محمد نوری‌زاد، نويسنده و فيلم‌ساز که به تازگی از زندان آزاد شده از رهبر جمهوری اسلامی ايران خواسته تا هر روز حبس انفرادی، معادل ۱۰ روز محاسبه شود.

نوری‌زاد در وب‌سايت شخصی‌اش نوشته است:‌ «تقاضای من از رهبرشريف‌مان در وهله نخست آزادی همه زندانيان بعد از انتخابات است. اگر اين درخواست ناشدنی است، ناگزير دست به دامان ترميم همان حقوق ناديده گرفته شده می‌برم. اين که حضرت ايشان در فرمانی دستور فرمايند تا تحمل يک روز زندان انفرادی، حداقل معادل ده روز محاسبه شود.»

وی افزوده:‌«يکی از تلخ‌ترين ساعت‌ها و حتی ثانيه‌های زندان، لحظه‌ها و روزهای انفرادی است.»

نوری‌زاد، سلول انفرادی را اين‌گونه توصيف کرده است: «در يک فضای تنگ و ارعابی، بلاتکليفی عذاب‌آور، اضطرابی گسترده، نگرانی وسيع، آشوبی درهم پيچيده ، تلخ‌کامی آشوبنده، ترسی فراگير، اميدی که به سستی تار مو گراييده، بی‌خبری و بی‌کسی و بی‌پناهی روح‌خراش، حالت‌ها و وضعيت‌های آميخته به نفرت و ترس و آيند‌ه‌ای که به دره ای از بيچارگی درافتاده است.»

اين نويسنده و فيلم‌ساز از سلول انفرادی به عنوان «شکنجه» نام برده که باعث «فرسايش» زندانی می‌شود.

وی افزوده: «يکی از حقوقی که از زندانيان سياسی، به ناجوانمردانه‌ترين شکل زير پا نهاده می‌شود، محاسبه يکسان سلول انفرادی با بند عمومی است.»

محمد نوری‌زاد ابراز اميدواری کرده که اگر يک روز حبس انفرادی معادل ۱۰ روز محاسبه شود، بسياری از «جوانان و زندانيان اين روزهای عرصه سياست»، آزاد خواهند شد.

نوری‌زاد: يکی از حقوقی که از زندانيان سياسی، به ناجوانمردانه‌ترين شکل زير پا نهاده می‌شود، محاسبه يکسان سلول انفرادی با بند عمومی است

نوری‌زاد ادامه داده :«رهبر ما خود طعم زندان و تبعيد را چشيده‌اند و از هول و هراس انفرادی خبر دارند.»

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، در زمان حکومت محمدرضا پهلوی، آخرين پادشاه ايران به دليل فعاليت‌ و سخنرانی عليه حکومت به زندان افتاد.

اين نويسنده ادامه داده: «من هرچه در توان داشتم، از همان درون زندان، دراين خصوص گفتم و نوشتم. شخصاً به دادستان تهران گفتم اگر خود شما يا يکی از قضات صاحب رأی شما، تنها يک روز از هول و هراس زندان انفرادی را درک می‌کرديد، به محض بيرون آمدن، همان يک روز را معادل ۱۰۰ روز محاسبه می‌کرديد.»

به گفته وی «علت اين ظلم مستمر هيچ نيست الا اين که قانون گذار، مطلقاً خود به اين مهم واقف نيست.»

محمد نوری‌زاد سال گذشته به اتهام «توهين به مسئولان و تبليغ عليه نظام» در دادگاه بدوی به سه سال و نيم حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شد.

وی که از ۲۹ آذر ۱۳۸۸ در زندان بود، ارديبهشت سال جاری آزاد شد.