حمایت احمدی‌نژاد از مشایی و پیشیگری از تأخیر در ارائه و تصویب بودجه از موضوع‌های سرمقاله روزنامه‌های بامداد امروز ايران است.

حمایت احمدی‌نژاد از مشایی
سرمقاله امروز روزنامه مردم‌سالاری با عنوان «صداقت يا محافظه‌کاری؟» در مورد حمایت‌های محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران از اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور است.

نويسنده سرمقاله مردم‌سالاری نوشته است: «صداقت در دنيای وانفسای سياست، متاع کم‌يابی است و بر همين اساس هم ارزشمند است و بايد قدرش را دانست و آن را از سوی هر که باشد، ستايش کرد. از همين روست که بايد سخنان اخير رئيس شورای فرهنگی نهاد رياست جمهوری را مورد توجه قرار داد و صداقتش را در بيان بعضی واقعيات ستود، از جمله اين که هرچه مشايی می‌گويد مورد تأیيد احمدی‌نژاد است و اگر کسی بگويد طرفدار احمدی‌نژاد است اما مشايی را قبول نکند، قطعاً دروغ می‌گويد؛ چرا که مشايی و احمدی‌نژاد تفاوتی با يکديگر ندارند.»

در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «رفتار شش ساله محمود احمدی‌نژاد در مقام رئيس قوه اجرايی نشان داده که او تمام قد پشت سر رحيم مشايی ايستاده است. به‌طوری که هرگاه انتقادات از رفتار و گفتار مشايی زياد شده، حمايت احمدی‌نژاد هم از او بيش‌تر شده است. در ماجرای حرف‌های رحيم مشايی درباره دوستی با مردم اسرائيل، مکتب ايرانی و… احمدی‌نژاد نه تنها حرف‌های او را رد نکرده بلکه به گونه‌ای سخن گفته و نشان داده که گويی حرف‌های او از دهان رحيم مشايی شنيده شده است. در ماه‌های اخير رحيم مشايی بيش‌ترين همراهی با احمدی‌نژاد را در کادر دوربين‌های رسانه‌ها داشته و گويی اين عکس‌العمل با افزايش مخالفت‌ها، بيش‌تر هم شده است.»

در ادامه سرمقاله می‌خوانيم: ‌«هر گاه رگ غيرت عزيزی در جناح اصولگرا می‌جنبد و رفتارها، گفتارها و اعمال رحيم مشايی را مورد انتقاد قرار می‌دهد، حتماً بايد در کنارش از احمدی‌نژاد ذکر خيری هم شود و او را مبرا از انتقادات بداند و به او هشدار دهد که گرفتار نزديکان نشود و مراقب خودش باشد و…؛ در حالی که چنين سخنانی در درون خود تناقضی دارد که گويندگان هم بر آن واقفند. چرا که به قول رئيس شورای فرهنگی نهاد رياست جمهوری مشايی و احمدی‌نژاد تفاوتی با يکديگر ندارند اما چون صلاح نيست که چنين واقعيتی بيان شود تناقض در گفتار عادی تلقی می‌شود و جالب است که در مقابل سخنان صادقانه مزبور موضع‌گيری هم می‌شود.»

نويسنده سرمقاله ادامه داده: «اين وضعيت اما وضعيتی‌شکننده است و دير يا زود منتقدين رحيم مشايی بايد تصميم خود را بگيرند که يا بی‌خيال برادر رحيم مشايی شوند و چشم‌هايشان در دو ساله پيش رو ببندند تا دولت به سرانجام برسد يا اين که اين تناقض عجيب را از انتقادات خود رفع کنند تا به جای اين که حرف‌هايشان به شوخی شبيه باشد، جدی گرفته شود و منشأ اثری شود.»

متن کامل سرمقاله

پیشیگری از تأخیر در ارائه و تصویب بودجه
سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «ضرورت تجديدنظر در ضوابط تدوين و تصويب بودجه » در مورد تأخیر ارایه و تصویب بودجه سال۱۳۹۰ در ایران است.

در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی آمده است: «لايحه بودجه سال جاری بنا به گفته‌های برخی اعضای هیأت رئيسه و کميسيون تلفيق مجلس شورای اسلامی قرار بود امروز به صحن علنی آورده شود تا نمايندگان بودجه سال ۹۰ را پس از سپری شدن بيش از يک ماه از اين سال بررسی و تصويب کنند، اما عصر ديروز اعلام شد که بار ديگر به تأخير افتاده است.

گذشته از اينکه چنين تأخيری در بررسی، تصويب و ابلاغ بودجه که محصول تأخير ارائه آن از سوی دولت به عنوان تدوين کننده مهم‌ترين سند مالی سال است،‌ چه پيامدها و نتايج نامطلوبی بر اقتصاد کشور در کوتاه مدت و ميان مدت برجا خواهد گذاشت، به نظر می‌رسد در اين مقطع زمانی و با توجه به مهلتی که نمايندگان مجلس برای بررسی لايحه بودجه تا پايان ماه جاری در اختيار دارند، لازم است وسواس و دقت نظر بسياری در بررسی و تصويب جزئيات بودجه به خرج داده شود تا بتوان بخشی از هزينه‌های تأخير در ارائه بودجه را با تصويب مواردی دقيق و حساب شده از بين برد يا به حداقل ممکن رساند. »

اين سرمقاله افزوده: «به نظر می‌رسد تدوين يا بازبينی در ضوابط قانونی ناظر بر تدوين، ارائه و تصويب چنين لوايح حساسی جزو اساسی‌ترين مسائلی است که بايد در اولويت کاری تمامی نهادهای مسئول قرار بگيرد. البته در اين موضوع، نکته اساسی که در تدوين اين چارچوب قانونی توجه به آن بسيار ضروری است. خروج از دايره بسته مصداق‌های موجود و نگاه به تمامی صور محتمل و ممکن است.»

در ادامه سرمقاله آمده است: «ناهماهنگی ميان مجلس و دولت در مورد لايحه برنامه پنجم يا تداخل زمان و اولويت بررسی لايحه هدفمندی يارانه‌ها از نمونه‌هايی هستند که شايد با قاطعيت نتوان هيچ‌کدام از دستگاه‌ها و قوا را به تنهايی در بروز تأخيرهای پديد آمده در بررسی آن‌ها مقصر قلمداد کرد. از اين رو در تدوين راهکارهای مناسب برای جلوگيری از تکرار چنين مواردی دو نکته اساسی بايد مورد توجه جدی قرار بگيرد؛ نخست اينکه اصل را بايد بر پيشگيری گذاشت، بدين معنی که با ايجاد تغييرات احتمالی لازم در سررسيد قوانين موضوعه زمان‌دار مانند برنامه‌های پنج ساله و… حتی‌المقدور از هم‌زمانی و تداخل زمان تدوين و ارائه آن به نهادهای بررسی‌کننده و تصويب‌کننده جلوگيری به‌عمل آورد.»

نويسنده سرمقاله ادامه داده: «دوم اينکه با نگاهی جامع، شيوه‌های تنبيه و مجازات قانونی برای خاطيان حقيقی و حقوقی که خطاهای سهوی يا عمدی آنان به بروز اختلاف در روند تدوين، بررسی، تصويب و ابلاغ قوانين زمان‌دار کشور مانند بودجه، برنامه‌های پنج ساله و… می‌شود، بايد تمام احتمالات ممکن را در بروز مشکل از سوی تمامی قوا، نهادها و دستگاه‌های ذی‌نقش و مرتبط با تدوين، ارائه و تصويب اين قبيل قوانين را در نظر گرفت تا در آينده شاهد بروز چنين مشکلاتی نه از ناحيه تدوين‌کنندگان،‌ نه از سوی بررسی و تصويب‌کنندگان و نه از جهت ابلاغ‌کنندگان نباشيم و همين امر سبب شود نارسایی‌ها در حوزه مجريان نيز برای هميشه برطرف گردد.»

متن کامل سرمقاله

ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «بزنگاه‌های تاريخی ايران و عربستان»
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «منطق اقتصادی حذف صفرهای پول»