سازمان ملل، «قطع دسترسی مردم به اينترنت» را جزو موارد «نقض حقوق بشر و مغاير با قوانين بين‌المللی» اعلام کرد.

به گزارش خانه حقوق بشر ايران در تارنمای سازمان ملل متحد آمده است: «در حالی که اين اقدامات، مسدود و فيلتر کردن، مانع از دسترسی کاربران به محتوای خاص در اينترنت می‌شود، دولت‌ها نيز اقدام به قطع دسترسی به اينترنت به طور کامل کرده‌اند.»

اين گزارش از همه کشورها خواسته تا اطمينان دهند دسترسی کاربران به اينترنت در هر زمان از جمله در دوره نا‌آرامی ها قطع نخواهد شد و همچنين از دولت‌ها خواسته تا با لغو يا اصلاح قوانين حق مالکيت فکری، مانع از قطع دسترسی کاربران به اينترنت شوند.

ايران از جمله کشورهايی است که در جريان اعتراضات به نتيجه انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری بارها اينترنت را قطع کرد.

سازمان گزارشگران بدون مرز که انجمنی بين‌المللی در دفاع از آزادی رسانه‌ها است، حکومت ايران را در شمار «دشمنان» اينترنت معرفی کرده است.

خانه آزادی نیز که سازمانی غيردولتی در واشنگتن است، در پژوهشی که آوريل ۲۰۱۱ (فروردين ۱۳۹۰) منتشر شد، اعلام کرد ايران از «کم‌ترين» آزادی اينترنت در جهان برخوردار است.

سازمان گزارشگران بدون مرز که انجمنی بين‌المللی در دفاع از آزادی رسانه‌ها است، حکومت ايران را در شمار «دشمنان» اينترنت معرفی کرده است

خانه آزادی در اين گزارش گفته است پس از اعتراضات به نتيجه انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران، حکومت اين کشور، آزادی اينترنتی را «محدود کرد» و شيوه‌هايی را برای کنترل ارتباط‌های اينترنتی به‌کار گرفت که از فيلترينگ سايت‌ها فراتر بود.

همچنين دولت ايران قصد دارد برای مقابله با آن‌چه که اينترنت «ناپاک» نام نهاده، اينترنت «پاک» را راه‌اندازی کند.

علی آقامحمدی، معاون نظارت و هماهنگی در سياست‌های اقتصادی معاون اول رئيس‌جمهوری ايران، هفته گذشته گفت نخستين شبکه اينترنت «حلال» که از سايت‌های غيراخلاقی پاک شده است، برای نخستين بار در ايران راه‌اندازی می‌شود.

هفته گذشته نیز سازمان بسيج مهندسين اطلاعات و فناوری ارتباطات (فاوا) اعلام کرد هشت هزار بسيجی برای توسعه «اينترنت پاک» در ايران اعلام آمادگی کرده‌اند.

پيش از اين نيز، اسفند ماه سال گذشته رضا تقی‌پور، وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات ايران از تشکيل هسته‌های اوليه ايده «اينترنت پاک» در ايران خبر داد و ابراز اميداوری کرد پس از شروع اين طرح در ايران، اينترنت پاک در اختيار تمام بشريت قرار ‌گيرد.

به گفته تقی‌پور، «درصد بالايی از استفاده‌های داخل کشور از اينترنت، استفاده‌های مناسب و درستی است اما درصد کمی هم که برای کسب‌وکارهای غيراخلاقی به کار می‌رود، بايد به کلی از بين برود که با تحقق ايده اينترنت پاک، اين فضای کثيف و غيراخلاقی در کشور منتفی خواهد شد.»

وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنين گفته برخی از کشورها از ايده «اينترنت پاک» استقبال کرده‌اند.

به گفته وی «کشورهای مسلمان مانند مالزی و کشورهای حوزه خليج فارس تمايل خود را برای اجرايی کردن اينترنت پاک در کشورشان اعلام کرده‌اند.»

وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گويد «لکه سياهی در شبکه اينترنت وجود دارد که به دغدغه جدی در ميان جوامع تبديل شده و بر اين اساس بايد انسان‌ها را از آسيب‌های آن حفاظت کرد.»