تجهيز لشکر سايبری و اشتباهات استراتژیک عربستان از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
تجهيز لشکر سايبری
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «جنگ شروع شده است، همه باور کنند؟» در مورد کشف دومین ویروس «جاسوسی» در ایران است.
نويسنده سرمقاله ابتکار نوشته است: «هفته گذشته رئيس سازمان پدافند غيرعامل از کشف دومين بدافزار استارس خبر داد و يکبار ديگر، نگاهها را به جنگ سايبری جلب کرد. هنوز يک سال از تاريخ حمله سايبری کرم استاکسنت به تأسيسات هستهای بوشهر نگذشته که خبر دومين حمله سايبری نگاهها را به خود جلب کرده است.»
در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «خبر حمله سايبری به ايران زنگ خطری را به صدا درآورد مبنی بر تغيير استراتژی در نبرد کشورها. دومين حمله در کمتر از يک سال، نشانگر تثبيت و تأييد و تغيير رويکرد قدرتهای بزرگ در برخورد با کشورهای ديگر است. جنگ سايبری اين امکان را به کشورها میدهد که بدون نياز به لشکرکشی نظامی و صرف هزينههای سرسامآور انسانی و نظامی، به اهداف يک جنگ تمامعيار دست يابند. درجنگ سايبری، فاصله مرزی بیتأثير است و برتری نظامی و ثوقالجيشی و توان لجستيک دخالتی ندارد.»
در ادامه سرمقاله میخوانيم: «اکنون با کشف دومين حمله سايبری به توان هستهای کشور، جای شک و ترديدی برای ورود به جنگ نامتقارن جهانی باقی نمانده است. آنچنانکه در سال گذشته، همه کارشناسان صنعت آیتی دنيا اذعان کردند که دولت آمريکا پشت حمله سايبری استاکسنت بوده، حمله استارس هم تحت مديريت آن کشور صورت پذيرفته است.»
نويسنده سرمقاله ادامه داده: «وقتی ايران از چنان توانی برخوردار است که میتواند حمله سايبری دشمن را خنثی کند؛ بنابراين از توان حمله پيشگيرانه نيز برخوردار است. بیترديد از اين به بعد، شاهد رشد رديف بودجههای سايبری در رديف بودجههای ساليانه کشورها خواهيم بود. هماکنون بخش مهمی از بودجهی کشورها صرف امور دفاعی، شامل خريدهای تسحيلاتی و نيروهای نظامی میشود اما وقتی ميدان جنگ تغيير کند و تهديدها از نظامی به سايبری دگرگون شود، بايد در نظام بودجهبندی و اولويت بودجههای دفاعی نيز تغييرات بنيادی صورت پذيرد؛ بنابراين تجهيز لشکر سايبری پيشنياز رويکرد جديد است.»
«اشتباهات استراتژیک عربستان»
سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «رمزگشايی از بازی عربستان در منطقه» در مورد نقش عربستان سعودی در خاورمیانه است.
در سرمقاله روزنامه تهران امروز آمده است: «اعزام نيروهای نظامی عربستان به بحرين جهت کمک به اين کشور برای مقابله و به يک تعبير سرکوب اعتراضات در کنار گزارشهای منتشر شده در مورد کوشش برخی مقامات سعودی برای کمک به معترضان در سوريه، اين پرسش جدی را به ذهن متبادر میکند که عربستان از اين اقدامات چه اهدافی را دنبال میکند و چرا؟»
اين سرمقاله افزوده: «عربستان در سالهای اخير حداقل در سطح منطقه بازی ديپلماتيک موفقی نداشته و همين امر باعث بروز نگرانیهايی در سطح منطقه و حتی بينالمللی شده است، نگرانی از اينکه آلسعود با عدم شناخت صحيح از صحنه بازی منطقهای، بازی متحدان خود را هم خراب میکند. عراق و لبنان دو نمونه بارز اين ادعا به شمار میروند. بازی بد عربستان باعث شد آمريکا، ترکيه و حتی سوريه در صحنه عراق از اين کشور فاصله بگيرند. در صحنه لبنان سرمايهگذاری روی سعد حريری هم منجر به تغيير آرايش سياسی به ضرر وی و عربستان شد. اگر اين ادعا درست باشد، میتوان گفت عربستان با ورود به بحرين اشتباه استراتژيک ديگری را مرتکب شده است که میتواند به نفع رقبای منطقهای آن و ازجمله ايران باشد.»
در ادامه سرمقاله آمده است: «نگرانی از نقشآفرينی ايران در منطقه و بازگشت مصر به صحنه سياست عربی در پی انقلاب ۲۵ ژانويه، مقامات عربستانی را به شدت هراسان کرده است و به احتمال زياد آنها در پشت پرده میکوشند ايران و مصر به هم نزديک نشوند اما جای تعجب است که چرا مقامات عربستانی هنوز از بازیهای ديپلماتيک مخرب خود درس لازم را نگرفتهاند.»
نويسنده سرمقاله ادامه داده: «چنين اقداماتی باعث شده است عربستان حتی در صحنه عربی تا حدی منزوی شود. بگذريم از اينکه کشورهايی مثل پاکستان به دلايل مالی همچنان روابط نزديکی با رياض دارند. تعجبی ندارد که هر روز بر تعداد مخالفان حفظ رابطه استراتژيک ميان واشنگتن ـ رياض در آمريکا افزوده میشود. عربستان گاه به بازيگری ناشی میماند که در آستانه گلزدن به دروازه خودی است که البته فرصت مغتنمی برای رقيب محسوب میشود. بايد منتظر بود و ديد دسته گلی که عربستان در بحرين به آب داده است چه سرانجامی خواهد داشت.»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه ذنيای اقتصاد با عنوان «رابطه نرخ سود بانکی با سرمايههای سرگردان و شرکتهای هرمی»
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «خلق را آشفته شد، آن نرگسين خوابی که بود»