سازمان ثبت احوال ايران اعلام کرد، سال گذشته بيش از يک ميليون نفر به جمعيت اين کشور اضافه شد.
سازمان ثبت احوال ايران در تارنمای خود گزارش داده است که در سال ۱۳۸۹، يک ميليون و ۳۶۸ هزار و ۴۴۱ و يک نوزاد در ايران بهدنيا آمدهاند.
از اين تعداد ۷۰۰ هزار و ۷۰ نفر دختر و ۶۶۸ هزار و ۳۷۱ نفر پسر هستند.
بر اساس آمار ثبت احوال، در سال گذشته در هر ماه، ۱۱۴ هزار و ۳۷ نوزاد متولد شدهاند که از اين بين، ۵۸ هزار و ۳۴۰ نفر پسر و ۵۵ هزار و ۶۹۷ نفر دختر هستند.
با توجه به آمارهای به دست آمده در هر روز، سه هزار و ۷۴۹ نوزاد در کشور متولد شده که يک هزار و ۹۱۸ نفر پسر و يک هزار و ۸۳۱ نفر دختر هستند.
در سال ۸۹ در هر ساعت ۱۵۶ نوزاد متولد شده است که ۸۰ نفر مرد و ۷۶ نفر زن هستند.
محمود احمدینژاد، رئيس جمهوری ايران در طول سال گذشته همواره از افزايش تعداد فرزندان پشتيبانی کرده است
پيش از اين، ساعت جمعيتی تارنمای مرکز آمار ايران در آخرين روز سال گذشته جمعيتی حدود ۷۵ ميليون و ۵۰ هزار نفر را نشان میداد اين در حالی بود که در فروردينماه سال ۱۳۸۹ اين رقم بيش از ۷۴ ميليون نفر بود.
محمود احمدینژاد، رئيس جمهوری ايران در طول سال گذشته همواره از افزايش تعداد فرزندان پشتيبانی کرده است.
وی سال گذشته بارها در سخنان خود از سياست کنترل جمعيت انتقاد کرد و آن را به «دشمنان» و «استعمارگران» نسبت داد.
احمدینژاد آخرين بار در ۳۰ دیماه ۱۳۸۹ بار ديگر بر اين مواضع تأکيد کرد و گفت: «الگوی دو بچه کافی است الگوی نابود کردن ملتها است. با دو بچه ۵۰ سال ديگر چه میشد؟ اتفاقی که در اروپا افتاده سر ما هم میآيد.»
وی تصريح کرد: «وقتی تعداد بچه در خانوادهای شش تا باشد، بچهها نخبه میشوند. نخبگان درجه يک را ببينيد همه در خانواده پنج الی شش و ۹ تايی بزرگ شدهاند.»
وی با بيان اينکه «چه کسی گفته اگر جمعيت کم باشد حتمأ رفاه است» افزود: «شعار دو بچه کافی است متعلق به نظام ليبراليست و اومانيستی غربی است که میگويد بچه مزاحم است برو لذت ببر.»
اين سخنان در حالی ايراد شد که دو هفته پيش از آن، رضا صالحی اميری، عضو مرکز تحقيقات وابسته به مجمع تشخيص مصلحت نظام گفته بود که بر اساس تحقيقات مجمع تشخيص مصلحت به هيچوجه نبايد سياستهای کنترل جمعيت در ايران کنار گذاشته شود.
وی اعلام کرد که پژوهشگران مجمع تشخيص مصلحت نظام، افزايش جمعيت در ايران را به عنوان يک راهبرد منطقی برای حل مشکلات رد کردهاند.
سياست کنترل جمعيت از سالهای ۱۳۲۵ خورشيدی بهدنبال بهبود شاخصهای بهداشتی و توسعه و با افزايش روز افزون نرخ جممعيت در ايران مورد توجه قرار گرفت اما آنچنان که بايد پيش نرفت.
در سال ۱۳۳۷ «انجمن راهنمايی بهداشت خانواده» به طور رسمی کار خود را آغاز کرد و در جهت کنترل جمعيت فعاليت نمود اما جمعيت ايران در طول ۵۰ سال چهار برابر شد.
پس از انقلاب، سياستهای کنترل جمعيت برچيده شد که با افزايش بیرويه جمعيت در نيمه دوم دهه ۶۰ و نيمه اول دهه ۷۰ سياست تنظيم خانواده و کنترل جمعيت بار ديگر در پيش گرفته شد.
سياست کنترل جمعيت با روی کار آمدن دولت اصلاحات با قدرت بيشتری پيگيری شد اما با آغاز کار دولت نهم سياستهای گذشته کنار گذاشته شد.