يک مقام وزارت علوم ايران از تغيير محتوای درسی ۳۶ رشته دانشگاهی تا مهر ۱۳۹۰ خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، محمدمهدی نژادنوری، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری از تشکيل يک گروه برای تغيير محتوای درسی اين رشته‌ها خبر داده و افزوده:‌ «اين کارگروه شامل متخصصان حوزه و دانشگاه هستند که زمينه اصلاح را فراهم می‌کنند و اين روند به تدريج در ساير رشته ها ادامه می‌يابد.»

وی به نام اين رشته‌ها و جزييات تغيير محتوای آن‌ها اشاره‌ای نکرده است.

مقامات ايران از دو سال گذشته خواهان تغيير در محتوای علوم انسانی دانشگاه‌ها بر اساس «مبانی اسلام» شده‌اند.

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، سال ۱۳۸۸ از تحصيل دو ميليون دانشجوی ايرانی در رشته‌های علوم انسانی که به گفته وی در آن‌ها «آموزه‌های غرب» تدريس می شوند، انتقاد کرده بود.

همچنین سال گذشته کامران دانشجو، وزير علوم اعلام کرد در محتوای رشته‌های مهم علوم انسانی «بر اساس مبانی اسلام» تغييراتی اعمال می‌شود.

وی در پاسخ به کسانی که معتقدند اين بازنگری‌ها در جهت يک انقلاب فرهنگی است، گفت: «انقلاب فرهنگی ديگری در کار نيست اما بازنگری در علوم انسانی بی برو برگرد در کار است.»

سعيد قديمی، مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم نيز دی ۱۳۸۸ از بازنگری ۴۰۰ هزار سرفصل دروس دانشگاهی ايران خبر داد.

وی گفت: «بيش از ۷۰ درصد وقت مديران و کارشناسان کارگروه‌های هفت‌گانه وزارت علوم به برنامه‌ريزی در موضوع علوم انسانی اختصاص يافته است.»

کامران دانشجو، وزیر علوم:‌ انقلاب فرهنگی ديگری در کار نيست اما بازنگری در علوم انسانی بی برو برگرد در کار است

آيت‌لله محمد تقی مصباح يزدی عضو مجلس خبرگان و شورای عالی انقلاب فرهنگی ايران نيز سال گذشته در جريان همايش مبانی فلسفی علوم انسانی گفت مسئولان در بحث اسلامی‌شدن علوم انسانی «کم‌کاری کرده‌اند» و شورای عالی انقلاب فرهنگی بيشتر وقت‌اش «صرف تعيين فلان رئيس دانشگاه» می‌شود.

وی گفت اسلامی‌شدن علوم انسانی قابل تحقق است و استادانی در رشته‌های علوم تجربی و انسانی وجود دارند که بايد از آن‌ها استفاده شود.

با این حال ميرحسين موسوی از رهبران مخالف دولت ایران تيرماه ۸۸ در واکنش به اظهارات مقامات حکومت درباره تغيير محتوای علوم انسانی، اين اقدامات را با عملکرد حکومت توتاليتر شوروی سابق مقايسه کرد و گفت: «سرنوشت و روش‌های اقتدارگرايان در سراسر جهان شبيه به هم است.»