مقاومت در برابر حمله سایبری و احمدینژاد، شطرنجباز ماهر از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
مقاومت در برابر حمله سایبری
سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «بايد مقاومت خاصی را برنامهريزی کنيم» در مورد کشف دومین ویروس جاسوسی در ایران است.
نويسنده سرمقاله تهران امروز نوشته است: «در مورد ويروس جديد کشف شده به نام استارس آنچه در زمينه حقوقی مطرح است بايد توسط کارشناسان و متخصصان حقوق بينالملل مورد نظر باشد. در اين حال امروزه ما در وضعيتی به سر میبريم که منازعات و رقابتهای بينالمللی از حالتهای سنتی خارج شده و نوع جنگها با پارادايمهای جديدی روبهرو شده است. در اين حال اگر به پارادايمهای کنونی جنگها توجهی داشته باشيم، در می يابيم که پارادايمهای نظامی چون جنگ اطلاعاتی، جنگ سايبری، جنگ روانی، جنگ شبکهای، جنگ متعارف، جنگ ناهمگون و همچنين جنگهايی همچون جنگهای موازی و کلاسيک را شاهد هستيم که هشت پارادايم موجود در جنگهای تجربه شده است.»
در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «تعريف جنگ سايبری آماده شدن برای انجام عملياتهای نظامی مطابق با اصول مربوط به اطلاعات است و اساساً در اين جنگ ايجاد اختلال در سيستم و نابودی کامل سيستمهای اطلاعاتی و ارتباطی و شبکه عصبی جامعه هدف يا رقيب مطرح است، لذا تلاش میشود آن شبکه اطلاعاتی و ارتباطی که رقيب يا دشمن برای دانستن مورد استفاده قرار میدهد مورد حمله قرار گيرد و زمينه ارتباط دقيق و هماهنگی ميان اجزای سيستم را از بين ببرد.»
در ادامه سرمقاله میخوانيم: «در اين بين با توجه به کاربرد فنآوریهای دقيق برای ايجاد ارتباطات در کشورهای مختلف، تهاجماتی نيز برنامهريزی میشود و جنگ سايبری از اين جهت از اهميت برخوردار است. به طوری که بنا به نقل نويسندهای مثل ديويد دوگان، جنگ سايبری زيرمجموعه ای از جنگ اطلاعاتی است که اقداماتی را در بر میگيرد که در دنيای سايبر اختلال ايجاد میکند. در اين دنيای مجازی نقل و انتقال اطلاعات میتواند مورد اختلال واقع شود. از اين رو اين ويروسها و نفوذ آنها به کشورمان دارای وضعيت خاصی است که نمیتوان از آن به سادگی گذشت چه اينکه شاهد شکلگيری جنگ رايانهای هستيم. بايد گفت اگر اين واقعيت مجازی دستکاری شود در دنيای سايبری که شبکههای مختلفی مثل اينترنت و شبکههای چند رسانهای را در برمیگيرد، گستره جنگ سايبر را هم افزايش میدهد.»
نويسنده سرمقاله ادامه داده: «ما بايد در برابر سلاحهای سايبر مقاومت خاصی را برنامهريزی کنيم؛ يکسری از اين سلاحها ابزارهای آفندی هستند مثل اسبهای تراوا و ويروسها و دومی هم ابزارهايی با کاربرد دو منظوره مثل ابزارهای پايش شبکه. از سوی ديگر ابزارهای پدافندی را هم میتوان به آن اضافه کرد مثل رمزنگاری و ديواره آتش. ما بايد در هر سه اين ابزارها و سلاحها قدرت خود را افزايش دهيم و اگر میخواهيم که در زمينه جنگهای سايبری حرکت کنيم بايد ابزارهای جنگ سايبری را داشته باشيم. هم بايد ابزارهای پدافندی ما بسيار دقيق باشد و در عين حال هم بايد ابزارهای آفندی قوی هم داشته باشيم تا بر اساس پارادايم اصلی ايجاد امنيت از منظر رئاليستی دارای توازن قدرت در برابر قدرت رقيب باشيم.»
«احمدینژاد، شطرنجباز ماهر»
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «چه کسانی برای احمدینژاد تله گذاشتهاند، موافقان يا مخالفان؟» در مورد مخالفتها و انتقادها علیه محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران است.
در سرمقاله روزنامه ابتکار آمده است: «مواضع مخالفان و منتقدان دولت در جناح اصولگرا عليه احمدینژاد و مشايی، تا چه اندازه صادقانه و واقعی است؟ چرا به مشايی پيله کردهاند و از کنار احمدینژاد بهراحتی میگذرند؟ قصدشان نجات احمدینژاد از دام امثال مشايی است يا گرفتارکردن او در دام خويش؟ واقعيت اين است که مواضع بحثبرانگيز رئيسجمهور که به مذاق اصولگرايان خوش نيامده، کمتر از مشايی نيست..»
اين سرمقاله افزوده: «آقای احمدینژاد زيرکتر از آن است که به اين راحتی، دم به تله دهد و با اين دانهها به دام افتد. او خوب میداند که درصورت تندادن به خواستههای منتقدان و حذف ياران نزديک خود عملاً صيد میشود و ديگر آن عنقای بلندپروازی نخواهند بود که به واسطه بالهای نيرومند خويش، بر اوج سياست و قدرت در پرواز و جولان بوده است. از ياد نبريم که رئيسجمهور مديون هيچيک از جناحها نيست. در ابتدا هيچيک از احزاب او را جدی نگرفتند و حالا هم او هيچيک از آنها را جدی نمیگيرد.»
در ادامه سرمقاله آمده است: «اکنون (احمدینژاد) چون شطرنجبازی ماهر به ارزش واقعی مهرههای خود واقف است. او میداند که کنارگذاشتن مهرههای اصلی خطرناک است و امکان دارد به کيش و ماتشدنش در عرصه سياسی بينجامد. به علاوه باعث بیاعتمادشدن ساير يارانش میشود. او رياست را تا آنجا میپسندد که خودش جلو باشد و ديگران در پشت سر او، نهاينکه ديگران در پيش و او در پی آنها بدود و البته تکروی در سياست، گاهی پيامدهای جبرانناپذيری به دنبال دارد و احمدینژاد بايد بهخوبی بداند که مخالفانش سعی میکنند او را مقابل مقام معظم رهبری جلوه دهند. او بايد دامن خود را از اينگونه اتهامها پاک نگه دارد. بههرحال جايگاهها در قانون تعريف شده است، با لجبازی هيچچيزی عوض نمیشود؛ بلکه زحمت و دردسرهای بيشتری ايجاد خواهد شد.»
نويسنده سرمقاله ادامه داده: «اينگونه که از ظاهر کار پيداست، مخالفت با دولت، بهويژه مشايی، نزد بسياری از نخبگان و تحصيلکردگان موجب محبوبيت برای دولتمردان شده است. بهواقع در هيچ دولتی پس از انقلاب، به اندازه اين دولت، اينهمه نوآوری به بدنه نظام وارد نشده بود و اگر اشارههايی میشد، شجاعت در اقدام، ايستادگی در برابر موانع و پافشاری در مواضع به اندازه دولتمردان کنونی نبوده است. به همين سبب، ميزان شدت مخالفت با اين دولت نسبت به دولتهای پيشين بيشتر است.»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «سيل مخرب نقدينگی سرگردان»
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «يقهگيری دو تزار»