سازمان گزارشگران بدون مرز، مقامات ايران را «مسئول مرگ» سيامک پورزند، روزنامهنگار ايرانی که نهم ارديبهشت جاری در تهران درگذشت، معرفی کرد.
گزارشگران بدون مرز، روز دوشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۰ طی اطلاعيهای افزود مرگ سيامک پورزند نشان داد که نظام جمهوری اسلامی ايران از «بیرحمترين» حکومتهای جهان نسبت به روزنامهنگاران است.
اين انجمن بينالمللی مدافع آزادی رسانهها میگويد با وجود درخواستهای خانواده و سازمانهای مدافع حقوق بشر و از جمله گزارشگران بدون مرز از همه مقامات پیشین و کنونی جمهوری اسلامی ايران، روسایجمهور محمد خاتمی و محمود احمدینژاد، مسئولان دستگاه قضايی آيتالله محمود هاشمی شاهرودی و صادق لاريجانی، اين مقامات «هيچگونه مساعدتی برای تغيير شرايط و کمک به وضعيت وی انجام ندادند.»
اين اطلاعيه افزوده سيامک پورزند سالهای آخر زندگی خود را ميان «زندان، حصرخانگی و بيمارستان» گذراند و همچنان از سوی بازجويان وزارت اطلاعات حضوری يا تلفنی «تهديد» میشد.
به گفته گزارشگران بدون مرز، پورزند يکی از شاهدان بیشمار «جناياتی» بود که مسوولان امنيتی قضايی ايران در زندانهای جمهوری اسلامی مرتکب میشوند و به همين دليل نمیخواستند که وی از کشور خارج شود.
سيامک پورزند در ١٠ آبان ١٣٨٠، توسط نيروهای امنيتی بازداشت شد. وی در مدت بازداشت خود از حق مشورت با وکيل و درمان پزشکی محروم بود.
گزارشگران بدون مرز: سیامک پورزند يکی از شاهدان بیشمار «جناياتی» بود که مسوولان امنيتی قضايی ايران در زندانهای جمهوری اسلامی مرتکب میشوند
پورزند در ١٣ ارديبهشت ١٣٨١ به اتهام «اقدام عليه امنيت کشور و ارتباط با سلطنتطلبان و ضد انقلاب در خارج از کشور» به ١١ سال زندان محکوم شد.
مهرانگيزکار، حقوقدان و وکيل دادگستری، همسر سیامک پورزند است که به آمريکا مهاجرت کرده است. سه دختر وی نيز در کشورهای آمريکا و کانادا اقامت دارند و در سالهای اخير امکان ديدار با پدر را نداشتهاند.
پورزند از سال ۱۳۳۱ با روزنامه اختر به مدير مسئولی حسين فاطمی همکاری میکرد و پس از آن در سال ۱۳۳۳ مجله هفتگی «پيک سينما» را بنيان گذاشت. تلاش برای تأسيس سنديکای هنرمندان تأتر و سينما در سال ۱۳۴۰ از ديگر فعاليتهای او بود.
وی تا پيش از انقلاب ۱۳۵۷ علاوه بر فعاليت مستمر در روزنامه کيهان که به مدت ۱۵ سال ادامه داشت با نشريات ديگری نيز نظير سپيد و سياه، نگين، فردوسی، خوشه، اطلاعات ماهانه و… همکاری داشت.
در اطلاعيه گزارشگران بدون مرز همچنین آمده است: «بسياری از روزنامهنگاران ايران که هماکنون در زندان و يا با سپردن وثيقه های سنگين در آزادی موقت بهسر میبرند، شديداً بيمار و از حق درمان محروم شدهاند.»
در ایران دهها روزنامهنگار در زندان بهسر میبرند. گزارشگران بدون مرز در چند سال گذشته، ایران را به عنوان بزرگترین زندان روزنامهنگاران در خاورمیانه معرفی کرده است.