با ترامپ بیان خواهد کرد.
پاپ فرانسیس در آمریکای جنوبی متولد شده. به همین جهت عدهای این دیدار را به عنوان رویارویی دو بخش از قاره آمریکا تعبیر کرده بودند.
عجب دنیایی است. هنوز با این همه ادعا سکولار لیبرالی، کشور کوچک واتیکان در ناف اروپا حجاب اجباری دارد! خب اهل سیاست کاسب کرا غربی هم اقتضا کند با وهابی ها قرارداد تسلیحاتی می بندد و در واتیکان هم خانم مد حجاب می گذارد. دنیای سیاست کاسب عجیبی است!
دگران اندیشه / 25 May 2017