تقویت دفتر حفاظت منافع ایران در مصر و برخورد با گره‌های کور اقتصاد ايران از موضوع‌های سرمقاله روزنامه‌های بامداد امروز ايران است.

تقویت دفتر حفاظت منافع ایران در مصر
سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «ملاحظاتی پيرامون مناسبات تهران-قاهره » در مورد ابراز تمايل مقامات وزارت خارجه ایران به برقراری رابطه سياسی با مصر است.

نويسنده سرمقاله جمهوری اسلامی نوشته است: «سخنگوی وزارت امور خارجه از آمادگی تهران برای اعزام سفير به قاهره سخن گفته است. وزير امور خارجه نيز در واکنش به اظهارات مقامات رژيم قاهره از جمله رئيس شورای نظامی و مسئولان سياسی مصر خاطرنشان ساخته که روابط خوب و حسنه ميان تهران قاهره می‌تواند به برقراری ثبات و امنيت منطقه کمک کند و روی رشد و توسعه منطقه تأثيرات زيادی داشته باشد. وزير خارجه می‌گويد با تحولات منطقه فضای جديدی ايجاد شده و ما از برقراری روابط سياسی و گسترش روابط و تعامل ميان دو کشور استقبال می‌کنيم.»

در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «مسئولان وزارت امور خارجه به ياد دارند که در سال‌های گذشته يک بار رئيس‌جمهور در جريان سفر به امارات، در پاسخ به سؤال يک خبرنگار اظهار داشت ايران آماده است تا پايان وقت اداری همين امروز، سفارت خود را در قاهره افتتاح کند. اما تقريباً بلافاصله احمد ابوالغيظ، وزير خارجه وقت رژيم کمپ ديويدی قاهره ضمن بی‌اعتنایی به اشتياق رئيس‌جمهور در اين زمينه تصريح نمود که از سرگيری روابط دو کشور مستلزم تحقق شروطی است که قابل چشم‌پوشی نيست. اين برخورد سرد رژيم قاهره در آن مقطع زمانی قاعدتاً بايد به مسئولين اجرائی و سياست‌گذاران ما نشان می‌داد که اشتياق يک‌طرفه آن‌هم با چنين شروع و حرکت بی‌مقدمه‌ای، به چنان واکنشی می‌انجامد.»

در ادامه سرمقاله می‌خوانيم: ‌«هنوز هم اين مبارک است که در شرم‌الشيخ مستقر شده و ستادی تشکيل داده و امور جاری را زير نظر دارد ولی برای مهار افکار عمومی ادعا می‌شود گويا درحال محاکمه است و در بازجویی‌ها تحت فشار است و گويا بی‌هوش گرديده و به بيمارستان منتقل شده است. حال آن‌که هنوز هم در موقع جابجایی همانند گذشته اسکورت می‌شود و در واقع چيزی تغيير نکرده و ثمرات مبارزه و قيام ملت سلحشور مصر همچنان تثبيت نشده، در معرض تهاجم همان باند نظامی‌گری دوران مبارک است.»

نويسنده سرمقاله ادامه داده: «برای درک صحيح شرايط مصر و تصميم‌گيری دقيق درباره زمان مناسب از سرگيری روابط و هر اقدام ديگر، لازم است دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ايران در مصر تقويت شود. مسئولان وزارت امور خارجه بايد به اين نکته توجه کنند که افراد ناموفقی که در ماه‌های آخر عمر حکومت حسنی مبارک درحالی که در قاهره حضور داشتند به تهران اصرار می‌کردند روابط خود را با رژيم مبارک گسترش دهد، اکنون نمی‌توانند شرايط مصر را درک کنند. جمهوری اسلامی ايران به افرادی در دفتر حفاظت منافع خود در قاهره نيازمند است که عملکرد گذشته آن‌ها نشان دهنده نظر صائبشان باشد.»

متن کامل سرمقاله

برخورد با گره‌های کور اقتصاد ايران
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «راهکارهای اقتصادی در سال جهاد اقتصادی» در مورد سال۱۳۹۰ که از سوی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران به عنوان سال «جهاد اقتصادی» نامیده شده، است.

در سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد آمده است: «سال۱۳۹۰ سال جهاد اقتصادی ناميده شده است. تعيين عنوان جهاد اقتصادی برای سال جديد به مفهوم آن است که توجه به مسائل اقتصادی بايد در رأس امور قرار گيرد و حل مشکلات اقتصادی از طريق راهکارهای اقتصادی صورت پذيرد و در نهايت نيز نتيجه چنين جهادی بايد دست‌يابی به رشد اقتصادی بالا باشد.»

اين سرمقاله افزوده: «اينکه امسال جهاد اقتصادی نام گرفته يعنی لازم است تا در حرکتی جهادگونه برای رفع مشکلات اقتصادی کشور گام برداريم. برای اين منظور بايد موانع اصلی دست‌يابی به رشد اقتصادی در کشور را شناسايی کرده و از طريق سياست‌های اقتصادی با تأکيد بر علم اقتصاد به مقابله با آن‌ها برخيزيم. در مرحله اول قبل از آنکه به يافتن مشکلات جديد و پنهان اقتصاد ايران بپردازيم، لازم است تا بر رفع موانع اصلی که همان گره‌های کور اقتصاد ايران هستند و همگان از کارشناسان اقتصادی گرفته تا سياست‌گذاران بر وجود آن‌ها اذعان دارند، تأکيد کنيم. به‌عنوان مثال سيستم يارانه‌های قيمتی به خصوص يارانه‌ حامل‌های انرژی که مصرف بيش از حد اين حامل‌ها را به همراه داشت، سال‌های سال يکی از گره‌های کور اقتصاد ايران بود که حذف اين يارانه‌ها به موجب قانون هدفمندی يارانه‌ها (صرف‌نظر از چگونگی اجرای آن) را می‌توان بازکردن يک گره کور اقتصاد ايران از طريق راه حل‌های اقتصادی دانست.»

در ادامه سرمقاله آمده است: «نام گرفتن امسال به عنوان جهاد اقتصادی حداقل بايد اين مزيت را داشته باشد تا برخورد با گره‌های کور اقتصاد ايران به نحوی اقتصادی صورت گيرد. يکی از اصلی‌ترين گره‌های کور اقتصاد ايران را می‌توان بازار اعتبارات بانکی و وجود مفسدان اقتصادی در اين بازار دانست. در سال‌های گذشته اين موضوع به کرات از سوی مسوولان ارشد کشور عنوان شده است که وجود بدهی‌های معوق بانکی و مفسدان اقتصادی در اين بازار مالی يکی از علل دست نيافتن به اهداف اقتصادی کشور و رشد اقتصادی پيش‌بينی شده است. حتی در زمان‌های متعددی وعده اعلام اسامی مفسدان شبکه بانکی به مردم داده شده که تاکنون اين وعده نيز محقق نشده است.»

نويسنده سرمقاله ادامه داده: «برخورد مسئولان به گونه‌ای‌ است که گويا با اعلام اسامی مفسدان اقتصادی کشور مشکلات مربوط به شبکه بانکی کشور حل شده و اعتبارات موجود در شبکه بانکی به بخش توليد اختصاص می‌يابد. اين در حالی است که موضوع بدهی‌های معوق بانکی يک موضوع اقتصادی است که دارای ريشه‌های اقتصادی بوده و از اين رو برخورد اقتصادی با حل مشکل را می‌طلبد و نه برخورد مکانيکی. ريشه وجود مفسدان اقتصادی در شبکه بانکی کشور را که دارای بدهی‌های معوق در سطوح کلان هستند، می‌توان در بحث داغ امروز اقتصاد ايران يعنی نرخ سود سپرده‌های بانکی يافت.»

متن کامل سرمقاله

ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «حلقه مفقوده در قبال فجايع بحرين»
سرمقاله امروز روزنامه مردم‌سالاری با عنوان «پريشان می‌نويسد کلک موج احوال دريا را»