هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا با انتشار بيانيه‌ای اعلام کرد حکومت ايران مطالبات دموکراتيک مردم ايران را ناديده گرفته است.

وی در اين بيانيه که به مناسبت دومين سالروز انتخابات جنجالی رياست‌جمهوری ايران منتشر شده، افزوده مردم ايران دو سال پيش با اميد به پای صندوق‌های رأی رفتند اما مقام‌های ايران هيچ علاقه‌ای به نظرات مردم نداشتند.

کلينتون همچنين گفته است حکومت جمهوری اسلامی، خواسته‌های مردم را به شدت سرکوب کرده است.

در انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ در ايران، محمود احمدی‌نژاد، محسن رضايی، مهدی کروبی و ميرحسين موسوی به عنوان کانديدا رقابت می کردند که در نهايت دولت پس از برگزاری انتخابات، احمدی‌نژاد را حائز اکثريت آرا معرفی کرد.

هيلاری کلينتون کشته شدن نوجوان ۱۳ ساله سوری را يادآور صحنه کشته‌شدن ندا آقاسلطان در تهران دانسته است

با اعلام نتيجه انتخابات، هواداران موسوی و کروبی در بسياری از شهرهای ايران به خيابان‌ها ريختند و اعلام کردند حکومت آرای آن‌ها را «دزديده» است.

شامگاه ۲۲ خرداد و ساعتی پيش از پايان رسمی رأی‌گيری موسوی نيز در يک نشست خبری گفت برنده قعطی انتخابات است.

حکومت ايران در مقابل اعتراض مخالفان، شماری زيادی از فعالان سياسی مخالف دولت را بازداشت کرد.
ده‌ها نفر نيز در جريان اعترضات کشته و هزاران نفر نيز بازداشت شدند.

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران يک روز پس از برگزاری انتخابات بر «صحت» آن تأکيد کرد و چند روز بعد نيز، اعتراض مخالفان را «فتنه» ناميد.

همچنين موسوی و کروبی دو تن از رهبران مخالفان که از سوی حکومت ايران به عنوان «سران فتنه» ناميده می‌شوند، از بهمن ۱۳۸۹ به همراه همسرانشان در بازداشت خانگی به‌سر می‌برند.

وزير خارجه آمريکا همچنين افزوده ايران به سوريه در سرکوب تظاهرات مخالفان ياری می‌رساند.

هيلاری کلينتون کشته شدن نوجوان ۱۳ ساله سوری را يادآور صحنه کشته‌شدن ندا آقاسلطان در تهران دانست.

منابع خبری عربی می‌گويند حمزه الخطيب نوجوان سوريه‌ای در زندان و بر اثر شکنجه کشته شده است.

ندا آقاسلطان نيز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ در تهران به ضرب گلوله کشته شد.

کلينتون افزوده آمريکا همچنان در کنار شهروندان ايرانی و سوری که در آرزوی آزادی هستند، قرار دارد.

اعتراضات مردم در سوریه اسفند ماه گذشته، از شهر درعا واقع در جنوب این کشور آغاز شد. آزادی زندانیان سیاسی یکی از خواسته‌های اصلی نیروهای اپوزیسیون از آغاز اعتراضات مردمی علیه حکومت بشار اسد از اسفندماه سال گذشته تا کنون بوده است. بشار اسد پس از مرگ پدرش حافظ اسد از سال ۲۰۰۰حکومت سوریه را در دست گرفت.

به گفته فعالان حقوق بشر دست کم یک‌هزار نفر در جریان اعتراضات ۱۰هفته گذشته در سوریه جان خود را از دست داده‌اند و نزدیک به ۱۰هزار نفر از مخالفان دولت دستگیر شده‌اند. مقامات دولتی سوریه تعداد نیروهای امنیتی و نظامی جان‌باخته در جریان این وقایع را ۱۴۳نفر اعلام کرده‌اند.