نيروهای امنيتی ايران روز يکشنبه در دومين سالگرد انتخابات بحثبرانگيز سال ۸۸ گروهی از مردم را بازداشت کردند.
به گزارش رويترز و خبرگزاری فرانسه، به نقل از سايتهای نيروهای مخالف حکومت ايران و شاهدان عينی، در سالگرد ۲۲ خرداد، صدها مأمور امنيتی در خيابان ولیعصر و خيابانهای اطراف آن مستقر شدهبودند.
به گفته شاهدان، پليس ضد شورش در گروههای ۲۰ تا ۳۰ نفری سوار بر موتور و مجهز به اسلحه و باتوم برقی در حال عبورومرور بودند. همچنين نيروهای لباسشخصی نيز با موتورهای خود حاضر بودند.
تارنمای کلمه گزارش داد که گروه کثيری از راهپيمايان که در سکوت کامل به راهپيمايی میپرداختند بازداشت شدند که بسياری از آنان آزاد شدند.
اين سايت از «تحريک مردم توسط نيروهای انتظامی» نوشته است که با سکوت راهپيمايان «بیاثر» میماند.
سايت کلمه از درگيریهايی در روبهروی پارک ساعی خبر داد و نوشت: «بعد از بيمارستان دی در خيابان ولیعصر تهران دو مينیبوس قديمی که روی آنها نوشته شده بود شهرداری تهران و توسط نيروهای لباسشخصی اداره میشد پر بود از زنان و مردانی که فقط در پيادهروهای خيابان ولیعصر راهپيمايی سکوت میکردند.»
نيروهای مخالف حکومت ايران از برگزاری «راهپيمايی سکوت» در ميان تدابير شديد امنيتی و بازداشت گروهی از مردم توسط نيروهای امنيتی خبر دادند در حالی که خبرگزاریهای رسمی ايران نوشتند تجمعی برگزار نشده و نيروهای يگان ويژه و ضد شورش نيز حضور نداشتند
کلمه افزوده است: «يکی از مينیبوسها با مردان و پسران جوان پر شده بود و ديگری با زنان . نه تنها تمام صندلیهای اين دو مينیبوس پر بود که تمام ماشين هم پر از بازداشتشدگان بود و حتی ديگر جايی برای ايستادن نداشت.»
تارنمای جنبش راه سبز (جرس) نيز گزارش داده است: «در ساعت هفت، در ميدان ولیعصر مردم قصد تجمع داشتند، که ناگهان گروهی از آنان در همان ابتدا، با هجوم لباسشخصیها بازداشت و به ونهای مستقر در ضلع شرقی ميدان و همچنين ابتدای بلوار کشاورز منتقل شدند.»
اين سايت افزوده است: «مأموران به بهانه حجاب و پوشش، به دختران و جوانان و بانوان دستور توقف داده و ضمن پرسيدن سئوالهای بیربط از آنها، موبايلهايشان را چک میکردند، که در اين رابطه بالغ بر ۱۴ نفر در حدود سينما قدس و چند نفر نيز در ضلع شمالی ميدان بازداشت شدند.»
اين در حالی است که برخی رسانهها و خبرگزاری رسمی ايران برگزاری چنين تجمعاتی را تکذيب کردهاند.
خبرگزاری مهر از ترافيک سنگين خيابان ولیعصر و خيابانهای منتهی به آن نوشته و افزوده است: «هيچ تجمع و درگيری در خيابان ولیعصر از ميدان ونک تا ميدان ولیعصر تا لحظه مخابره خبر ديده نشده اما حضور پررنگ نيروهای انتظامی و پليس راهنمايی و رانندگی چشمگير است.»
اين خبرگزاری ضمن اعلام اينکه «بسياری از مغازهداران، مغازههای خود را زودتر از وقت معمول تعطيل کردهاند» از «عدم حضور نيروهای يگان ويژه و ضد شورش نيروی انتظامی برای مقابله با اغتشاشات احتمالی برخلاف حوادث مشابه در سال ۸۸» نوشته است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) نيز نوشته است: «نيروهای انتظامی برخی از افرادی که سعی در برهم زدن نظم عمومی و تحريک عابرين و رهگذران را داشتند، بازداشت کردند.»
ايرنا، ترافيک «برخی خيابانهای اصلی تهران» را ناشی از «بازگشت شهروندان تهرانی در ساعات پايانی روز به محل سکونتشان» دانسته است.
«راهپيمايی سکوت» به دعوت «شورای هماهنگی راه سبز اميد» صورت گرفته بود که با انتشار «فراخوان راهپيمايی سکوت ۲۲ خرداد» از مردم خواسته بود، يکشنبه ۲۲ خرداد از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در پيادهروهای خيابان ولیعصر تا ميدان ونک در سکوت کامل راهپيمايی کنند.
عکس از آرشيو است.
بسیار خوب بود. این تاکتیک بسیار خوبی است. خدا میداند که دراین دوسال بارها نوشتم و گفتم که مردم بی آن که شعاری بدهند یا نشانه ای داشته باشند راه بیفتند. سرانجام این کار شد. امروز می بینم کسانی که نیامدند ( تا آنجا که من میشناسم ) پشیمانند و افسوس میخورند. این تاکتیک باید ادامه یابد. هنگامی که جمعیت میلیونی شود میتوان شعار هم داد. شعارهایی که نیروهای سرکویگر را آگاه کند.
سرکوبگران بیشتر ( بویژه بسیجیها ) جوانان کم سن و سال بودند. این معنی دار است. پیداست آنهایی که چیزهایی را بیاد دارند یا در همین یکی دو سال چیزهایی را دیده اند و مقایسه میکنند قدری آگاه شدند و حکومت به آنها نمی تواند تکیه و اعتماد کند.
به نظر من همین روش باید ادامه یابد. کم هزینه ترین است. آنها که نیامدند هم باید بیایند. ازاین کم هزینه تر نمی شود. این راه پیمایی بسیار قیمت داشت. شهروند درجه سه ، از تهران پایمنبر چمهوری اسلامی
کاربر مهمان / 13 June 2011
با سلام
پس رهبر و دولت بازهم دروغ های شاخدار گفتند که فرمودند “فتنه” به کلی از بین رفته و دیگر وجود خارجی ندارد. حتما مثل زمان شاه که ارتشبد ازهاری می گفت این سرو صداها روی پشت بام از نوارهایی است که بعضی ها بر پشت بامها میگذارند تا ایجاد صرو صدا کنند.
اما ازهاری بینوا نمیدانست که نوار پا نداره و سرانجام با کمتان کردن مساله در وافع وجود آن را پذیرفت. حالا هم جناب رهبر و رییس دولت با نامیدن فتنه در واقع اعتراض مردم را اذعان کردند و امروز دیدیم که اعتراضات بازهم پابرجا هستند و اگر رهبران جنبش کمی با تفکر و آینده نگری به انقلاب امروزی بنگرند و مردم را درست راهنمایی و مدیریت کنند دیری نخواهد پایید که بازهم آتش زیر خاکستر جرفه هایش شعله ور خواهند شد.
سخنم با مدیریت راه سبز امید است که هنوز نتوانسته یا نخواسته برای ادامه و استمرار جنبش چاره ای بیندیشد. راه حال مساله در نانه ماندن و خالی کردن خیابان از مردم در یک روز معین هفته است نه به خیابان کشیدن. اگر همین هفته شروع کنیم رفته رفته دولت خلاء مردمی را حس خواهد کرد و از ترس ا به فرار خواهد گذاشت.
به امید بیداری مردم و رهبران جنبش.
کاربر مهمان / 13 June 2011